Hogyha naponta 400-500 kalóriát égetek és közben 1000-1200 kalóriát eszek meg egy nap, akkor sikerülhet leadni hetenként?
Napi 1 órát edzek, biciklizés, itthon gyakorlatok stb. Nem tudom, hogy esetleg több kalóriát kéne-e égessek ahozz, hogy sikeresen letudjon menni egy hét alatt 0.5-1kg?
Jelenleg 55 kiló vagyok és 163 centi, ha esetleg ez is fontos.
Miért akarsz fogyni? A súlyod tökéletes.
Semmiképp ne menj 1200kcal alá, bőven ennyi deficittel étkezéssel is lemegy a heti 0,5kg + a mozgással lemegy még a maradék.
Csak 50 kilóra akarok fogyni. Nagyobb gondom nincs az alakomra, a lábaimat nem szeretem, így gondolom, ha kicsit leadnék akkor szebbek lennének.
Eddig is valami napi 1200-1500 kalóriát ettem, többre nincs nagyon szükségem és ugyanazt a súlyt tartom évek óta.
Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de, ha jól értem, 4-5000 kalóriát próbálsz égetni és 1000-1200-at enni (nem stimmel vagy nem értem a címben írt mérleget).
Nem tudom, hogy nézhetsz ki (és nem is értek hozzá), de 163 cm-hez az 55 kg nem tűnik iszonyat soknak.
Arra viszont vigyázz, hogy általában nem feltétlen onnan fogy az ember, ahonnan szeretne (pl. mellből sikerül leadni, de combból / fenékből / hasból - kinek épp' mi - nem vagy sokkal kevesebbet).
...szóval lehet, hogy jó ötlet a láberősítés, csak utána ne az legyen a probléma vele, hogy "túl erős" - vagyis nem a keresztmetszete csökken igazán, hanem az ereje nő. :)
Talán edzőteremben is tudnak segíteni, hogy mit, hogyan tudnál erősíteni, hogy a kívánt célt elérd.
55 kg-ból eleve egy dekát nem kéne fogyni, de pláne nem egy kisiskolás gyerek napi kalóriaszükséglete mellett. Tudod, te mennyire kevés az az 1000 kcal? Még az 1200 is a nagyon minimum. Teljesen ki fogod meríteni a szervezetedet, ez éhezés.
Ráadásul nem létezik irányított fogyás sem. Ha a lábaddal vagy elégedetlen, tartsd a súlyod normális kalóriabevitel mellett és végezz láberősítő gyakorlatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!