Miért stagnálok mikor mindent megteszek?
2 éve kezdtem fogyókúrázni, 30+ kiló ment le rólam, jelenleg 75 vagyok, de az istenért nem megy lejjebb, olyan mintha egy fekete lyukba kerültem volna.
1 hónapja játssza azt velem a mérleg hogy egyszer 74,7-et mutat, másnap 75,4-et.
Már emeltem az edzésememen is, két edzésprogramot követek, ez napi két fél órás edzést takar. Jól felépített videók, megtalálható benne minden: súlyzós edzés, HIIT stb. Szeretem csinálni.
Kalóriát a Myfitnesspal appal számolom, grammra pontosan mindent mérek. 1600 kalóriát számolt a legtöbb oldal nekem heti fél kiló csökkenéséhez, de rendszerint 1500-zal zárom a napot, és ezt úgy értsétek hogy fullon vagyok, nem tudnék többet enni ha akarnék sem.
Emellett figyelek a makrókra is.
Tehát véleményem szerint minden adott, mégsem megy lejjebb az a nyamvadt mérleg.
Mit javasoltok?
~85 g feherje
200 g ch
30 g zsir
Ettol +- 10 grammal el szoktam terni
Fura nagyon, hisz ezek mellett fogynod kéne.
Amiket ilyen esetben ki lehet próbálni: legalább egy ideig több kalória, valamiért van, akinek ez segít. Több mozgás.
Abban nem tudok hinni, hogy a makrók variálása segítene, hiszen a kalória kalória, az energiamegmaradás törvénye pedig elég erős. Valami picit bekavarhat egyeseknél, de nem sokat. Kevesebb evés nem tűnik jó ötletnek (főleg, hogy ha csökkentesz még 1-200 kcalt, azzal sem érsz sokat), még lassú anyagcserénél is a több mozgás szimpatikus.
Igen, tudom hogy fogynom kellene pont ezért kérdeztem. A két edzést pár napja kezdtem el, reménykedem hogy ez segíteni fog, egy harmadikra már nem lenne kapacitásom.
Úgy döntöttem a mérleg helyett a tükörre és a centire hagyatkozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!