Hogy éljem túl a Karácsonyt, ha fogyókúrán vagyok?
Aki azt hiszi, hogy ebben az időszakban nem lehet sokat hízni:
Én rendszeresen 4-5 kilót hízok karácsonykor. Volt, hogy többet is. Ilyen a testalkatom, hogy ilyen könnyen hízok. A kérdező is simán lehet hasonló.
Én attól híztam két kilót, hogy végigolvastam ezt a kajalistát.
A karácsony a szeretetről szól, nem a zabálásról.
A 4-5 kilós hízásomat nem úgy kell elképzelni, hogy reggeltől estig eszek. De idén például! 24-én ünnepi vacsora nálunk, 25-én ünnepi ebéd anyánál, 26-án átmegyünk mamához, akinél nincs kimondva, de ebéddel vár, 26-án pedig ünnepi vacsora anyósnál.
Csak annyit kell tennem, hogy mindenhol megtisztelem a házigazdát azzal, hogy eszem abból amit készített. Nem eszem 3-szor a főételből, meg nyolcszor a desszertből. És ezzel nyilván nincs is vége az ünnepnek még egy csomó rokon is jön át hébe-hóba,mi is megyünk még ide-oda. Beszélgetünk iszogatunk. Én általában 2000 kcal körül szoktam enni, az az amivel nem fogyok, és nem is hízok tapasztalatból. Egy ilyen ebéd/vacsora több kalória ennél, és valszeg ezért raktározza el így a szervezetem. Egyszer kiszámoltam, hogy mennyivel kell többet enni, hogy ez a 4-5 kiló feljöjjön, és nem stimmelt a matek, mert annyit viszont nem eszek. De a mérleg mást mutat.
Kérdezö: szerintem valamit nagyon rosszul csinálsz!
FogyóKÚRÁZNI nem érdemes, életmódot kell váltani.
Ahogy látod, a fogyókúra - ahol egy csomó ételt nem ehetsz, pontosabban csak pár dolog megengedett, azt nem lehet akármeddig tartani. Ha meg abbahagyod - akár elérted a célodat, akár csak nem birod tovább az egyoldalú étkezést -, igen rövid idö alatt legalább annyit hízol vissza, mint amennyit lekoplaltál amgadról.
Ha életmódot váltasz, akkor ehetsz (majdnem) mindent, csak a mennyiségekre odafigyelve. Ha
Bocs, elment véletlen!
Ha életmódot váltasz, akkor ehetsz (majdnem) mindent, csak a mennyiségekre odafigyelve, és ezt életed végéig tudod tartani, azaz nem hízol vissza.
Ha a napi kalóriakeretedbe beleférsz és a makrók is nagyjából stimmelnek, akkor nem fogsz hízni, de nem is fogod megunni, mert nincs tilos étel, végigeheted a karácsonyi teljes menüt is, csak mindenböl kis adagot.
Hidd el, így tartósabb eredményt érsz el sokkal kevesebb önsanyargatással, minden nap jókat ehetsz, mégis tudsz fogyni vagy súlyt tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!