Mit kezdjek magammal, ezzel a testtel? (KÉP)
Szerinted hány kiló vagyok, és ebből mennyit kéne fogynom?
Hogyan hozzam rendbe a kajálásomat?
Mint látszik (bár ki tudja...), imádok sportolni, azzal nincs probléma. Heti 4x legalább edzek, rúdtánc, kondi, futás (bár utóbbin van mit fejleszteni, de ez nem ide tartozik).
PCOS-em van, és borzasztó nagy étvágyam. Főleg edzések után el tudnám pusztítani a hűtőt. Unatkozni nem nagyon szoktam, sportolok, egyetemen tanulok, dolgozom. Nehéz a napirendbe is beilleszteni a főzést, sokszor esek bele az instant tészta vagy séta közben bekapott péksüti hibájába. Szóval a "kalóriadeficit" elméleti tanácson túl szívesen fogadnék gyakorlati tanácsokat (farkasétvágy leküzdése, hogy oldjam meg a meal prepet pörgős életmód mellett, bármi egyéb hasznosat meghallgatok amit szívesen megosztanátok velem).
Orvoshoz azért nem megyek, mert kövérként szharnak a fejemre. Inzulinrezisztenciára fo_satós gyógyszert adtak, meg fogamzásgátlóval akartak tömni. Egyebekben pedig a szokásos "foggyále".
Szóval a képek:
Szia! Nem "szakmai vélemény", de szerintem messze nem vagy annyira kövér, max. duci. Nálad sokkal nagyobb nőkkel is voltam már, és jók voltak az ágyban. Nyilván a dolog orvosi oldalát érdemes kivizsgáltatni, de ha nincs más bajod, akkor fölösleges erőltetni a fogyást.
31/F
Most akkor inzulinrezisztenciád is van? Mert azt írtad kaptál rá gyógyszert. Mert nekem attól voltak falásrohamaim. Nem tudta feldolgozni a cukrot a szervezetem azért követelt még. Érdemes lett volna tovább menni mert nekem csak a diéta és sport nem volt elég. Mióta mellé szedem a gyógyszert nincs falásroham. Az a baj a péksütikkel, hogy alig eszel és nagyon sok kalória. Inzulinrezisztenciásként meg nem jók a bolti fehér lisztes, cukros sz.arok.
Szerintem először nézz utána mit ehet egy inzulinrezisztens, aszerint diétázz, a sport adott. És keress egy jó orvost aki ír másik gyógyszert. A hasmenés elvileg csak 2 hétig van, de tudnak írni másik gyógyszert. És ha egyszer felírták neked annak oka van.
Sajnos ilyen instant tészták nem férnek bele egy ir es étrendjébe. Gondold át hogy fontos e az egészséged. Ha fontos akkor kezeld és kezeltesd az ir t. És akkor a kilók is mennek le. Olvass utána ezer info van róla hogy kell étkezni.
Pedig nincs más útja, mint jobban igényesnek lenni önmagadra, időt szánni a főzésre, odafigyelni mit eszel.
Én IR, PCOS, PM alulműködés kombóval jártam ezt végig, speciálisabb összetételű diétás életmóddal amit jelenleg is folytatok súlytartáshoz, lefogytam kóros elhíásból normál súlyra. Egyszerű volt? Nem, baromira nem, de muszáj volt, mert féltettem az életemet. Pedig ott a munkám, ott a családom, ott a házimunka rám eső része, ott a rendszeres mozgás amit szintén csinálnom kell, mellette igyekszem tanulni is folyamatosan. Mégis szakítottam időt az egészségemre.
Ha nem teszed, akkor majd idővel szakítanod kell időt a betegségeidre.
1. 160 grammos szénhidrát diéta
+ 2. rendszeres mozgás (minimum heti 3-4x pl 45 perc kocogás)
+ 3. ha elmennél endokrinológushoz, de lehet a háziorvos is ír fel metformin tartalmú gyógyszert ami segít a pcos-ban is így a fogyásban is.
A diéta eleinte nagyon nehéz lesz 5x kell enni egy nap, kell 2 hét mire megszokod. Keress rá neten mindent leirnak róla.
Ez a 3 dolog ami kezeli a pcos-t, semmiféle csodaszernek ne hidj barátcserje meg nem tudom mik, csak pénzkidobás.
19.
A 160 grammos ch diéta egy magyar baromság.
Egyrészt Annyi szénhidrátot egyen amennyivel jól érzi magát és fogyni tud. Ezt ki kell tapasztalnia. Mivel IRben állapotfüggő mennyi cht bír a szervezet, mennyire rezisztens az inzulinra. Másrészt az a diéta indokolatlanul kötött, merev szabályai vannak, felesleges ilyen szinten az evésre korlátozni az életét. Az össz ch bevitel számít.
Tapasztalat, mivel én is IR, (+ pcos és pma) mellett fogytam le, és nem ehettem 160g cht mert túl sok volt.
A gyógyszer meg egy horror. Persze lehet próbàt tenni vele, de Nem mindenkinek szokik hozzá a szervezete. Nekem abba is kellett azt hagynom mert élhetetlen volt minden szinten. Mindennapi hányinger, és hasmenés mellett nem könnyű pl dolgozni. De úgy általában élni sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!