Probálok fogyozni de nem megy! Mikor éhes vagyok akkor nem normális kaját kivánok ha nem édeséget .! (nem birom ki még nem eszek )! Este futás után elég éhes szoktam lenni és be kajálok! Szerintetek miert van ez?
Nem ez nem normális én is így voltam...csak én ugymod "idegevő" voltam.Túlzottan érdekelt mások véleménye de már nem így van..másokat többre tartottam mint saját magam...na de ez nem ide tartozik..
Ha éhes vagy akkor egyél valami gyümölcsöt vagy én délután szoktam enni jóreggeltet és nagyon szeretem..ezután csak szőlőt,banánt és őszibarackot szoktam enni..
1-2 hétig ki kell bírni, aztán a szervezeted átáll a rendes kajákra (már ha esetedben kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásról beszélhetünk: lassan felszívódó CH-ok, sok fehérje, zöldség, kis gyümölcs), és könnyebb lesz.
Amúgy én is nagyon édesszájú vagyok, ezért általában mindennap iszom 2 jeges lattét és eszem 1-2 kocka magas kakaótartalmú étcsokit. Mivel nagyon sokat mozgok, ez nem zavar be, de nem is akarok így össze-vissza enni.
Ja, amúgy egy baromi fincsi új édességem: keverek ki túrót egy kis joghurttal, citomhéjjal és édesítővel, majd ezzel a cuccal megkenek 2-3 Korpovit kekszet jó vastagon. Ehhez keverek ki vaníliás tejsavóproteint egy kis vízzel, és ezt az öntetet ráborítom a túrós kekszre. Isteni finom, gyakran ez a reggelim, ha sietek, illetve az uzsonnám :)
#5: No igen, ki hogyan gondolja... Nálam a jóreggelt keksz az igen kerülendő dolgok között van (nem tudatosan, mivel eszembe se jutna megenni, sokkal jobb ételeim vannak), a csoki teljesen oké, csak nem kell, az igen zsíros dolgok pedig a top fogyókúrás ételek számomra (ha elég zsírosak, nincs hely szénhidrátnak bennük, ami jó).
Amúgy a témához is nagy köze van a zsírnak, legalábbis nálam ez volt a legjobb eszköz az édességevésem megfékezésére... Azért olyan sokáig nem tartott a dolog, kedvelem az édességet, csak többnyire szénhidrátszegény verzióban is megfelel, sőt.
Az éhség esetén édességkívánással még lehet valamit tenni. Csak mert az ember azt kíván, még ehet normális ételt, s akkor ad egy esélyt annak, hogy a jóllakottság megszünteti az édességvágyat... Ha mégsem, akkor jöhetnek trükkök, egy kocka étcsoki, van, akinek valami édes gyümölcs is bejöhet, s ott vannak a különféle szénhidrátszegény édességek, amiknek az összetétele, tápanyagtartalma is igencsak rendben lehet :)
Persze nem mindegy, mit kíván az ember, de ezt is lehet formálni (akkor is, ha az ember igencsak hedonista és nem erőssége az önfegyelem, evés terén pedig elvből sem erőlteti rá magát semmire, tapasztalat :) némi motiváció és elszántság persze nem árt)... Nem olyan nehéz új, jobb szokásokat felvenni evés terén, akár fokozatosan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!