Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 1700-1800 kcalt eszem a 81...

1700-1800 kcalt eszem a 81 kilomhoz, es kb stagnalok?

Figyelt kérdés
Nem sok idom van edzeni, de neha osszejon legalabb a napi 15 perc egy kis házi gyakorlatsorra. 3 gyerkoc mellett ennyire futja, egyelőre. Kevesebbet nem akarok enni, mert azert meg napi 1x meg ejjel szoptatok. De letezik, hogy ennel kevesebbet kéne?
2023. máj. 15. 08:06
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Lehetséges, ahogyan az is lehetséges, hogy az 1700-1800 kcal valójában ennél több. A címkékre nyomtatott kalória adatok 20%-kal is eltérhetnek a valóságtól. Vagyis ha mindent hibátlanul számolsz az információk alapján, akkor is lehetséges, hogy 2000-2200 kcal-t fogyasztasz a valóságban.

Ettől függetlenül "drasztikusabb" diétával a helyedben megvárnám a szoptatás végét, mivel tartós deficit esetén elapadhat a tejed.

2023. máj. 15. 09:43
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszod. Ezt en bele se kalkulaltam, hogy elterhetnek az adatok, ennyivel.. azt persze sejtettem h ezek nem kobe vesett ertekek, amikkel szamolok.. csak eddig szepen bejott a heti 0,5-1 kg. Szoval ebből kiindulva furcsalltam, h megállt. Na mindegy, ahogy irtad is, ennel szigorúbban nem fogom még.
2023. máj. 15. 12:49
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha eddig mentek le a kilók, és most hirtelen elakadt, simán lehet egy plató. Nagyon sokan gondolnak úgy a fogyásra, mint egy lineáris, kiszámítható változásra, de az igazság az, hogy az emberi szervezet ennél bonyolultabb. Sok mindent tudunk róla, de nem mindent. Az ilyen ideiglenes stagnálások, platók is egy ilyen dolog. Tudunk a létezéséről, kering is a neten pár kezdetleges magyarázat, lehet, hogy már konkrét magyarázat is van, őszintén nem ástam bele magam tanulmányokba ezzel kapcsolatban, de nem is feltétlenül kell. Elég, ha tudsz a létezéséről, elfogadod, csinálsz mindent úgy, ahogy eddig, idővel túllendül rajta a szervezeted és ismét elindul a fogyás.

Ha ez nem történik meg, akkor szoptatás után, keríthetsz időt pl több mozgásra, vagy étrend változtatásra. Nem feltétlenül kell kalória csökkentésnek lennie, sokszor ugyanazon a kalórián más összetétellel ismét olvadnak a kilók. Ezzel mondjuk most is kísérletezhetsz, ha van rá kapacitásod, de egyelőre szerintem bőven elég, ha követed azt, amit most csinálsz.

2023. máj. 15. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!