Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyha naponta 400-500 kalóriá...

Hogyha naponta 400-500 kalóriát égetek és közben 1000-1200 kalóriát eszek meg egy nap, akkor sikerülhet leadni hetenként?

Figyelt kérdés

Napi 1 órát edzek, biciklizés, itthon gyakorlatok stb. Nem tudom, hogy esetleg több kalóriát kéne-e égessek ahozz, hogy sikeresen letudjon menni egy hét alatt 0.5-1kg?

Jelenleg 55 kiló vagyok és 163 centi, ha esetleg ez is fontos.

2022. júl. 13. 13:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mégis miért akarsz 55 kilóból fogyni? Én azt javasolnám, hogy egyél napi 2000 kalóriát egészéges és fehérjedús ételekből és mozogj (lehetőleg súlyzós edzés). Skinny fat vagy?
2022. júl. 13. 13:56
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Miért akarsz fogyni? A súlyod tökéletes.

Semmiképp ne menj 1200kcal alá, bőven ennyi deficittel étkezéssel is lemegy a heti 0,5kg + a mozgással lemegy még a maradék.

2022. júl. 13. 13:57
 3/10 A kérdező kommentje:

Csak 50 kilóra akarok fogyni. Nagyobb gondom nincs az alakomra, a lábaimat nem szeretem, így gondolom, ha kicsit leadnék akkor szebbek lennének.

Eddig is valami napi 1200-1500 kalóriát ettem, többre nincs nagyon szükségem és ugyanazt a súlyt tartom évek óta.

2022. júl. 13. 14:31
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez így borzasztó kevés. Ha a lábánál van gondod, csinálj láberősítést.
2022. júl. 13. 14:43
 5/10 anonim ***** válasza:
*lábaddal
2022. júl. 13. 14:46
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de, ha jól értem, 4-5000 kalóriát próbálsz égetni és 1000-1200-at enni (nem stimmel vagy nem értem a címben írt mérleget).

Nem tudom, hogy nézhetsz ki (és nem is értek hozzá), de 163 cm-hez az 55 kg nem tűnik iszonyat soknak.

Arra viszont vigyázz, hogy általában nem feltétlen onnan fogy az ember, ahonnan szeretne (pl. mellből sikerül leadni, de combból / fenékből / hasból - kinek épp' mi - nem vagy sokkal kevesebbet).

...szóval lehet, hogy jó ötlet a láberősítés, csak utána ne az legyen a probléma vele, hogy "túl erős" - vagyis nem a keresztmetszete csökken igazán, hanem az ereje nő. :)

Talán edzőteremben is tudnak segíteni, hogy mit, hogyan tudnál erősíteni, hogy a kívánt célt elérd.

2022. júl. 13. 15:27
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

55 kg-ból eleve egy dekát nem kéne fogyni, de pláne nem egy kisiskolás gyerek napi kalóriaszükséglete mellett. Tudod, te mennyire kevés az az 1000 kcal? Még az 1200 is a nagyon minimum. Teljesen ki fogod meríteni a szervezetedet, ez éhezés.

Ráadásul nem létezik irányított fogyás sem. Ha a lábaddal vagy elégedetlen, tartsd a súlyod normális kalóriabevitel mellett és végezz láberősítő gyakorlatokat.

2022. júl. 13. 20:06
 8/10 anonim válasza:
54%
Egy biztos, az agyad már elfogyott, bár szerintem nem is volt.
2022. júl. 13. 20:46
 9/10 anonim ***** válasza:
68%
Úgy mégis hogy akarod a lábaiddal közölni, hogy ők fogyjanak le, a többi részed meg nem? Senkit nem érdekel a lábad, borzasztó tévúton jársz, ha azt hiszed, hogy két bármilyen más alakú láb hozza meg neked a boldogságot! Azt inkább az emberek iránti érdeklődésben és segítőkészségben kell keresni!
2022. júl. 13. 22:24
 10/10 anonim válasza:
100%
Szia! A napi alap kalóriaszükségleted olyan 1400 minimum. Ez akkor enyi, ha nem eszel semmit, erre rájön a sportolással elégetett kalória, amire te azt montad, hogy 400-500 kcal. Én kevesebbel számolnék egy óra sportolásnál, de ezt nem lehet megmondani. Tehát a napi kalóriaszükségleted ennyi mozgással összesen 1800-1900 kcal. Ha fogyni szeretnél, akkor ezt csökkentsd 1600-ra és/vagy sportolj, mozogj többet. Ha túlságosan lecsökkented a kalóriádat, pl 1000-1200-re ahogy írtad, az anyagcseréd lelassul. A tested nem egy gép, amit beprogramozhatsz. Ha nem adsz neki enni, akkor megpróbál minél több zsírt elraktározni abból amit megeszel. Tehát ha drasztikusan lecsökkented az elfogyasztott étel mennyiségét, akkor lelassul az anyagcseréd és a tested raktározó funkcióba kapcsol, azaz nehezebb lesz fogyni mint több kalóriával.
2022. júl. 14. 01:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!