Falási rohamok. Miért?
Sziasztok!
16 éves lány vagyok, és thai boxolok. Ezért van egy bizonyos súlycsoport, amibe le kell fogyni. Augusztusban (tehát kb 7 hónapja) volt egy meccsem, amire 5 nap alatt 6 kilót fogytam. Ez eléggé megviselt, ezért elhatároztam, hogy lefogyok és tartom a súlyom. Akkor 60 kilóban indultam. Valamiért sosem sikerült 64 alá mennem, mindig rámjöttek a falási rohamok. Eleinte túl kevés kalóriát vittem be, és ezzel volt a probléma. De aztán mikor elkezdtem dietetikussal együtt dolgozni, és megfelelő volt minden, akkor sem múltak el, sőt. Elkezdtem hánytatni magam, ami tudom, hogy óriási butaság volt, de kétségbe voltam esve, és nagy volt a nyomás. De a meccsre sikerült a 60 kilóban benne lennem. Ott annyira megörültem, hogy sikerült, hogy nagyon durva rohamom volt, és annyira bezabáltam, hogy a meccsen moccanni nem bírtam. Így hát kikaptam. Ezután felhíztam kb 72 kilóra, ez volt január elején. Mivel februárban volt egy szintén fontos meccs, így elkezdtem fogyózni. Súlycsoportot kellett váltanom, 63,5ben indultam. Itt is elrontottam, most nem részletezném, hogyan. Ezek után a kudarcok után elhatároztam, hogy most tényleg megcsinálom, beállítom a súlyom 65re, és onnan fogyasztok be 63,5re. Minden nap írok egy tökéletes étrendet. Futok iskola előtt 5 kilométert, minden hétköznap. Tudom, nem sok, de ígyis 5kor kelek. Edzek szintén heti 5x esténként. Számolom a kalóriákat, a makrókat, mindent be is tartok. Egy ideig. Mert aztán az agyamban elkattan valami, és nem bírom tovább. Ma volt szerintem életem eddigi legrdurvább falási rohama. Ettem itthon is egy kicsivel többet, mint kellett volna, de aztán elmentem barátnőmmel, és ott.. Megettem egy óriási rántotthusos szendvicset, kettő szelez puncsos sütit, egy csokisat, egy kókuszgolyót, egy islert, és egy túróspitét. Egész héten gyönyörűen tartottam a diétát. A mérleg, és a tükör is ezt mutatta. Ezzel pedig elrontottam az egészet. Mit lehet ezzel kezdeni? Volt valaki hasonló cipőben? Bármit csinálok, nem megy. Pszichológusra nincs pénzem.
Köszönöm ha elolvastad, tudom, nagyon hosszú lett.
Anyukám meg együtt sír velem sokszor, és elindultunk már párszor a pszichológushoz, de soha nem jutottunk el hozzá.
Tényleg azt gondoljátok, hogy segíteni fog nekem?
Azért kéne abbahagynia, mert a sport miatt teszi tönkre magát. Semmi baj nem lenne, ha heti 3x boxolna hobbiszinten, ott nem lennének ezek az elvárások.
Beteg dolog dietetikust ajánlani egy bulimias lánynak, ennyire hülye edződ nem lehet...pszichológus kell, azonnal, es még így is évek lehet, mire kijössz belőle.
Ne védd az edződ, ő benne van a sportban is, egészségben is kéne hogy legyen esze felnőttként, és nem vigyáz rád.
Mutass már egy képet a "túlsúlyos" alakodról, mert nem hiszem el, hogy az lennél!
Az izmok nehezek, küzdősportokhoz kell is belőle, így a magasságodhoz 70kg teljesen reális lenne, talán még kevés is. Sajnos a sportoló lányoknál, nőknél világszinten probléma a hülye testsúly és karcsúságelvárás a sport területén; ott van például az agyondicsért és díjakat halmozó tornászlány, akit korábban mindig fogyókúráztatni akartak.
Milyen az a tökéletes étrend? Lehet az sem annyira tökéletes.
Meg mi az, hogy elindultatok a pszichológushoz és nem jutottatok el?
Hát én is azt kérdezem, mint az előttem lévő: Azt hogy kell elképzelni, hogy elindultatok már párszor pszichológushoz, de nem jutottatok el? Felöltöztetek, bezártátok az ajtót, elindultatok a buszmegálló felé/beültetek a kocsiba és elindítottátok, majd 100 m. múlva fogtátok és visszafordultatok? Ez így elég kevéssé valószínű!
Anyádnak nem az a dolga, hogy veled sírjon, hanem hogy felnőtt módjára az életedet meg tudja tartani, és a neked szükséges orvosi segítséghez eljuttasson. Súlyos beteg vagy!
Ne kuruzsolj, kérdező, bármit tanácsolnak itt: orvoshoz KELL menned. Nem csak pszichológushoz, annál betegebb vagy! És ne takarózz a pénzhiánnyal, az állami pszichiátriai ellátás ingyenes. Gyereknél a pszichológiai is, ha majd az orvos odautal. És
-ne fuss 5 km-t
-ne keljél 5-kor
-ne számold a kalóriákat! Totálisan tönkreteszed magad, nem fogsz tudni visszajönni belőle! Teljes életfélreértelmezésben vagy, ha azt hiszed, hogy a testsúlyod bármit is számít az életben való sikerességedhez, értékességedhez! Semmit nem számít! Azt hiszem, anyukád sincs rendben, igaz? Milyen a családi életetek? Fix, hogy nem kiegyensúlyozott házaséletben él!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!