Vízböjttel fogyni?
Érdekelne kizárólag olyan emberek véleménye es tapasztalata aki csinálta már a 0kcal böjtöt.
Idáig időszakosböjtöltem és egy hosszabb böjtbe is belevágnék.
Mennyit fogytatok? Meddig bírtátok? Stb.. mindenre kiváncsi vagyok.
Egy komolyabb antibiotikum kúra is tönkreteszi a bélflórádat... de sok élelmiszer is kikészítheti...
Böjt alatt/miatt soha nem tapasztaltam semmi hasonlót.
Ez a kákán a csomót tipikus esete... mikor már nem tudunk mibe belekötni, ki kell találni valamit.
A másik az, hogy van mikor a 3.böjti nap végén még rámjön a mehetnék oda ahová a király is csak magaban jár, de egyszer egyszer volt már, hogy még az 5.nap reggelén is az ébresztett... igaz, csak két kis golyó volt... de ékes bizonyítéka, hogy egy 1 hetes böjt alatt epphogy eljutsz odáig, hogy kitisztul teljesen a rendszer, nem hinném, hogy van ideje "tönkremenni"...
Csináltam már jóval hosszabb böjtöt is, ráadásul én egyből igrottam a mélyvízbe, de ma már maz mondom, az valóban idiótaság... max olyannak való aki tényleg nagyon magas szinten jár a saját vallásossági útján és ténylegesen teljesen más szinten tart mint mi egyszerű nyugati halandók...
Furcsa ez amúgy, .ert éppen a böjtök miatt van bennem egy ilyen vallási kettősség...
Egy felől nevelésem és sajat racionális logikám szerint full ateista vagyok
Másfelől a böjtök alatt megélt tapasztalatok miatt erőteljesen húzok a keleti vallások irányába, amiknek egyébként is szerves részei a böjtök, és azért vannak ám ott igazi matuzsálemek akik egész életükben tartottak böjtöket, és gond nélkül leélnek jó minőségben 90-100éveket...
Az ilyen 180éves ember meg stb sztorikat én sem hiszem el.
Köszönöm a válaszokat, azóta túl vagyok 1 hetes vízböjtön és minden héten 48 órát böjtölök +16/8 böjtöt csinálok.
Egészséges életmódra váltottam.
Eddig egy hónap alatt 12 kiló minusz.
Az minimum 84000kcal mínusz, még egy napi 2000kcal diétával számolva is 44napnyi kalória...
Amrnnyiben 1 hónap alatt ennyit leadtál, az nem böjt, hanem anorexia.
En minden pénteken, az az csütörtöktől szombat reggelig böjtölök, de a heti kcal bevitelem megvan, pontosan szintentartom a súlyomat.
Legnagyobb indokom a pénteki böjtre, hogy az ott kiesett kaloriát, szeretem hétvégén lebűnözni. + maga a böjt segít abban, hogy pontosan tudom utána, hogy mi az amit kívánok... nagyon érdekes, milyen változatosan kívánom meg az ételeket... én hiszek benne, hogy a szervezetünk nem hülye és ha valamit úgy megkívánsz, hogy azt érzed meggebedsz, ha nem eheted, akkor abban van valami amiből hiányod van...
Peldának okáért, van mikor böjt után pl csak és kizárólag tojást kívánok meg, és semmi mást nem is bírnék enni...
Most legutóbb savanyúuborkával és csalamádéval voltam így...
És nem is kívántam mellé semmit, és rendbe is tette teljesen az emésztésemet.
Nagyon érdekes, hogy összetett ételeket a legritkábban kívánok meg böjt után így... általában a legegyszerűbb legalapabb 1-2összetevős dolgok jönnek így képbe... ezért aztán biztos vagyok benne, hogy ezek nem véletlenek.
De még a negyedévenkénti 1 hetes böjtöknél sem fogyok számottevőt,
Alapjáraton a szntentartó étrendem kb heti 13000kcal, semmi értelmét nem látom a napi kaloria számolgatásnak, úgysem 1-1nap alatt változik a súlyod... illúzió és remény rombolásnak tökéletes nap mint nap azámolgatni meg méregetni magad.
13000kcal az durván kerekítve max 1.5kg zsír meg némi víz., talán 2kg mínusz...
Ennyi a max elvárható egy egy hetes böjttöl... fogyózni nem a legjobb megoldás, komoly lelki felkészülést igényel és ez egy lelki út... aki csak a kilókért csinálja, annak csakis éhezés, ráadásul egy önsanyargató éhezés, aminek szinte mindig zabálás lesz a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!