Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Falási rohamok. Miért?

Falási rohamok. Miért?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

16 éves lány vagyok, és thai boxolok. Ezért van egy bizonyos súlycsoport, amibe le kell fogyni. Augusztusban (tehát kb 7 hónapja) volt egy meccsem, amire 5 nap alatt 6 kilót fogytam. Ez eléggé megviselt, ezért elhatároztam, hogy lefogyok és tartom a súlyom. Akkor 60 kilóban indultam. Valamiért sosem sikerült 64 alá mennem, mindig rámjöttek a falási rohamok. Eleinte túl kevés kalóriát vittem be, és ezzel volt a probléma. De aztán mikor elkezdtem dietetikussal együtt dolgozni, és megfelelő volt minden, akkor sem múltak el, sőt. Elkezdtem hánytatni magam, ami tudom, hogy óriási butaság volt, de kétségbe voltam esve, és nagy volt a nyomás. De a meccsre sikerült a 60 kilóban benne lennem. Ott annyira megörültem, hogy sikerült, hogy nagyon durva rohamom volt, és annyira bezabáltam, hogy a meccsen moccanni nem bírtam. Így hát kikaptam. Ezután felhíztam kb 72 kilóra, ez volt január elején. Mivel februárban volt egy szintén fontos meccs, így elkezdtem fogyózni. Súlycsoportot kellett váltanom, 63,5ben indultam. Itt is elrontottam, most nem részletezném, hogyan. Ezek után a kudarcok után elhatároztam, hogy most tényleg megcsinálom, beállítom a súlyom 65re, és onnan fogyasztok be 63,5re. Minden nap írok egy tökéletes étrendet. Futok iskola előtt 5 kilométert, minden hétköznap. Tudom, nem sok, de ígyis 5kor kelek. Edzek szintén heti 5x esténként. Számolom a kalóriákat, a makrókat, mindent be is tartok. Egy ideig. Mert aztán az agyamban elkattan valami, és nem bírom tovább. Ma volt szerintem életem eddigi legrdurvább falási rohama. Ettem itthon is egy kicsivel többet, mint kellett volna, de aztán elmentem barátnőmmel, és ott.. Megettem egy óriási rántotthusos szendvicset, kettő szelez puncsos sütit, egy csokisat, egy kókuszgolyót, egy islert, és egy túróspitét. Egész héten gyönyörűen tartottam a diétát. A mérleg, és a tükör is ezt mutatta. Ezzel pedig elrontottam az egészet. Mit lehet ezzel kezdeni? Volt valaki hasonló cipőben? Bármit csinálok, nem megy. Pszichológusra nincs pénzem.

Köszönöm ha elolvastad, tudom, nagyon hosszú lett.

2022. márc. 27. 20:42
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
79%
SZTK-ra is van pszichológus, elég durva étkezési zavarod van, szakember nélkül rövidesen 120 kiló leszel
2022. márc. 27. 20:54
 2/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Akkor ha ezzel elmegyek háziorvoshoz, ő beutal? Vagy iskolában keressem meg a pszichológust?

2022. márc. 27. 21:07
 3/28 anonim ***** válasza:
85%
Milyen magas vagy? Az edződ miért ennyire felelőtlen?
2022. márc. 27. 21:20
 4/28 A kérdező kommentje:

177cm.

Nem ő a felelőtlen. Ő mindent megtett, én pedig csak mostanában mondtam el neki a helyzetet, és úgy zártam le a beszélgetést, hogy ,,Mostmár összeszedem magam". Dehát sajnos itt komolyabb gondok vannak, mint azt gondoltam.

2022. márc. 27. 21:23
 5/28 anonim ***** válasza:
67%

De, felelőtlen.

1) észre kellett volna vennie

2) 177 cmhez még 16 évesen, sport nélkül is kevés a 60 kg, azért nem tudod tartani a 60-65 kg-ot, mert nem egészséges neked. 177 cm-hez egy edzőnek tudnia kellene, hogy egy küzdősportoló tininek 72-78 kg-nak kellene lennie, de 18-19 évesen 76-85 kg reálisabb lenne

3) háziorvost keresd fel, beutal pszichológushoz és válts edzőt, ez hülye!

2022. márc. 27. 21:33
 6/28 A kérdező kommentje:
Nem hülye az edzőm, ő ajánlotta a dietetikust is, nagyon sokáig nem is mondtam el neki a problémát. És sajnos még most sem teljes egészében tud róla, mert nagyon szégyellem. Rengetegen küzdenek a súlyukkal, és általában azzal van a baj, hogy nem tudják, mit kell enniük. Viszont ugye nálam más a probléma, csak jól titkolom.
2022. márc. 27. 21:40
 7/28 anonim ***** válasza:
94%

Igen, az a probléma, hogy az edződnek irreális elvárásai vannak a súlycsoportoddal kapcsolatban. De attól a dietetikustól is elvenném az engedélyét, aki segédkezik egy 177 cm-es küzdősportoló lánynak abban, hogy 60 kgra fogyjon.

Én bringáztam fiatalkoromban (nem versenyszerűen, de napi több órát), illetve korábban úsztam és 21 évesen 57 kgosan 34-es/xs ruhákban jártam és kilógott az összes bordám és a medencecsontom, 159 cm-esen. (!!!) Ha figyelembe veszem, hogy az én csonttömegem erősen átlag feletti (5 évesen kezdtem úszni), és te 16 vagy, akkor sem tudom elképzelni, hogy te 177 cmesen 60-65 kgosan ne lennél baromi sovány.

És a tested us azt jelzi, hogy nem jó ez így….

2022. márc. 27. 21:54
 8/28 anonim ***** válasza:
0%
Amúg meg rossz rovatban vagy https://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas
2022. márc. 27. 21:56
 9/28 anonim ***** válasza:
72%
Úristen, hogy tudod így tönkretenni magad?! Anyád mit szól? Hagyd abba ezt a sportot és azonnal forduljatok gyermekpszichiáterhez! Nem kell beutaló. Nem háziorvos, nem iskolapszichológus. Pszichiáter. Holnap elkezdeni keresni!
2022. márc. 27. 23:47
 10/28 anonim ***** válasza:
34%
#9 a sportot miert kéne abbahagynia?
2022. márc. 28. 05:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!