ELVILEG lehetséges, de nem tanácsos.
1. nincs nagy túlsúlyod, az utolsó 5 kg. különösen nehezen szokott lemenni, azaz számodra sokkal nehezebb lesz a fogyás, ezért elég irreális heti 1 kg fogyással számolni
2. heti 0,5 kg fogyás a reális amúgy is
3. bármikor beüthet egy stagnálós időszak, amikor még a heti 0,5 kg sem fog lemenni
Én mindig itt rontottam el: én is a lehető leggyorsabb, papíron még reálisnak tartott forgatókönyvet céloztam meg, aztán az első stagnálós időszakban "elcsúsztam", aztán meg csalódott lettem és feladtam.
Most 3 hónap alatt 8 kg-nál tartok, de nagyon rapszodikus ütemben: volt olyan kiló, ami csak 1 hónap alatt ment le, volt, ami 2 nap alatt (stagnálós időszak után meglódult a mérleg, nem is értettem).
Azt ajánlom, célozz be heti 0,5 kg fogyást, azt fogod is tudni tartani.
Karácsonykor / újévkor meg gondolom, úgyis valamivel többet fogsz enni, abban a 2 hétben a súlytartás is elég jó eredménynek számít majd.
Most, hogy nem idegesítem magam mindenféle céldátum miatt, sokkal motiváltabb tudok maradni; persze, van egy kb. kitűzött cél súlyban és időben is, de ez egyelőre teljesen jól tarthatónak tűnik.
Hát... szerintem kicsit merész az a 10 kg szerintem.
Nyilván, ha 73 kg helyett 173 kg lennél, úgy sokkal nagyobb valószínűséggel sikerülne, viszont a BMI indexed most sem túl nagy, tehát ennél a súlynál 10 kg leadására sokkal több munkát kell beleöltened, mintha extrém túlsúlyos lennél.
Azt mondom, kezdj bele, egy 6-7 kg mínusz karácsonyig simán lejöhet, amennyiben nem koplalsz (tehát legalább napi 1200 kalóriát megeszel), és rendesen mozogsz heti legalább 1-2 órát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!