Melyik fogyókúra sikerült neked, és mennyit fogytál vele?
Kalóriaszámlálás sporttal, életmódváltással
32 kg
Kalóriaszámolás és jóga. Eddig -30 kg, 20 kg még vissza van. Mellette rendezem a falászavaromat is pszichoterápiával gyógyulok.
Számomra nincsenek olyan opciók, hogy "melyik fogyókúra". Egészséges életmód van az alkatunknak megfelelően életünk végéig. Ez pedig puszta fizika.
A tudatos táplálkozás , életmódváltás segített.
Arányaiban kevesebb szénhidrát, kevesebb kalória, rendszeres mozgás, az érzelmi alapú evés felismerése, odafigyelés arra, hogy ezért ne egyek. Ezek mind segítettek nekem a maguk módján! Nem fogyókúra, életmód! Azóta is tartom magam ezekhez, mióta lefogytam, most már életem végèig. Különben újra visszahíznék.
Az időszakos fogyókúráknak semmi értelme. Az ilyenek jellemzően túl drasztikusak, életszerűtlen korlátozásokkal, tiltólistákkal, amik idővel rosszullétekkel, falási rohamokkal, majd feladással és visszahízással végződnek.
Tartós, élethosszig tartandó változtatás kell, ha valaki végleg le akar számolni a feleslegével, nem jojózni évről évre, mert egy egy kúra után visszajön amit előtte leadott.
Ez a pszichoterápia dolog engem is érdekelne.
Kalóriaszámolással fogytam 23 kg-t. Sajnos történtek tragédiák az életemben, ennek következtében felismertem, hogy érzelmi evő vagyok, most visszajött 4 kg. Most nem tudom rávenni magam, pedig nagyon nem akarok meghízni.
Kalóriadefecit ami segített, 4-5 hónap alatt lement -20+ kg.
Egyenlőre nem sportolok mellette, viszont ha lefogyok annyira hogy biztonságosan tudjak mozogni akkor fogok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!