Vízböjttel fogyni?
Érdekelne kizárólag olyan emberek véleménye es tapasztalata aki csinálta már a 0kcal böjtöt.
Idáig időszakosböjtöltem és egy hosszabb böjtbe is belevágnék.
Mennyit fogytatok? Meddig bírtátok? Stb.. mindenre kiváncsi vagyok.
Komoly válasz:
Igyekszem évente 2x egy 5 napos vízböjt kúrát csinálni. Én hiszek a pozitìv hatásaiban, ami a fogyást illeti, persze, hogy fogysz vele, azt hogy utána sikerül a leadott súlyt megtartani au persze már csak tőled függ.
Nekem a leghosszabb böjtöm eddig olyan 120 óra körül mozgott, most janárban pedig egy karácsony utáni 72 órát toltam le, hogy pihentessem az emésztőrendszerem a sok ünnepi étel után.
Ajánlom, hogy nézz körül Reddit-en, ott sokkal komolyabb közösség van, mint itt. Sajnos itthon még nem annyira ismertek ezek a dolgok.
Ismerjük a dolgokat, csak veled ellentétben mi nem "hiszünk" a hatasaiban, hanem tudjuk, hogy nincsenek jó hatásai.
Reddit helyett tudományos cikkeket ajánlok.
Nem akarok beleszólni, de... Rengeteg tudományos cikk van ami a böjt/prolonged calorie-restriction pozitìv hatásairól számol be. Ajánlom dr. Török Ádámot a témakörben.
Hogy a kérdezőnek is válaszoljak, 5 nap alatt kb. 5 kiló ment le. Aminek igen, egy része persze visszajön, ahogy újra feltöltöd a glikogén raktáraidat, de azért ennek nem kis része zsìr.
Az biztos, hogy jó a fokozatosság, figyelni kell az elektrolitokra. Egy hétnél többet orvosi felügyelet nélkül nem javasolnék.
#24 Az időszakos böjt valóban nagyon jó, én is csinálom gyakran.Viszont 5 nap az már nem jó..Értem én hogy lehet vele fogyni, de közben belassul az anyagcsere.(Amit gondolom nem kell elmondanom hogy miért rossz).Ezért jön vissza hamar az a par kiló. És ez hosszutávon nem jó..Ha valaki fogyás miatt böjtöl ne csinálja, nagyon nem jó a szervezetnek ha éheztetik.(most itt arra értem aki napokig csinálja, vagy pedig pl 2 naponta eszik) Még pszichésen is okozhat károkat.
Ha ezerszer emeled is ki a kérdést, ugyanaz lesz a válasz:
Baromság koplalással fogyni.
Minden pénteken böjtölök, csütörtök estétől szombat reggelig csak víz, valamint negyedévente komoly lelki felkészülés után csinálok egy teljes hetes vízböjtöt.
Nem ez a fogyásom fő oka, ezt csak az általa megtapasztalt pozitív hatások miatt csinálom.
Amúgy összesen 80kg-ot fogytam, 160ból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!