Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért stagnálok ennyit?

Miért stagnálok ennyit?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden.

36N vagyok, 157 cm. Egész életemben kövér voltam, idén kezdtem el életmódot váltani, és azt hittem, jobban fog menni. Kicsit csalódott vagyok.

Inzulinrezisztens vagyok, erre nem szedek semmit, a doki azt mondta, fogyjak le.

Tavaly januárban 98 kg voltam, idén februárban kezdtem el a változást 87.5 kilóról. Az a 10.5 kg elég egészségtelenül ment le, falások, aztán éheztetések, nem akarok oda visszatérni.

1200 kcalt eszek, nem eszek/iszok semmit, amit nem tudok beírni az appba, hogy megettem, nem saccolgatok, mindent mérlegen kimérek. Kalóriamentes dolgokat iszom, víz, tea, kávé minden nélkül, ezeket is vezetem, hogy mennyit.

2 hónapja elkezdtem mozogni, napi 30-40 percet. Nem kardio, főleg lábemelések, hasprés, szalagos "edzés". A combomon amúgy érzem, hogy a háj alatt formásodik, ha ennek van értelme.

Centit a derekamon mérek, abból lement 11. De kg alig. Most vagyok 81 kg már 4 hete. Azelőtt 81.5 kg voltam szintén 4 hétig.

Olvasgatom a neten, mások 6.5 kilót röhögve leadnak pár hét alatt. Sőt, többet is. Szemből valamennyit látszik a fogyás, de a hasam még mindig hatalmas. Nem tudom, hogy kevesebb kalóriát kéne bevinnem, vagy kardiozni, teljesen tanácstalan vagyok.

5 hónap alatt 6.5 kg az vicc. Azt hittem, minimum 10 le fog menni, mert alacsony vagyok, nagyon kövér, de el vagyok kámpicsorodva.

2023. aug. 14. 18:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%

Ha januárban 98 kg voltál, februárban pedig 87.5, akkor ott rögtön egy hónap alatt lement egy 10 kiló - ezzel együtt a víz, salakanyagok stb. Amiről írsz, hogy röhögve leadnak 6.5 kilót pár hét alatt, az ez, ami neked egy hónap alatt lement. Utána természetesen lelassul.

Én 35N, 170 cm magas vagyok, 02.21-én kezdtem kalóriát számolni 137.8 kg-mal. Ma, fél évvel később kereken 116 kg-ot mutatott a mérleg. Ez 22 kg kb. Ebből 10 lement az első hónapban, a további 12 kiló pedig 5 hónap alatt. :D Nem sprint, inkább maraton. Ki kell tartani és célt érünk. Nem a gyorsaság a lényeg. Kitartást!

2023. aug. 14. 20:14
 2/15 A kérdező kommentje:
2022 januárjában voltam 98, 2023 februárban 87.5.
2023. aug. 14. 20:15
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Oh bocsánat, belezavarodtam ebbe a részbe. :D

Akkor sajnos nem tudom. Biztosan 1200 kcal-t eszel? Nem számoltad el, nem ettél a kereteden felül? Egyébként nagyon keveset eszel. :(

Elmennék másik orvoshoz, aki ad valamit az IR-re vagy ellát jótanácsokkal vagy bármi ilyesmi.

2023. aug. 14. 20:22
 4/15 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy elszámoltam, felfele kerekítek tizedeseknél is.

A BMR-em 1400-1500 kcal, több oldalon megnéztem. Ennél kell kevesebbet ennem a fogyáshoz. De tudok lejjebb menni, ha kell, van tapasztalatom az éhezésben, simán kibírom, ha ez kell hozzá.

2023. aug. 14. 20:26
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

De ha éhezel, az nem fenntartható. Megint zabálni fogsz utána.

Menj el egy másik orvoshoz! Szurkolok neked!

2023. aug. 14. 20:51
 6/15 A kérdező kommentje:

Nem fogok zabálni, jeget zabálok csak. Az 0 kalória.

Megpróbálom a dokit.

2023. aug. 14. 20:52
 7/15 hosszúhajú ***** válasza:
38%
1200 kalóriánál elkezd a szervezeted tartalékolni? mert tartósan olyan keveset kap, hogy tartalékmódra kapcsol? - ez csak egy gondolat...
2023. aug. 15. 00:37
 8/15 A kérdező kommentje:

Nem tartalékol a szervezet az én súlyomnál.

[link]

Ha 40 kg lennék, akkor a túlélésért ragaszkodna minden dekához, de 80 kilónál ilyen nincs. Ha ez igaz lenne, tényleg nem lennének csont és bőr emberek, akár a fejlett, akár a fejlődő országokban.

2023. aug. 15. 00:51
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Mondanám, hogy elszámolod a kalóriát, de valamennyire ugyanebben a helyzetben vagyok, mint Te.

170cm 69kg vagyok (106 voltam 3 éve), férfi, 1600 kalóriát eszem, mellette napi 20.000 lépésem van, illetve heti 4-5 edzés..

Ez nálam "csak" heti fél kg fogyást eredményez, ami nevetségesen kevés ilyen paraméterekkel. 2100 kalória körül van a súlytartásom. A kalkulátorok szerint ilyen aktivitással minimum 2600 a szintentartásnyi kalóriám.. Hát nagyon nem. :D

Az elején nehéz volt elfogadni, de ez van. Van, aki 3500 kalórián sem tud hízni, és vannak olyanok, akiknek nagyon oda kell figyelni a dolgokra. Nagyon nagy szerepet játszik a genetika ebben, szóval simán meglehet, hogy nálad ennyi az annyi.. (hacsak valóban nem számolod el magad)

Próbáld növelni a napi aktivitásod. Az otthoni tornád nem fog semmit sem égetni, ellenben, ha mondjuk figyelsz a lépésszámra, az nagyon sokat tud segíteni. Tűzd ki célnak, hogy meglegyen minden nap a 10.000 lépés.

2023. aug. 15. 10:42
 10/15 A kérdező kommentje:

Akkor nézek valami kardiot, a lépegetésre nincs időm.

Ma megint mértem magam, 1 hét alatt 0 kg, de mínusz 2 cm derékból. Nem értek semmit.

2023. aug. 15. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!