Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egy bögre száraz, főtlen rizs...

Egy bögre száraz, főtlen rizs sok egy embernek?

Figyelt kérdés

Egy 250 ml teás bögrényi basmati rizs sok egy embernek egy étkezésre, vìzben kifőzve, zöldségekkel, 3 tojással?

Ez az egytál étel volt ma a vacsorám, előtte cukkinispagetti pestoval volt az ebéd.

#rizs #adag #portioncontroll
2021. dec. 16. 20:55
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
100%
250g száraz rizs rengeteg, Legalább 5 adagnak felel meg, ha pl keversz hozzá zöldségeket és eszel 100-150g húst egy adaghoz, vagy 1-2 tojást ha vega vagy.
2021. dec. 18. 20:42
 32/53 A kérdező kommentje:

És ha csak ezt eszem egész nap? Napi 1x étkezem, a rizs mellett zöldségeket, halat vagy tojást eszem ilyen bowl szerűen, hozzá zöldsalátával.

Lemértem, nagyjából 150 grammnak felel meg nyersen, a főtt adag nagyjából a 2x-e ennek a mennyiségnek grammban.

2021. dec. 19. 20:19
 33/53 A kérdező kommentje:
Ja, egyébként teljesen meggyőztetek a 60g rizs szárazon dologról, ami kb. egy negyed bögre. Ma már csak ennyit ettem, mellette pedig felnyomtam a zöldségadagomat.
2021. dec. 19. 20:24
 34/53 anonim ***** válasza:
91%

150 g nyers rizsben 537 kcal van. Hogy most ez sok vagy sem, attól függ.

Milyen magas vagy, hány kiló? Mi a célod az étrendeddel?

2021. dec. 19. 20:28
 35/53 A kérdező kommentje:

180 cm vagyok, 68 kiló, (múlt heti eredmény) 24 éves lány. A célom a súlyVESZTÉS lenne. Tudom, hogy ez azért sok CH és kalória bárhogyan nézzük. Bár igyekszem tisztán étkezni, azért ebből is látszik, hogy van még hova fejlődnöm. Egyébként szeretnék majd teljesen felhagyni a gabonák+ál-gabonák fogyasztásával és inkább krumpli+édesburgonya irányba elmenni (ezektől már egy nagyobb darabtól is tele vagyok, míg lisztes meg gabona dolgokból valahogy mindig túl lövök a célon..., szóval ez ilyen trigger-food számomra). Csak egyszerűen olyan egyszerű volt összeütni az ilyen rizses hopp-bele minden ételeket.

Most ìgy év vége felé nagyon nő bennem az elhatározás, hogy akkor 2022-ben minden más lesz, és végre sikerül táplálkozástani szempontból is helyre tennem a dolgokat. Egyébként nagyon köszönöm a hosszú debatet, nagyon elszégyeltem magam a "rizst két pofára" dolog miatt, és határozottan felnyitottátok a szemem ez esetben is.

2021. dec. 19. 20:36
 36/53 anonim ***** válasza:
100%
És mégis minek akarsz ilyen sulyból fogyni ??? Ehhez a magassághoz nem sok.....
2021. dec. 19. 23:05
 37/53 anonim ***** válasza:
100%
De hát ilyen magassághoz ez a súly még kevés is! Hány kilót szeretnél fogyni?
2021. dec. 19. 23:12
 38/53 A kérdező kommentje:

Azért nem szeretem ezt, mert lehet ìgy leìrva kevésnek tűnik, de az alkatomon valójában pont az ellenkezője látszik, illetve egészségügyi szempontból is ajánlatos lenne fogynom. 5-10 kg jó lenne, ha lemenne márciusig.

Egyébként ma már csak egy 120 grammos édesburgonya lesz az ebédem zöldségekkel, humusszal és tojással. Viszont még van itthon közel 700g rizs, úgyhogy amìg az el nem fogy ügyelek majd a megfelelő adagokra.

2021. dec. 20. 08:20
 39/53 anonim ***** válasza:
100%

5-10 kiló? 😱

ok, nyilván alkatilag mások vagyunk, de azért ez túlzás.

én is fogyásban vagyok, 170 cm és jelenleg 73-74 kiló. elég sok izmom van, így sokan mondták már korábban, hogy 70 alá ne nagyon célozzak.

én 65 szeretnék lenni, de felfogtam, hogy az alatt már nagyon nem lenne jó.

de te 10 centivel magasabb vagy és mégis bőven ez alá célzol.

próbálj inkább súlyzos edzéseket végezni, és izmot építeni, az ad formát és elégedett leszel az alakoddal.

2021. dec. 20. 09:55
 40/53 anonim ***** válasza:
100%

Sportolsz? Ha nem sportolsz, normál súly mellett is lehetsz "skinny fat".

Mozogj többet: zsírt fogsz veszteni, formásodsz ha felszedsz egy kis izmot. A mérlegen lehet hogy semmi változás nem lesz, de az alakodon mindenképp.

2021. dec. 20. 10:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!