Fogyni szeretnék. először fogok futni és kb hány km-t lenne tanácsos futnom? sokkal nagyobb a sikerélményem ha előre megtervezem és lesz célom. 165/L 80kg
Elsőre? Ha amúgy nem vagy edzett, akkor nulla kilométer. Ne akarj egyből lesérülni, vagy elájulni.
Attól még lehet célod persze, de jobb, ha olyan célokat tűzöl ki, amikben már van tapasztalatod, hogy számodra mennyire reálisak.
Én úgy kezdtem, hogy legyen meg mindig a 4 km, de nem kötöttem ki, hogy kötelezően, végig futás, meg azt sem, hányszor állok meg. Először egy utcasaroknyit se tudtam futni anélkül, hogy ki ne köptem volna a tüdőmet. Szóval séta-kocogás-séta-kocogás. Azután egyre hosszabbak lettek a kocogások, és rövidebbek a megállások-belesétálások, míg végül úgy három hónap után ment 5 km futás egyben, még később meg már rendszeresen 8 km is.
Ilyen súlytöbblettel egy km-t sem, ha nem akarsz egyből lesérülni.
Inkább ússz és miután leadtál x kilót, mehetsz futni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!