Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Valóban nem lehet lefogyni...

Valóban nem lehet lefogyni kenyérrel az étrendünkben? Újra elhízáshoz vezet? Nekem azt mondták, hogy ha igazán fogyni akarok, el kell hagynom!?

Figyelt kérdés
2021. júl. 10. 20:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
86%

Ez hülyeség, ha tényleg tartósan akarsz karcsúbb lenni, akkor nem szabad semmit letiltani az étrendedböl, viszont azt az étrendet életed végéig valamennyire tartani kell.

Ezért érdemes olyat kialakítani, amiben nincsenek olyan tiltások, ami neked problémás hosszú távon.

Viszont a kalóriaszámolás sokat segít a megfelelö arányok és mennyiség összeállításában.

2021. júl. 10. 20:46
 2/15 anonim ***** válasza:
95%
Így van ahogy az 1-es írja.Mikor leakartam fogyni én a kenyeret Abonett-el vagy Wasa kenyérrel helyettesítettem de mondjuk én szeretem az ilyen ropogós kenyereket és már nem is nagyon eszek simán kenyeret de aki nincs meg nélküle annak lehet csak ne fél kg-ot naponta
2021. júl. 10. 21:03
 3/15 anonim válasza:
48%
Csak a fehér kenyeret kell kerülnöd. Egyél helyette barnát, rozskenyeret,, teljes kiörlésűt vagy szénhidrátcsökkentettet.
2021. júl. 10. 21:10
 4/15 anonim válasza:
89%

Az én szerény véleményem alapján egyáltalán nincs arról szó, hogy bármit is végleg muszáj elhagynod az étrendedből, máskülönben vége, búcsút mondhatsz a fogyásnak.

Én már pár éve megszállottja vagyok ennek a témának, de igazából még csak most értettem meg igazán ennek az egésznek a lényegét.

Én a kalória számlálást ajánlom a leginkább. Sok ilyen oldal van ahol az adataid alapján ki tudod számolni mennyi az ideális kalóriaszám a fogyáshoz.

És ha heti megengedsz magadnak egy "csalónapot", esküszöm azzal nem lesz semmi problémád :D

Mi,nagyrészt a tesóm akaratából, de mi minden héten egy nap, pizzát csinálunk, éshát, én sem fogom vissza magam, eszek amennyi jól esik, sőt, általában sikerül is mindig a kalóriacélon belünk maradni, vagy max 100-200-al több.

De persze a hétköznapokon is becsúszik 1-2 étkezés, amikor "egészségtelen"nek mondott dolgokat eszem.

De most figyelj! :DD eddig amióta elkezdem, minden héten fél kilóval kevesebb voltam :)

Ehh, viszont szégyellem, de.. szörnyen lusta vagyok, ugyhogy edzeni nem igazán edzettem mostanában, főleg a meleg miatt nem is bírok :(

De ha te mindemellett még képes vagy edzeni is, akkor biztos lehetsz a sikeredben! ;)

Szóval igazából csak ennyi, ha figyelsz hogy ne lépd túl a kalóriákat, már nyert ügyed van, ha belefér az a kenyér, akkor edd hát meg nyugodtan! :D

2021. júl. 10. 21:54
 5/15 anonim ***** válasza:
82%

Akik ilyeneket mondanak, azok még mindig nagyon múltszázadian gondolkodnak. Sokan még mindig úgy vannak vele, hogy a fogyókúra egyenlő avval, hogy nem eszel kenyeret, tésztát, meg ilyeneket. Ez nem így van. Hiába eszel te csak zöldséget meg húst, ha rengeteget megeszel belőlük, akkor se fogsz fogyni. És ez a súlymegtartásra is igaz. Ha többet eszel, mint amennyit kéne, tök mindegy, hogy kenyérrel vagy hússal léped át a kalórialimited, hízni fogsz.

Én pl. ma ettem kenyeret, 90 grammot. Purpur kenyér. Egyáltalán nem vészes. 189 kalória volt, 27 gramm szénhidrát... nem is olyan rossz, simán belefért a kalóriakeretembe. Tény, hogy nem sokat ettem, de na, 189 kalória, úgy hangzik, mintha most emiatt buknám a fogyásomat? :D Mértékkel kell enni, ennyi.

Ha igazán fogyni akarsz, számolj kalóriát, de nyugodtan ehetsz kenyeret. De megéri nem fehér kenyeret enni, hanem olyat, amiben kevesebb szénhidrát, kalória van, az szerintem még is csak jobb.

2021. júl. 10. 23:07
 6/15 anonim ***** válasza:
58%
Nem erről van szó. BÁRMIVEL lehet fogyni 99%-ban. De nem egészséges a feher liszt meg az adalékanyagok, hormonok stb. Nem kell 0 legyen, de vissza kell fogni. Ugyanez igaz a gumicukorra meg még ezer egy ilyenre. És igen is vannak olyan ételek amik elősegítik a hízást, nehezítik a fogyást.
2021. júl. 10. 23:47
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Minden nap kenyeret eszem vacsira ( egyéb más dolgokkal együtt), mert ez esik jól, mégis lefogytam- nem keveset.

Csak éppen lecseréltem szénhidrátcsökkentett változatra, és kevesebbet eszem belőle.

Szeretem a kenyeret, szóval nem mondtam le róla. Nekem nem jött be az hogy ezt azt amazt kizárok az étrendemből. A normalitás és az alternatívák híve vagyok, sokkal jobban bevált ez a módszer, mint a tiltólisták, amik hosszútávon szenvedéshez, sóvárgáshoz, falási rohamokhoz, majd feladáshoz vetettek.

2021. júl. 11. 00:37
 8/15 anonim ***** válasza:
84%
Továbbra sem a szénhidrát hizlal, hanem a kalóriatobblet. Ebből következik az, hogy ha elhagyod a szénhidrátot, akkor sem biztos a fogyás, hiszen a kalória számít. Kizárólag.
2021. júl. 11. 07:18
 9/15 anonim ***** válasza:
26%

A kérdés arról szólt, lehet - e fogyni kenyér evéssel vagy sem. És igen lehet.

A kérdező nem kérdezte hány kalória van, nem mindenkit érdekel ez, mivel nem mindenki beteges kalóriaszámláló.

👎

2021. júl. 11. 13:28
 10/15 anonim ***** válasza:
73%
De ha fogyni szeretnél, amíg fejből nem tudod a számokat muszáj nézegetni, hiszen ha 1700 kell a fogyáshoz, de te 1850-et viszel be, nem fogsz fogyni.
2021. júl. 11. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!