Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Melyik módszerrel és mennyit...

Melyik módszerrel és mennyit sikerült fogynod, kenyeret és péksüteményeket teljesen elhagytad?

Figyelt kérdés
júl. 7. 13:31
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
júl. 7. 20:23
 32/53 anonim ***** válasza:
88%

29. Csak arra az egyszerű tényre nem gondolsz okoskodásod közepedte, hogy minél többet kell(lene) fogyni egy embernek, az egészséges sulytartomány annál messzebb van, és ez a tény sokakat elkedvetlenít. Puszta pszichologia, hogy ami túl távoli, az elérhetetlennek érződhet, és ezáltal egyre kevesebb és kevesebb a motiváció is.

Én sem az extrém messzeségre levő 64 kilót tűztem ki célul( amennyi most vagyok),

amikor extrémen elhízott voltam, mert még a távoli jövőben sem láttam esélyét, hogy a közelébe jussak ennek. Kitűztem 120 kilót, eljutottam oda, aztán kitűztem 100at, oda is sikerült eljutni, aztán 90et,

majd onnan a 75- öt, ami nekem már bmi alapján egészségesnek számít. Arra álmomban sem gondoltam hogy még ez után is sikerül majd koplalás nélkül fogyni. De ha esetleg nem sikerült volna, de a célkitűzés meglett volna korábban, az érzelmileg jobban megviselt volna.

Így kis lépésekben haladva több volt a sikerélmény, és a célok is elérhetőbbek, + a motiváció is tovább megmaradt.

Na? Kezded már felfogni az összefüggéseket?

júl. 7. 20:29
 33/53 A kérdező kommentje:
Jól írja a 32-es, most a 110 alá kell jutnom, majd 105 lesz a cél, és 100 stb.. Ha egyből 85 akarsz lenni, előbb veszted el a lelkesedésed, mint elérnéd...
júl. 7. 20:41
 34/53 anonim ***** válasza:
20%

Ha te pszichésen ilyen alkat vagy, akkor értem.

Jó egészséget!

júl. 7. 20:50
 35/53 anonim ***** válasza:
69%
34. Ez nem csak rólam szól, rengeteg ilyen ember van.
júl. 7. 20:53
 36/53 A kérdező kommentje:
Például egy tényér csirkepaprikás nokedlivel hány kalória? Főtt ételekből nem lehet kiszámolni, max. a súlyt. És? 10 dk, ezzel mire mész? Beláthatjuk, hogy a kalóriaszámlálás csak alapanyagoknál és bolti kajáknál adhat támpontot, ott sem 100%, de minden más esetben baromság.
júl. 7. 21:00
 37/53 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem magadra főzöl, a "hozott kajáidon" pedig nincsen kalóriaérték feltüntetve, akkor baj van.
júl. 7. 21:06
 38/53 A kérdező kommentje:
Étteremben sem tudod kiszámolni.
júl. 7. 21:26
 39/53 anonim ***** válasza:
59%

Sajnos nincs tartós eredmény változtatás és erőfeszítés nélkül. 35 kiló túlsúly van rajtad. Diétában az emberek nem véletlenül nem esznek olyan ételeket napi szinten, amiknek fingjuk nincs a kalóriaértékéről. Nem véletlenül nem esznek olyan ételt, amiben ezer különböző alapanyag van, így megbecsülhetetlen a kalóriatartalma. Nem véletlenül nem esznek étteremben, csak ritkán (bár jobb helyeken meg lehet kérdezni a pincért/szakácsot a kalóriaszámról), hanem maguknak készítik el otthon a kimért ételt relatív kevés alapanyagból.

Lehet, hogy nem lesz komfortos a változás, de az életed a tét.

júl. 7. 22:00
 40/53 anonim ***** válasza:
100%

40 kg-t fogytam kalóriaszámolással. Melós? Igen. Időigényes, igen. Működik? Igen. Amikor tudom, nagyon szigorúan veszem. Cserébe az a havi 1-2 nap, mikor étteremben eszünk, simán belefér. Korábban hétköznap is gyakran rendeltünk kaját, most muszáj 2-3 naponta főzni és számolni (igen, ha te főzöd, pontosan ki tudod számolni a főtt ételt is). Az elején nehéz volt, de így 1,5 év után semmivel sem több idő és energia, mint ha szimplán csak főznék. Egyébként a nagy ételkiszállító cégeknél meg van adva az étel tápanyagtartalma, tehát a rendelés is lehet opció, csak azt is tudatosan kell tervezni (mint egyébként is az egész étrendet).

Nekem pl. a mozgás sokkal több időmet elveszi, mint a kajakészítés. Jelenleg napi 45 perc otthoni edzést csinálok (15 perccel kezdtem, fokozatosan növeltem) +heti 1x90 perces falmászó edzésre megyek.

A kérdés 2. felére pedig csak annyit, hogy minden nap eszem kenyéfélét (99%-ban saját sütésű teljes kiőrlésű zsemlét) és édességet (ez általában valamilyen túrós-joghurtos-gyümölcsös dolog) és ha marad a keretemből, a legkisebb lelkiismeretfurdalás nélkül eszem akár este 10-kor is.

júl. 8. 09:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!