Mennyi idő alatt lehet 155 kg-ról 100 körülre lefogyni?
1-1,5 év. Először is elmész a háziorvosodhoz kivizsgálásra, elmondod, hogy fogyni szeretnél. Napi 1 órát sétálsz minden nap.
Az étrend a legbonyolultabb, ha ennyire nulláról indulsz, lehet, hogy érdemes lenne dietetikust keresni.
Szerintem 1 év alatt simán, mivel nagy a fölösleg, de őszintén, szerintem hamarabb is. Én 112-ről fogytam 89-re kb. 4-5 hónap alatt. Az 23 kiló. Ebben az elkövetkezendő félévben még 20-at tervezek leadni. Szóval a végén kb. egy év alatt lefog menni 43 kg. Szerintem neked 55 simán sikerül egy év alatt, de lehet több is.
Amúgy meg számolj kalóriát, nem csirkemellen és rizsen kell élni, az hülyeség.
Szerintem nagyon egyéni, hogy ki milyen ütemben fogy. Nekem pl 28 hónap volt lemenni 170-ről , 74 kilóra. Nőként, anyagcsere zavarral és egyéb hormonproblémákkal. Más meg 13 hónap alatt 100+ kilót lefogyott.
Egyébkênt teljesen mindegy mennyi idő alatt, csak kezdd el az életmódvàltást ha eldöntötted, és az egészséged legyen fontos.
Egy év valószínűleg elég lesz, ha jól csinálod, de tényleg érdemes lenne orvossal konzultálnod. Esetleg egy-két vizsgálatra is elküld, mert ha valamilyen anyagcserebetegséged van, akkor speciális diéta fog kelleni a fogyáshoz. Meg azért is jó ez, hogy ha megereszkedne a végére a bőröd, akkor tb-re lehessen műttetni, ha akarod. Lehet, hogy dietetikushoz is be tud utalni.
Csirkerizs meg nem kell, a dietetikus se ezt fogja javasolni (hanem valószínűleg azt, hogy negyed tányér hús, negyed tányér barnarizs/krumpli/bulgur stb., fél tányér zöldség). A zöldségeket nagyon változatosan el lehet készíteni, amíg az orvosi vizsgálatok eredményére vársz, már elkezdhetsz új zöldséges ételeket kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!