Miért stagnálok ennyit?
Megpróbálom röviden.
36N vagyok, 157 cm. Egész életemben kövér voltam, idén kezdtem el életmódot váltani, és azt hittem, jobban fog menni. Kicsit csalódott vagyok.
Inzulinrezisztens vagyok, erre nem szedek semmit, a doki azt mondta, fogyjak le.
Tavaly januárban 98 kg voltam, idén februárban kezdtem el a változást 87.5 kilóról. Az a 10.5 kg elég egészségtelenül ment le, falások, aztán éheztetések, nem akarok oda visszatérni.
1200 kcalt eszek, nem eszek/iszok semmit, amit nem tudok beírni az appba, hogy megettem, nem saccolgatok, mindent mérlegen kimérek. Kalóriamentes dolgokat iszom, víz, tea, kávé minden nélkül, ezeket is vezetem, hogy mennyit.
2 hónapja elkezdtem mozogni, napi 30-40 percet. Nem kardio, főleg lábemelések, hasprés, szalagos "edzés". A combomon amúgy érzem, hogy a háj alatt formásodik, ha ennek van értelme.
Centit a derekamon mérek, abból lement 11. De kg alig. Most vagyok 81 kg már 4 hete. Azelőtt 81.5 kg voltam szintén 4 hétig.
Olvasgatom a neten, mások 6.5 kilót röhögve leadnak pár hét alatt. Sőt, többet is. Szemből valamennyit látszik a fogyás, de a hasam még mindig hatalmas. Nem tudom, hogy kevesebb kalóriát kéne bevinnem, vagy kardiozni, teljesen tanácstalan vagyok.
5 hónap alatt 6.5 kg az vicc. Azt hittem, minimum 10 le fog menni, mert alacsony vagyok, nagyon kövér, de el vagyok kámpicsorodva.
Kardiónak sincs sok sok értelme, 1 óra kőkemény kardiózás gépen alig éget el 300-400 kalóriát, ellenben, ha figyelsz arra, hogy a lépésszámod magas legyen, sokkal tarthatóbb és több értelme van. Nem kell önszántadból külön elmenned sétálni, arra kell csak figyelned, hogy aktívabb vagy. Pl.: messzebb parkolsz a munkahelytől, bicikli helyett séta a boltba és ehhez hasonló dolgok.
Keress rá arra, hogy NEAT, és érteni fogod, miről beszélek.
Egyébként pedig, ha a körméreteid csökkennek, akkor én nem aggódnék (mondanám, hogy izmosodsz, de erre 0% az esély. Még kalóriatöbbletben is meg kell szenvedni minden gramm izomért, nemhogy nőként deficitben..). Nézz meg egy másik mérleget, lehet, hogy a mérleggel van a baj.
Hát én a fenekemen nagyon érzem, hogy valami alakul. Nekem eszméletlen lapos alapjáraton, és reumatológus mondta, hogy eddzek rá, és akkor nem fog annyit fájni a derekam. Most meg a legszűkebb (normál szabású) bugyim elkezdett kicsit szorítani.
Amikor zuhanyzok, akkor érzem, hogy változott valami, nem a megszokott testet fogom, vagy be tudok gombolni egy ruhát, amit vettem, hogy "majd belefogyok". De nem értem a kilókat.
4 hétig a menzesz miatt... nem tudom. Fel nem szokott menni, se le. 2 másik mérleget is próbáltam. (2 normálist és egy digitálist.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!