Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem fogyok?

Miért nem fogyok?

Figyelt kérdés

Már nagyon kétségbe vagyok esve.

75 kg vagyok es 162 cm. Nő.

Nagyjából 1400-1500-1600 kcal-teszem egy nap. Ha kiszamolom is kb ennyire jön ki. Semmi olyat nem eszem amit ne lehetne sőt már tejterméket.

Heti 3-4 sportolok súlyzós edzés+aerob meg néha HIIT. Amúgy régóta sportolok.

Irodában dolgozom tehát akkor nem nagyon mozgok de pl ebédszünetbe is elmegyek inkább egy 20-30 percet sétálni.

Tudom hogy az ember akkor fogy ha kalóriadeficitben van. De én kb abban kell hogy legyen. Nem iszom udítőt se semmi, nem viszek be plusz kalóriát.

Fogynom nyilván kell. Pajzsmirigyet ilyesmit tavaly nyáron nézték, nem volt vele baj.

Akkor miert nem megy lejjebb a mérleg?

Az izmaim talán(!!) Jobban látszódnak v egyre jobban de már nem tusom hol rontom el.

2021. jún. 29. 17:57
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Azért nem mérem ki mindig grammra pontosan mert már jóval korábban is mértem ki kaját, tehát már szemmértékre kb látom mennyi az annyi.

Egy edzéssel kb (az óra szerint) mondjuk olyan 200-250et szoktam, plusz még arra jön az aerob az olyan 300 kb időtől függ hogy mennyi.

De akkor még mindig nem világos hogy mennyit kéne ennem.

Ha az alap égetésem mondjuk 1600 (ez az lenne amikor semmit nem csinálnék ugye), de mondjuk elmegyek munkába, hazamegyek, kiugrom sétálni stb stb plusz legyen még 200-300 kalória.

Mondjuk edzés egy az egyben még 400-500 kcal. És megeszem mondjuk 1500-öt. Akkor az 700 kcal deficit. Akkor miért nem megy le?

Egyébként hiába mérem ki grammra pontosan, minden kalóriakalkulátor csak körülbelüli értéket mutat. Plusz szerintem hosszútávon mentálisan sem egészséges mindent kimérni.

De akkor nekiállok pontosabban.

Csak akkor mennyit kéne ennem?

2021. jún. 30. 08:08
 12/27 A kérdező kommentje:
#10 egyébként ha főzök pl basmati rizst, akkor azt viszont mindig úgy csinálom hogy előtte szárazon kimérem hogy 60 gramm legyen és úgy főzöm meg és azt ha kész van, szétosztom 30-30 grammra és akkor 2 étkezés mellé megvan a pontosan kimért köret.
2021. jún. 30. 08:10
 13/27 anonim ***** válasza:

Oké, ezt mondja a mérleg. De mit mond a centi? Körméreteidet is feljegyezted?

Vagy van adat a zsír-izom arányodról?

Én arra gyanakszom, hogy vékonyabb lettél, de több izmod lett, tehát a súlyod nem változott.

Tehát pl leadsz 5 kiló zsírt, és felszedsz 5 kiló izmot, az térfogatban teljesen más. A zsír akár 1,5-2-szer akkor térfogatú is lehet, mint az izom.

2021. jún. 30. 09:30
 14/27 A kérdező kommentje:

#13 azért azt látnám meg érezném ha fogytam volna. Izmosnak izmos vagyok relatíve, jobban is látom az izmaimat ez tény.

De pl a derekamon, hasamon szoktam mérni (reggel) és nem ment lejjebb a centi. Meg érezném a nadrágjaimon is. Azért 5 kg már érződik ruhákon ha lemegy. De sajnos nem.

2021. jún. 30. 09:36
 15/27 A kérdező kommentje:

Na ma grammra pontosan mindent kimértem és PONT 1500 kcalt ettem.

50 g zsír

136 ch

és 134 gramm fehérje.

Voltam edzeni, nem volt egy nagy edzés de az óra szerint 462 kalóriát égettem el az edzéssel.

Szóval ha mondjuk kalkulálok a mai napommal akkor durván 760 kalóriát égettem.

