Ha csak sétálok, akkor is fogyhatok?
Futáskor a pulzusom 190 lesz, lassú sétával pedig 135-140 -es tartományban marad, de kis kocogással vagy gyorsabb tempójú sétával máris 160 körül lesz. Az órám szerint aerób tartományban vagyok futás közben a legkevesebbet, anaeróbban és extrém magasban a legtöbbet. Futás közben egyszerűen nem tudok zsírégető fázisban maradni. Érdemes így is futni, vagy inkább a nem megerőltető séta? Csak az a baj a séta olyan kicsit mintha semmit se csinálnék. Előre is köszönöm a normális válaszokat.
30N 80kg
Azt olvastam hogy anaerób fázisban vagy túl magas pulzus tartományban meg már káros az izmoknak (tejsavküszöbbel kapcs írtak valamit)
Így erre irányulna a kérdésem, hogy tényleg ártok-e a szervezetnek ha tartósan 180-190 a pulzusom futás közben
"Ha csak sétálok, akkor is fogyhatok?"
Ha ezáltal kalóriadeficitbe kerülsz, akkor igen, ha nem, akkor nem. Mennyi a napi kalóriabeviteled?
Kisebb intenzitás=kevesebb elégetett kalória
Nagyobb intenzitás=több elégetett kalória
Zsír oxidáció nem = a zsírégetéssel.
Kisebb intenzitásnál ugyan nagyobb lehet a zsír oxidáció, de a kalóriaegyensúlytól függ, hogy ez zsírégetést is jelent-e.
Kb. egyéni preferencia kérdése, hogy milyen intenzitást választasz, mert ha intenzív az edzés, magas a pulzus, kikészíted magad, akkor hiába égetsz több kalóriát, ezt egyrészt rövidebb távon tudod megtenni, másrészt előfordulhat, hogy annyira kifárasztod magad, hogy a nap további részében sokkal kevésbé leszel aktív, mintha alacsonyabb intenzitású edzést végeztél volna, így a vége az lesz, hogy mégis kevesebb kalóriát égettél.
Találj egy magadnak megfelelő középutat vagy bármilyen utat, de valóban, a szívedet ne készítsd ki.
Nem akarok kötekedni főleg azert nem mert nem értek a témához, csak volt egy rész amin meglepődtem, így erről szeretnék egy kis kiokítást/felvilágosítást. A pulzusod. Ez normális érték? Nem sok egy kicsit? Ha sok betegség vagy túlsúly vagy az edzettlenség okozza?
Tényleg ne vedd sértésnek, sosem méregettem a sajátomat, így felkeltette az érdeklődésem. Persze ha nem akarsz nem kell válaszolnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!