Nem akarok diétázni. Baj?
Sportolni van kedvem és jó kajákat szoktam enni ( zabkása, tejfölös saláta, hús, néha valami köret, tejtermékek, tojás, stb. stb. ),de a lényeg,hogy nem eszek keveset ezekből és nincs kedvem diétázni
Mi lesz akkor ?
Jelenleg 155 cm vagyok, 64 kg és 16 éves lány
Jaj elnézést "Sportolni van kedvem"...ebből még nem érthetödő, hogy sportolsz is.
Nem kell felveszni.
Hát... ha sportolás mellett így elhíztál, és nem akarsz diétázni, akkor az igen, baj.
Azért híztál el, mert
a) keveset sportolsz
b) sokat eszel
c) mindkettő
(d) esetleg valami betegség miatt, amit ki kell vizsgálni)
Ha nem változtatsz (itt nem koplalásról beszélek, hanem normális mennyiségekről), akkor tovább hízol. Ha sokkal többet sportolsz, akkor lehet, hogy nem hízol tovább, de fogyásra nemigen számíthatsz.
Ha minden marad így, akkor viszont tovább hízol.
Szerintem ez baj, mert veszélyezteted az egészségedet (lásd: cukorbetegség, izületi problémák, vérnyomás stb.), nem látod magad szépnek - ettől önértékelési zavaraid (önbizalomhiány) és párkapcsolati problémáid lesznek.
De nem nekünk, hanem NEKED kell eldönteni, hogy szerinted ez baj-e...
Csak összehasonlításként: én 16 évesen 52-53 kiló voltam 168 cm-hez, és nem az anorexiától, hanem a napi 2 órás edzéstől, hetente 4-szer. És nem ettem keveset én sem.
Előzőnek igaza van, ha sport mellett híztál, akkor kéne diétázni, ha viszont most kezded (nemrég kezdted) el a sportot, és nem eszel többet, mint előtte, akkor nem lesz baj.
Egyre vigyázz, hogy ha intenzívebben sportolsz és többet eszel, akkor utána ha abbahagyod a sportot, változtass az adagokon! Nagyon sok embert ismerek, aki így hízott el, gyakran elég súlyosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!