De minden napom kb iyen. Nem minden nap edzek ez tény, de a kaja az kb minden nap ennyi. Max a makrókban van némi változás attól függően hogy mit eszem aznap. Viszont orbitális eltérések nincsenek.

És így, nem mozdul érdemben a mérleg, centik se nagyon.

Vizet azt vagy 5-6 éve, 3 litert megiszom naponta, ilyen időben van hogy a 4 is megvan vagy néha iszom zöldteát üresen.

2021. jún. 30. 20:00
 16/27 Alllien válasza:
Fogyás titka! Fehérje - hús Szénhidrát - rizs - zöldség (gyümölcs nem kötelező). Az említett dolgokat minél többször minél kevesebbet. A tányér felét hagyd ott. Este is kell enni egy falatot. Mozgás - Fontos Egyik nap láb másik nap felsőtest, hogy tudjon pihenni regenerálódni egy napot. Mondjuk box hétfő bicikli kedd szerda bicikli vagy futás csütörtök box péntek futás bicikli szombat egész testes súlyzós edzés Szombat pihi. Zabálhatsz is. Ne számolj kalóriát ne méregesd magad.
2021. júl. 16. 09:51
 17/27 Alllien válasza:
Az eszedbe sem jutott, hogy az izom nehezebb mint a zsír???
2021. júl. 16. 09:53
 18/27 A kérdező kommentje:

Kedves #17!

Amiket leírtal azokkal mind tisztában vagyok!

Azt is tudom hogy az izom többet nyom. Izmosodtam is, látom és érzem is tehát az hogy most több vagyok, nyilván azt is jelenti.

DE!!

Ettől függetlenül a centik sem mennek lejjebb, a nadrágméretem nem csökken és en se látom hogy fogynék. És előbb-utóbb azért kéne csökkenni a testsúlynak.

Azt nem tudom hogy hány kalóriát kéne ennem..

Nem tudom hogy sok-e és azért nem megy lejjebb vagy épp túl kevés.

En azt gondolom hogy egy 1500 kalóriás diétávál és mozgással tudnom kéne fogyni.

Az étkezésem meg egészséges ÉS diétás is.

Sokat SEM eszem.

Tegnap úgy hogy NEM éheztem és teljesen úgy ereztem hogy oké jól vagyok lakva de nem vagyok tele teljesen 3 étkezésem volt össz-vissz 700 kcal(!!).

Az kevés? Igen az! De utána meg volt egy vacsora ahol tuti megettem annyit hogy ne legyen koplalás a napom.

De azelőtt se voltam éhes.

Tehát már NEM tudom hogy mennyit kéne ennem mert ennel ha kevesebbet eszem akkor meg folyton ehes lennek...

2021. júl. 16. 11:30
 19/27 Alllien válasza:

Ezeket a kalória számolásokat szüntesd meg. :-) Szorítsd össze az öklöd. Amekkora az öklöd akkora a gyomrod. Egy nap 3 óránként kb ehetsz öklödnyit mait már mondtam. Hús szénhidrát - rizs a legjobb - Zöldség. L-karnitint vegyél az jó. Értágító sem árt. Figy. az izom égeti a kalóriát ha mozog.

30 éve boxolok tudom miről beszélek. 1 nap pihenőt hagyj a lábadnak és a felsőtestednek és nincs olyan, hogy nem indul be a fogyás.

Speciel én úgy stagnálok. Ha este bedobok négy zacskó gumicukrot Wummel Tangfantastic no meg topifrutti.. :-)

Nap közben meg Normálisan zabálok. Viszont minden nap 400 at rúgok meg nem számolom talán több ezret is ütök csak sorozatot nyomok. Nekem már nem kell felváltva. Ha ezt a gumicukker előtt csinálnám fogynék.

Az izom minőségétől és mennyiségétől függ a fogyás. Na persze ha mozgatod. 45 f.

2021. júl. 16. 12:06
 20/27 Alllien válasza:
Szénhidrátot ki ne hagyd az kell a fehérjének az izom építéshez. Akkor vagy a legkeményebb ha egy ilyen öklömnyi evést kiváltasz egy csokis fehérjeturmixra meg egy marék müzlire.
2021. júl. 16. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!