Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha csak sétálok, akkor is...

Ha csak sétálok, akkor is fogyhatok?

Figyelt kérdés

Futáskor a pulzusom 190 lesz, lassú sétával pedig 135-140 -es tartományban marad, de kis kocogással vagy gyorsabb tempójú sétával máris 160 körül lesz. Az órám szerint aerób tartományban vagyok futás közben a legkevesebbet, anaeróbban és extrém magasban a legtöbbet. Futás közben egyszerűen nem tudok zsírégető fázisban maradni. Érdemes így is futni, vagy inkább a nem megerőltető séta? Csak az a baj a séta olyan kicsit mintha semmit se csinálnék. Előre is köszönöm a normális válaszokat.

30N 80kg

2023. júl. 24. 20:56
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
56%
Igen a séta is fogyaszt, és nagyon jó sok más egészségügyi dologra is. Stressz ellen stb...
2023. júl. 25. 07:42
 12/22 anonim ***** válasza:
36%
Egyszer azt mondta nekem egy Tinderes srác, hogy a futás fölösleges, a gyors séta jobb is. Nem tudom igaza volt-e. De amúgy hallottam azóta is több helyen hogy a séta alulértékelt mozgásforma és mindenkinek ezt kéne csinálnia a fogyáshoz.
2023. júl. 25. 08:29
 13/22 A kérdező kommentje:

10es:

Azelőtt én se figyeltem, de lett egy okosórám és meglepődve tapasztalom mennyit ingadozik. Az alap nyugalmi pulzusom 90 körül van, szóval alapból magas azért is gondoltam, hogy megnézetem. Talán folyadékhiány is okozza, nagyon keveset iszok. De egyszerűen a víz “ízét “nem szeretem egy idő után hányingerem van a sok víztől. Szóval ez többösszetevős, viszont az igaz amit írt itt valaki, hogy nem kellene erőltetni a szívemet. Ami amúgy a koffeinre (cola kávé) is nagyon durván tud reagálni. A súlyfeleslegem 20kg amit leadnék, és alapjáraton szoktam mozogni itthon mert haszonállatokat tartok, szóval edzetlenségnek se mondanám mert erőnlétileg jó vagyok….

2023. júl. 25. 08:37
 14/22 anonim válasza:
50%

Áhh köszönöm szépen a korrekt választ, már értem :D

Mindenképp nézesd meg ha engem kérdezel, hátha orvos is tud tanácsot adni hogyan tarthatod szinten. Ne is erőltesd ha ilyen magasra felcsúszik, lehet hosszú út vár rád emiatt, de jobb a biztonság mint egy szívroham. A folyadékbevitelre esetleg tudom ajánlani a teát sima víz helyett, saját magad szabályozni tudod a cukor mennyiségét, előfordult velem hogy a fogam miatt nem nagyon fogyaszthattam túlfűszerezett ételeket, túl édesítőszerezett, túl cukrozott italokat így sima vízbe teafiltert raktam és úgy ittam. Nem mondom hogy elsőre nem lepődtem meg hogy mennyire rossz volt :D de idő után volt olyan tea ami megszokható volt édesítés nélkül is. És rengeteg féle tea van így ízből is lesz bőven mit választani.

Sok sikert neked :D

2023. júl. 25. 10:09
 15/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippet és a jókívánságokat! :)

Iszok is egy teát, úgyis lassan szép kis vihar fog kerekedni felettünk, ilyenkor még jól is esik az embernek :D

2023. júl. 25. 10:12
 16/22 anonim ***** válasza:

Olyan kevés kalóriát éget a séta és a futás is, hogy hatalmas nagy részben a kaján múlik.

Számoltam is kalóriát, figyelem is, szóval ez tuti.

Viszont az emberi szervezet mozgásra van "kitalálva" és a séta egy 30 éves testnek nulla.

Javaslom a steppert, elliptikus trénert, úszást (NEM kitett fejes mell!!), túrázást dombokon, hegyekben és bicajozást.

1-2 évig ezek, utána, ha szereted, a futást.

Mindezek mellé funkcionális tréning, gerinctréning.

2023. júl. 25. 13:49
 17/22 anonim ***** válasza:

14

Milyen tea rossz?

Cukorral, mézzel mindegyik az, de "normálisan" melyik rossz?

2023. júl. 25. 13:50
 18/22 anonim ***** válasza:

13

Pajzsmirigyed jó?

Bár van egy olyan tippem, hogy lehet simán adottság a pulzus.

Magán kardiológiai vizsgálatot megér.

Próbálj eleget inni!!

A vízhez nem tudok hozzászólni, a gyümölcslevet csak hígítva bírom meginni és csak a víz oltja a szomjomat.

Édesítőszeres ízesített víz?

Enyhén szénsavas víz?

2023. júl. 25. 13:54
 19/22 anonim válasza:

17

Lehet hogy nem rossz csak igazából szokatlan, máshogy jönnek elő az ízek ha már megszoktad hogy cukrot,mézet raksz bele. Sokkal intenzívebbek és "növényesebbek" vagy nem tudom hogy fogalmazzak :D

Én pl kifejezetten olyan teákat probáltam aminek állítólag nyugtató vagy hasonló hatásai vannak (internetről kellett tájékozódnom szóval lehet netto hülyeség az egész :D)pl. Menta vagy kammilla, probáltam még az earl greyt (fekete tea) meg a yellow labelt, illetve eper teát(ezt csak azert mert szeretem az epret :D).

Szerencsére nem sokáig kellett mellőznöm, de ha jól emlékszem a kamilla tea volt amit legtöbbször ittam és a végén már fel se tűnt hogy az csak vízbe áztatott teafilter és semmi más :D

2023. júl. 25. 14:03
 20/22 A kérdező kommentje:

Izesitett vizeket se szeretem, egyedul az asvanyvizek de abbol se tudok napi 2 litert meginni. Kb 1 litert ha iszok egy nap kaveval egyutt. Sajnos ezzel tisztaban vagyok hogy ez keves. Probalok ezen is valtoztatni.

Egyebkent vannak 130+kg-s emberek akiknek a futast kifejezetten nem ajanljak, ok is setalnak, mert az nem megterhelo annyira a terdnek. Na marmost en is cipelek magammal folyamatosan 20kg-t es azzal gyalogolok.. szoval biztos vagyok benne hogy valami kaloriat eleget a testem, ez ugyanolyan mint egy 50kgs ember magara aggat sulyokat es ugy setal

2023. júl. 25. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!