Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy éljem túl a Karácsonyt,...

Hogy éljem túl a Karácsonyt, ha fogyókúrán vagyok?

Figyelt kérdés
20 éves nő vagyok, szüleimmel lakok még. Szeptember óta diétázok, elég szép eredménnyel, amit nem akarok elrontani az ünnepek alatt. Itt most a december 23-tól január 3-ig tartó időszakot értem. Elég nagy családom van, nagy vendégség szokott lenni nálunk 26-án, meg mi is szoktunk menni rokonokhoz. Minden évben anyával sütünk-főzünk. Mézes kalács, bejgli, rétes, zserbó, tepertős pogácsa. Szenteste hízott kacsa szokott lenni. 25-én töltött káposzta. Többi nap fasírt, rántott hús, stefánia szelet, francia saláta, kenyérlángos, héjában sült krumpli szalonnával, kolbásszal, vajjal, lilahagymával. Szilveszterkor baconba tekert sajttal töltött debreceni kolbász, Újévkor lencsefőzelék jó sok füstölt hússal. (Most ahogy ezeket leírtam, össze is futott a nyál a számban). A családom eléggé a kaja körül forog amúgy is, fontos szerepet tölt be az evés. Két húgom vékony, nekik nem kell diétázni, anya és apa picit telt, de nem vészes. Csak nekem kell fogyókúrázni a túlsúlyom miatt, és nem várhatom el a többiektől, hogy miattam ők se egyenek hizlaló kajákat. Előre görcs van a gyomromban, ha arra gondolok hogy két húgom degeszre eszi magát sok finomságból, én meg ehetem a natúr csirkét vagy halat zöldségekkel. Attól tartok, hogy nem bírom majd megállni, hogy ne zabáljam magam tele minden áldott nap másfél héten keresztül. Akik már voltak/vannak ilyen helyzetben, hogyan csinálták? Megengeditek magatoknak a karácsonyi túlevést, vagy meg tudjátok magatokat tartóztatni?

2021. dec. 7. 11:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
37%
Szélsőséges esetben hízol 2 kilót. És akkor mi van? 1 hónap alatt legkésőbb leadod.
2021. dec. 8. 07:08
 12/22 anonim ***** válasza:
63%

Aki azt hiszi, hogy ebben az időszakban nem lehet sokat hízni:

Én rendszeresen 4-5 kilót hízok karácsonykor. Volt, hogy többet is. Ilyen a testalkatom, hogy ilyen könnyen hízok. A kérdező is simán lehet hasonló.

2021. dec. 8. 08:01
 13/22 anonim ***** válasza:
42%
12-es: ez NEM testalkat kérdése, hanem az önfegyelem hiánya! Az ünnepek alatt sem kell zabálni, mindenböl keveset egyél, akkor nem hízol semmit
2021. dec. 8. 08:23
 14/22 anonim ***** válasza:
89%

Én attól híztam két kilót, hogy végigolvastam ezt a kajalistát.

A karácsony a szeretetről szól, nem a zabálásról.

2021. dec. 8. 10:39
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
A karácsony nem a túlélésről szól! Engedd el az étel miatti pánikot ! Egészségtelen.
2021. dec. 8. 12:27
 16/22 anonim ***** válasza:

A 4-5 kilós hízásomat nem úgy kell elképzelni, hogy reggeltől estig eszek. De idén például! 24-én ünnepi vacsora nálunk, 25-én ünnepi ebéd anyánál, 26-án átmegyünk mamához, akinél nincs kimondva, de ebéddel vár, 26-án pedig ünnepi vacsora anyósnál.

Csak annyit kell tennem, hogy mindenhol megtisztelem a házigazdát azzal, hogy eszem abból amit készített. Nem eszem 3-szor a főételből, meg nyolcszor a desszertből. És ezzel nyilván nincs is vége az ünnepnek még egy csomó rokon is jön át hébe-hóba,mi is megyünk még ide-oda. Beszélgetünk iszogatunk. Én általában 2000 kcal körül szoktam enni, az az amivel nem fogyok, és nem is hízok tapasztalatból. Egy ilyen ebéd/vacsora több kalória ennél, és valszeg ezért raktározza el így a szervezetem. Egyszer kiszámoltam, hogy mennyivel kell többet enni, hogy ez a 4-5 kiló feljöjjön, és nem stimmelt a matek, mert annyit viszont nem eszek. De a mérleg mást mutat.

2021. dec. 9. 06:00
 17/22 anonim válasza:
Nem tudom szoktál e kalóriát számolni, de ha belefér a napi limitbe mindenből ehetsz bátran. Esetleg, ha szeretnéd túl lépni, akkor iktass be annyival több mozgást, hogy kiegyenlítődjön
2021. dec. 9. 13:27
 18/22 anonim ***** válasza:
En nemertem ezt a karacsonyi mizeriat.. akkorse zabalok hanyasig meg ugyanugy edzek 🤷‍♂️
2021. dec. 10. 20:50
 19/22 anonim ***** válasza:

Kérdezö: szerintem valamit nagyon rosszul csinálsz!

FogyóKÚRÁZNI nem érdemes, életmódot kell váltani.

Ahogy látod, a fogyókúra - ahol egy csomó ételt nem ehetsz, pontosabban csak pár dolog megengedett, azt nem lehet akármeddig tartani. Ha meg abbahagyod - akár elérted a célodat, akár csak nem birod tovább az egyoldalú étkezést -, igen rövid idö alatt legalább annyit hízol vissza, mint amennyit lekoplaltál amgadról.

Ha életmódot váltasz, akkor ehetsz (majdnem) mindent, csak a mennyiségekre odafigyelve. Ha

2021. dec. 11. 08:01
 20/22 anonim ***** válasza:

Bocs, elment véletlen!

Ha életmódot váltasz, akkor ehetsz (majdnem) mindent, csak a mennyiségekre odafigyelve, és ezt életed végéig tudod tartani, azaz nem hízol vissza.

Ha a napi kalóriakeretedbe beleférsz és a makrók is nagyjából stimmelnek, akkor nem fogsz hízni, de nem is fogod megunni, mert nincs tilos étel, végigeheted a karácsonyi teljes menüt is, csak mindenböl kis adagot.

Hidd el, így tartósabb eredményt érsz el sokkal kevesebb önsanyargatással, minden nap jókat ehetsz, mégis tudsz fogyni vagy súlyt tartani.

2021. dec. 11. 08:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!