Egy bögre száraz, főtlen rizs sok egy embernek?
Egy 250 ml teás bögrényi basmati rizs sok egy embernek egy étkezésre, vìzben kifőzve, zöldségekkel, 3 tojással?
Ez az egytál étel volt ma a vacsorám, előtte cukkinispagetti pestoval volt az ebéd.
Sajnos nem sportolok rendszeresen, az utóbbi 2 hónapban pedig nagyon elhanyagoltam. Most, hogy újra elkezdtem észre vettem, hogy különösen leépültek az izmaim. Egyenlőre elég motivált vagyok, majd meglátjuk hogy megy majd.
Súlyzós edzés helyett (mivel nincsenek súlyzóim) gumiszalagokat használok. Tervezem, hogy ezenkívül heti 3x visszatérek a futáshoz, illetve emellett rendszeresen yogázom/pilatesezem, szóval sajá testsúlyos edzést végzek. Edzőterembe nem szeretnék járni, és ennél extrább dologkra se vágyom, csak aktívnak lenni...
Ha fogyni szeretnél akkor a rizsát felejtsd el, mert a kalórián kívül kb semmi hasznos nincs benne. Ha keveset eszel (mert fogyni akarsz), akkor luxus olyan ételeket enni amikben nincs se fehérje, se mikrotápanyag (vitamin, ásványi anyagok). Egyél inkább borsót, babot köretnek. Abban sok az ásványi anyag és a rost, illetve fehérje tartalma is sokkal magasabb.
A rizsa üres kalória, arra jó ha van egy normális étrended és azon felül eszed hogy legyen edzés közben mit elégetni.
#47 De ki írt ilyet, hogy csak rizst enne?? Te írtad, hogy rizst egyáltalán nem szabadna enni! Most meg azt írod, hogy te is szoktál. Döntsd már el! Melyik nő akarná rizsből fedezni a napi vasadagját? :D Te csak unatkozol, össze-vissza beszélsz, mert már nemtudod mibe köss bele!
Emberek, nyugodtan egyetek rizst, nem üres kalória, nem luxus, semmi bajotok nem lesz tőle! Változatosan kell étkezni! Ha fogyóztok, akkor is legyen az étrendetekben szénhidrát, meg minden! Csak a mennyiségekre ügyeljetek.
Nem tudsz szöveget értelmezni... Én azért ehetek rizst mert én nem fogyózok. Nekem van annyi kalóriakeretem amibe belefér. Ezt magyarázom már 3 komment óta... Ha kicsi a kalóriakeret akkor olyan ételeket kell enni amiben koncentráltan van tápanyag. A rizsa nem ilyen.
"De ki írt ilyet, hogy csak rizst enne??"
Már ne haragudj de aki fogyózik annak 1 bögre száraz rizs csak a főétkezése lehet, tehát e köré építené az egész diétát. Ez rossz ötlet. Nagyon rossz.
43-45-47: Először is RISZ és NEM RIZSA!
Másodszor az ázsiai emberek többsége rengeteg rizst eszik, és jóformán semmi egyebet, föleg azért, mert minden más túl drága az átlag embernek. Ott Tényleg rizsen élnek, a többi csak "ízesítő" mennységben van az étlapon.
Ennek "ellenére" nem betegek, és nem kórosan soványak, megvan a kellő izomemmnyiségük is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!