Egy bögre száraz, főtlen rizs sok egy embernek?
Egy 250 ml teás bögrényi basmati rizs sok egy embernek egy étkezésre, vìzben kifőzve, zöldségekkel, 3 tojással?
Ez az egytál étel volt ma a vacsorám, előtte cukkinispagetti pestoval volt az ebéd.
Nem szoktam méregetni, de én egy ennyit simán főzök és megeszek egyedül ebédre, és mellé még húst is, legalább 2-3 szelet csirkemellet. Sokszor még levest is. Nekem nem sok. Férfi vagyok, 183 magas kb, 94-5 kiló.
Szerintem is legalább 2-3 adag!
Eleve 2x-es mennyiségű vizet vesz fel - azaz lesz belőle 75 dkg köret!
Ez iszonyú sok egy embernek!
Itt egy mennyiségeket leíró weboldal:
A köretekre vonatkozóan:
"burgonya/rizs/tészta (készen) 20 dkg"
Tehát ez szárazanyagra vetítve a rizs esetén harmad ennyi - azaz pontosan amit többen is írtak: 7 dkg személyenként.
Mármint száraz állapotban tölt meg egy 250ml-es bögrét? :O Hát, ez kb egy nagydarab férfi testépítőnek való adag.
Egy átlag ember számára kb. kifőtt állapotban kellene ennyinek lennie.
Húha, hát, attól függ mekkora darab ember vagy, és esetleg ez valami hízókúra vagy tömegelés e. Mondjuk a fogyókúrák kategóriába írtad, hát, annak sehogysem mondható. :D
Én 60 kilós nőként 80g száraz rizst szoktam kifőzni, ha csak azt eszem pl. zöldségekkel összekeverve. Ha az a köret és eszek hozzá mondjuk húst vagy tojást is, akkor 60-70g. És ez nem fogyókúraként, hanem csak úgy általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!