Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem fogyok?

Miért nem fogyok?

Figyelt kérdés

Már nagyon kétségbe vagyok esve.

75 kg vagyok es 162 cm. Nő.

Nagyjából 1400-1500-1600 kcal-teszem egy nap. Ha kiszamolom is kb ennyire jön ki. Semmi olyat nem eszem amit ne lehetne sőt már tejterméket.

Heti 3-4 sportolok súlyzós edzés+aerob meg néha HIIT. Amúgy régóta sportolok.

Irodában dolgozom tehát akkor nem nagyon mozgok de pl ebédszünetbe is elmegyek inkább egy 20-30 percet sétálni.

Tudom hogy az ember akkor fogy ha kalóriadeficitben van. De én kb abban kell hogy legyen. Nem iszom udítőt se semmi, nem viszek be plusz kalóriát.

Fogynom nyilván kell. Pajzsmirigyet ilyesmit tavaly nyáron nézték, nem volt vele baj.

Akkor miert nem megy lejjebb a mérleg?

Az izmaim talán(!!) Jobban látszódnak v egyre jobban de már nem tusom hol rontom el.

2021. jún. 29. 17:57
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
Mióta figyelsz az étkezésedre is? Mármint mióta számolsz kalóriát?
2021. jún. 29. 18:47
 2/27 anonim ***** válasza:

Az étrenddel nem stimmel valami. A kalória és főleg a minőség számít, de messze nem minden.

Kísérletezz a konkrét tápanyagok arányainak megváltoztatásával, ha a jelenlegi mellett nem tudsz fogyni és kezdj el többet mozogni.

2021. jún. 29. 18:52
 3/27 A kérdező kommentje:

#1 igazából már évek óta életmódot váltottam. Alapvetően nem eszek cukros, lisztes stb stb dolgokat.

Nagyon ritkán, de nem jellemző.

Pékárut szinte csak teljes kiőrlésűt és cukormenteset. Tejterméket egy éve nem eszem, kivéve kis sajtot azt is leginkább főzéshez. Gyümölcsot szoktam, de nem kilószámra és abból is többnyire olyat amiben kevesebb cukor van.

#2 Nem eszem se sok zsórt se sok ch-t.

Ma kiszámoltam kb olyan 120 gramm szenhidrátot ettem eddig, de abból is lassú/közepes felszívódásút.

Nem vagyok éhes, nem éhezem.

Nem szamolom minden nem a kalóriát, de mivel kb megvan hogy miket szoktam ennyi és úgy kb hasonló adagokat, szinte kizart hogy egyik nap véletlen mondjuk plusz 1000 kalóriát egyek. Évek óta tisztább az étkezésem.

Egy nap kb max 150 szénhidratot eszem többnyire.

És hangsúlyozom hogy nem ehezem.

Tudom hogy valahol a kaja lehet a hiba de nincs öteltem h mi.

Pcos-em van, ami azt gondolom számít, de pl tejterméket ezert sem eszem nagyon.

2021. jún. 29. 18:59
 4/27 anonim ***** válasza:
26%

Hát , a 120-150g ch az pl egy közepes bevitelnek felel meg. Van aki bírja természetesen.

Én pl nem eszem ilyen sokat, csak 80g körül, egyrészt, mert különben nem fogyok, másrészt nem is esik jól több, és rossz hatással is van rám. Szóval én sokkal jobban is érzem magam kevesebb chval.

Próbálkozni kell, hogy mi milyen hatással van a szervezetedre és biztos sikerül majd olyan étrendet kialakítanod ami neked jó lesz, és fogyni is tudsz.:)

2021. jún. 29. 19:09
 5/27 anonim válasza:
11%
Fosnod kellene
2021. jún. 29. 19:59
 6/27 anonim válasza:
12%
Két lehetőség van. Orvosi csoda vagy, és megsérted a energiamegmaradás törvényét, vagy egyszerűen túl sokat eszel. Valoságban persze csak arról van szó, hogy a fogyáshoz annyival kéne kevesebbet enni, ami már a legtöbbeknek elviselhetetlenül kevés. Nem elég 20-30 %-al csökkenteni, hanem meg kellene felezni, harmadolni a mennyiséget. Főlleg ha gyors eredményt akar valaki.
2021. jún. 29. 20:20
 7/27 A kérdező kommentje:

#6 akkor egyek még kevesebb szénhidrátot?

