Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Melyik fogyókúra sikerült...

Melyik fogyókúra sikerült neked, és mennyit fogytál vele?

Figyelt kérdés
2024. júl. 30. 10:36
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
88%

Kalóriaszámlálás sporttal, életmódváltással

32 kg

2024. júl. 30. 11:24
 2/20 anonim ***** válasza:
47%
Egyenlőre elég volt annyi,hogy elhagytam a kenyeret,a cukros üditőket ,csokikat ,próbálok egészégesen étkezni ,126 ről indultam február elején,most tartok 108 nál
2024. júl. 30. 11:34
 3/20 anonim ***** válasza:
57%
kalóriaszámlálás, heti 4 sport, kb. 55 kg
2024. júl. 30. 12:01
 4/20 anonim ***** válasza:
75%
Nekem a kalóriaszámlálás majdnem működött, nagy súlyból kb 10 kiló 3-4 hónap alatt, de abbahagytam, aminek nem tudom a pontos okát. Vagy drasztikus volt, bár a yazio app szerint volt számolva, de mivel előtte 2x annyit ettem, szóval nagy volt a váltás mennyiségben, tarthatatlan volt. Vagy csak győzött az evésfüggőségem, nem tudom igazából, de abbahagytam a számolást egy habzsi-dőzsi hétvége után, és visszajött 2-3 hónap alatt. Ez mutatja, hpgy a kalóriaszámlálásom nem vált a természetes életmódommá, tehát végül is nálam mégsem működött. Sporttal és pszichológussal kellett volna kiegészítenem. Tervezem az újabb próbát. Ha van bármi ötlet, tanács...
2024. júl. 30. 12:24
 5/20 anonim ***** válasza:

Kalóriaszámolás és jóga. Eddig -30 kg, 20 kg még vissza van. Mellette rendezem a falászavaromat is pszichoterápiával gyógyulok.

Számomra nincsenek olyan opciók, hogy "melyik fogyókúra". Egészséges életmód van az alkatunknak megfelelően életünk végéig. Ez pedig puszta fizika.

2024. júl. 30. 13:19
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

A tudatos táplálkozás , életmódváltás segített.

Arányaiban kevesebb szénhidrát, kevesebb kalória, rendszeres mozgás, az érzelmi alapú evés felismerése, odafigyelés arra, hogy ezért ne egyek. Ezek mind segítettek nekem a maguk módján! Nem fogyókúra, életmód! Azóta is tartom magam ezekhez, mióta lefogytam, most már életem végèig. Különben újra visszahíznék.

Az időszakos fogyókúráknak semmi értelme. Az ilyenek jellemzően túl drasztikusak, életszerűtlen korlátozásokkal, tiltólistákkal, amik idővel rosszullétekkel, falási rohamokkal, majd feladással és visszahízással végződnek.

Tartós, élethosszig tartandó változtatás kell, ha valaki végleg le akar számolni a feleslegével, nem jojózni évről évre, mert egy egy kúra után visszajön amit előtte leadott.

2024. júl. 30. 16:47
 7/20 anonim ***** válasza:
52%
#5 vagy aki tudja a választ: pszichoterápiára saját belátásom szerint érdemes menni és magánorvost érdemes felkeresni? Tehát nem szükséges erre háziorvosi javaslat vagy beutaló?
2024. júl. 30. 17:13
 8/20 anonim ***** válasza:
51%

Ez a pszichoterápia dolog engem is érdekelne.

Kalóriaszámolással fogytam 23 kg-t. Sajnos történtek tragédiák az életemben, ennek következtében felismertem, hogy érzelmi evő vagyok, most visszajött 4 kg. Most nem tudom rávenni magam, pedig nagyon nem akarok meghízni.

2024. júl. 31. 08:37
 9/20 anonim ***** válasza:
Klinikai szakpszichológusok is tudnak benne segíteni, mivel ez a probléma sokféle traumában, családi krízisben, hordozott viselkedésben gyökerezhet. De érdemes olyat keresni, aki kifejezetten evészavarokra van specializálódva.
2024. júl. 31. 10:20
 10/20 anonim ***** válasza:
59%

Kalóriadefecit ami segített, 4-5 hónap alatt lement -20+ kg.

Egyenlőre nem sportolok mellette, viszont ha lefogyok annyira hogy biztonságosan tudjak mozogni akkor fogok.

2024. júl. 31. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!