Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nem akarok diétázni, tényleg...

Nem akarok diétázni, tényleg muszáj?

Figyelt kérdés

16/L vagyok, 157-158 cm körül és 60-61 kiló körül

Nem akarok diétázni, szeretek kajálni és nem is tudnék nagyon diétázni, mivel gyakran megyünk vendéglőben meg anyum is elég jól főz, a sulibüféből is szeretek vásárolni, szal értitek

Van valami más megoldás ? A sporton kívül, mert azt elfogom kezdeni !

2010. okt. 31. 11:59
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Ha jól érzed magad, akkor ne diétázz, inkább mozogj többet, az is sokat számít :)
2010. okt. 31. 12:04
 2/23 anonim ***** válasza:

Nem most van a baj, bár legalább 5 kiló felesleged van a "hivatalos" súly-magasság értékek szerint...

Nagyon vigyázz mert hirtelen elkezdenek majd felszaladni a kilók. Tapasztalatból beszélek, bár én már 36 éves vagyok én is 16 évesen hasonló súlyban voltam. Aztán a sulibüfé, gyorséttermi kaják meghozták az eredményt, 2 éven belül már 70 kiló voltam! Aztán terhesség 1...2...3...és most 90 kilót mutat a mérleg és keményen küzdök a kilók ellen.

Könnyebb megelőzni az aelhizást csak ezt nem vettem komolyan még akkor.

Ha elkezdesz sportolni az mindenképpen jó és ha odafigyelsz az étkezésre akkor nem lesz baj. Este már kerüld a szénhidrátban gazdag kajákat ,ezeket inkább délután 2-ig engedd meg magadnak.

Tudatosan figyelj oda mit mikor eszel.:)

2010. okt. 31. 12:07
 3/23 A kérdező kommentje:

Naná, hogy jól érzem magam :-DDD

Az én helyemben mindenki jól érezné magát, csakhát nah, az arányok....sport lesz mától kezdve, különben is szerettem régebb sportolni, csak valami bajom lett és már pár hónapja abbahagytam, de újra beiktatom

A kajáról viszont nem tudok lemondani, határokat szabni meg kész katasztrófa lenne nálam, ááh, olyan mintha egy férfit bezárnátok egy cellába a 10 legdögösebb nővel, akik ráadásul felkínálkoznak neki, szóval értitek gondolom

2010. okt. 31. 12:08
 4/23 A kérdező kommentje:
12:07- Én nem lehetek terhes, legalábbis ez valószínű nálam(egyéb okok miatt), szóval ez a "gond" nálam kizárva
2010. okt. 31. 12:10
 5/23 anonim ***** válasza:

Az,hogy ennyit zabálsz majd visszaüt 20-25 éevsen,mikor abbamarad a fejlődésed,de a rengeteg és szabályozatlan evés mint rossz szokás megmarad..és akkor szépen jönnek majd fel a kilók. Megjegyzem már most is inkább 10 kilóval vagy több a kelleténél,az 5 helyett.

A táplálkozás 70%-ban befolyásolja a fogyást -hizást és ehhez jön mélg 30%ban a sport.

Fogd vissza magad,nem rosszból mondom ,mert később sokkal de sokkal nehezebb megszabaudlni attól amit ezzel az életmóddal felszedsz. És azért vagyunk emberek,hogy tudjunk előre gondolkodni és megálljt parancoslni magunknak..

És nem kell semmiféle drasztikus diétára gondolni,cska minnél kevesebb fehérlisztes pékárut kell fogyazstani,fehérhusokat,tejtermékek,tojás,sonka,zöldségek,gyümölcsök.. napi 5 kis étkezés és 2-3 liter folyadék.

2010. okt. 31. 12:14
 6/23 A kérdező kommentje:

De külföldön tudjátok mindenki hogyan eszik ? Hihetetlen nagy adagokat szolgálnak fel és az emberek esznek, és nem Amerikáról beszélek, hanem Hollandia, Svédország, Németország, és az emberek NEM kövérek !

Nem akarok okoskodni, csak ezt mivel magyarázzátok akkor ? Mert én is szeretném tudni

2010. okt. 31. 12:16
 7/23 anonim ***** válasza:

Mert ésszel esznek és nem összevissza.

Most még lehet hogy nem vagy nagyon kövér, de 2-3 év múlva az leszel ilyen életmód mellett. Tényleg sportolj, és vigyél rendszert az étkezésedbe.

2010. okt. 31. 12:25
 8/23 anonim ***** válasza:

Szerintem meg ne az elfogadott súly-magasság arány alapján élj, hanem hogy jól érezd magad... Pláne ha mozogsz, akkor nem is fogsz meghízni, és tudod mit? jól teszed, ha van rajtad a mai elfogadotthoz képest +5 kiló :) Legalább nem nyeszlett kisfiúnak tűnsz majd, hanem nőnek :)

Érezd jól magad, az sokkal többet szépít akármelyik nőn, mint a mértéktelen koplalás, meg a fél kilón való aggódás. Ha vidám vagy, mosolyogsz, és látszik rajtad, mennyire boldog vagy, sokkal jobban jársz, mintha kalóriát számolsz, és rettegsz, mert hátha egy pohár vízbe valaki belecsempészett egy csipet cukrot, és ezzel 1 kalóriával többet ettél. :)

2010. okt. 31. 12:30
 9/23 anonim ***** válasza:

Ha ennyit zabálsz, később tényleg vissza fog ütni. Valaki jól írta, hogy már 20-25 évesen, amikor már nem fejlődik a szervezeted, elkezdhetsz hízni. Annak ellenére, hogy akkor is fiatal leszel. Szóval én a helyedben figyelnék erre. Meg nem csak a plusz kilók, hanem az egészséged miatt sem jó hosszú távon.

Amúgy én éltem skandináv országokban, és tény, hogy normálisan esznek, nem koplalnak, de! tök más kaják vannak, mint itthon. Rengeteg halat esznek, joghurot, kefírt, sovány húsokat, úgyhogy kicsit más, mintha zsíros pörköltet zabálnának. Meg sok családban csak heti egyszer esznek édességet.

Németországban is sokan odafigyelnek az egészséges étkezésre, akik pedig a hagyományos ételeket eszik állandóan és sokat, azok el is vannak hízva.

Mellesleg mindent lehet enni, csak mértékkel.

Neked sem kell koplalnod, csak pár dolgot változtatni. A zsírosabb húsokat, sovánnyal helyettesíted, nem gyorséttermi kajákon élsz, inkább soványabb tejfölt eszel, a 20%-os helyett, nem iszol cukros üdítőt. Ezek apró változtatások, de sokat érnek összességében.

2010. okt. 31. 12:40
 10/23 A kérdező kommentje:

Sir Butcher, csak azt nem értem, hogy az ilyen független és inteligens emberek mit keresnek ilyen fórumokon........viszont most lemondanék a mai napi kajámért a válaszodért (ezt hatalmas bóknak veheted)

Köszönöm !

2010. okt. 31. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!