Melyik módszerrel és mennyit sikerült fogynod, kenyeret és péksüteményeket teljesen elhagytad?
29. Csak arra az egyszerű tényre nem gondolsz okoskodásod közepedte, hogy minél többet kell(lene) fogyni egy embernek, az egészséges sulytartomány annál messzebb van, és ez a tény sokakat elkedvetlenít. Puszta pszichologia, hogy ami túl távoli, az elérhetetlennek érződhet, és ezáltal egyre kevesebb és kevesebb a motiváció is.
Én sem az extrém messzeségre levő 64 kilót tűztem ki célul( amennyi most vagyok),
amikor extrémen elhízott voltam, mert még a távoli jövőben sem láttam esélyét, hogy a közelébe jussak ennek. Kitűztem 120 kilót, eljutottam oda, aztán kitűztem 100at, oda is sikerült eljutni, aztán 90et,
majd onnan a 75- öt, ami nekem már bmi alapján egészségesnek számít. Arra álmomban sem gondoltam hogy még ez után is sikerül majd koplalás nélkül fogyni. De ha esetleg nem sikerült volna, de a célkitűzés meglett volna korábban, az érzelmileg jobban megviselt volna.
Így kis lépésekben haladva több volt a sikerélmény, és a célok is elérhetőbbek, + a motiváció is tovább megmaradt.
Na? Kezded már felfogni az összefüggéseket?
Ha te pszichésen ilyen alkat vagy, akkor értem.
Jó egészséget!
Sajnos nincs tartós eredmény változtatás és erőfeszítés nélkül. 35 kiló túlsúly van rajtad. Diétában az emberek nem véletlenül nem esznek olyan ételeket napi szinten, amiknek fingjuk nincs a kalóriaértékéről. Nem véletlenül nem esznek olyan ételt, amiben ezer különböző alapanyag van, így megbecsülhetetlen a kalóriatartalma. Nem véletlenül nem esznek étteremben, csak ritkán (bár jobb helyeken meg lehet kérdezni a pincért/szakácsot a kalóriaszámról), hanem maguknak készítik el otthon a kimért ételt relatív kevés alapanyagból.
Lehet, hogy nem lesz komfortos a változás, de az életed a tét.
40 kg-t fogytam kalóriaszámolással. Melós? Igen. Időigényes, igen. Működik? Igen. Amikor tudom, nagyon szigorúan veszem. Cserébe az a havi 1-2 nap, mikor étteremben eszünk, simán belefér. Korábban hétköznap is gyakran rendeltünk kaját, most muszáj 2-3 naponta főzni és számolni (igen, ha te főzöd, pontosan ki tudod számolni a főtt ételt is). Az elején nehéz volt, de így 1,5 év után semmivel sem több idő és energia, mint ha szimplán csak főznék. Egyébként a nagy ételkiszállító cégeknél meg van adva az étel tápanyagtartalma, tehát a rendelés is lehet opció, csak azt is tudatosan kell tervezni (mint egyébként is az egész étrendet).
Nekem pl. a mozgás sokkal több időmet elveszi, mint a kajakészítés. Jelenleg napi 45 perc otthoni edzést csinálok (15 perccel kezdtem, fokozatosan növeltem) +heti 1x90 perces falmászó edzésre megyek.
A kérdés 2. felére pedig csak annyit, hogy minden nap eszem kenyéfélét (99%-ban saját sütésű teljes kiőrlésű zsemlét) és édességet (ez általában valamilyen túrós-joghurtos-gyümölcsös dolog) és ha marad a keretemből, a legkisebb lelkiismeretfurdalás nélkül eszem akár este 10-kor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!