Az az igazság hogy van amikor ennél is kevesebb sikerül, lesz mondjuk hasonlóan 80-100 de nem vagyok benne biztos hogy az jót tesz. Régebben amikor fogytam (évekkel ezelőtt) ettem azért szénhidratot lehet többet is most, nem volt ennyire tudatos a dolog és ment.

Igaz a test is valtozik.

Vagy mit kéne kipróbalni?

Egyek még kevesebb kalóriát? De szerintem ez se sok, matematikailag ki kéne jönnie, ennél kevesebbbel nem hiszem hogy fenn tudon tartani az energiát pláne sport mellett.

De persze lehet hogy még ez is sok.

2021. jún. 29. 20:49
 8/27 anonim ***** válasza:
55%

olyan, mintha én írtam volna :D még a paraméterek is majdnem stimmelnek.

Évek óta nem eszem junk foodot, a kenyeret fehér lisztet tésztát stb. is kiiktattam a mindennapi étkezéseimből. Ezt alapból úgy is, ha épp nem mondtam ki, hogy "na most fpgyni fogok", csak szimplán az egy évtized megszokása alapján. A lényeg, gogy én normálisan is sokkal tisztábban ettem, mint az átlagember. Amikor kitaláltam, hogy fogyni fogok, akkor pláne. Én azt hittem, hogy 1200-1300 kcal mellett nem fogyok.

Rákattantam egy magyar youtuberre, aki kalóriaszámolással tartja formában magát nagyon régóta. Ez az a módszer, amit mindenki szid, és amitől én is idegenkedtem. Aztán pár hónapja elkezdtem az edzést nagyon szigorúan és nagy beleadással (nálam most heti 5-6 súlyzós, mellette csak 2-3 max. 30 perces aerob kondi után, ha két pihenőnapom van, abból az egyik kardio nap. Bersze ha érzem, hpgy besokallok, akkor pihi). Emellett elkezdtem mérni applikáció segítségével, hogy mennyit eszem. Hát rettenetesen ledöbbentem. Iszonyatosan félre lehet menni, ha nem számolod. Persze egy étkezésre lebontva nem tűnik soknak, hogy egy tojás helyett kettő, meg mondjuk 4 szelet füstölt tarja, mev plusz egy tejeskávé stb. De nap végére összeadva ez több száz plusz kalória lehet.

A másik gond nekem a sok edzés mellett, hogy ha nem számolnám a kalóriákat, túl keveset ennék. Mert az agyam arra állt rá az évek alatt h fogyni csak óvatos evés mellett lehet. Na pl mai napom az 1350 kcal-os anyagcserém mellé 1200 kcalt sikerült elégetni. Még az edzés utáni magas fehérjetartalmú kiadós kajával együtt is csak 1500-at vittem be. Pedig 600 kcal deficit mellett is majdnem 2000-et kellene. Ez egy-egy nap nem baj, mert mondjuk a következő nap kompenzálom. De ha rendszert csinálasz belőle, előbb kifáradsz, majd megborulsz.

Én ezt lassan két hónapja kezdtem. Endomorf testalkattal, akkor 68 kg-ról. 2-3 hétig nem nagyon látszódott, de ezt követően nagyon elkezdtem izmosodni ( nekem ez most nagyobb lényeg, mint a zsírégetés, mert 1) jól néz ki 2) szeretem 3) a több izom emeli az alapanyagcserét, és amúgy is fogyni fogsz, csak több idő kell neki), majd lassan fogyni is. Amióta van ez a 2-3 aerob azóta látványosabban. Igaz, hogy csak 3.5 kg-ot fogytam, de a testzsírszázalékom csökkent, 2.5 kg izmot felszedtem, éd már másfél ruhaméretet fogytam.

Szóval tizenévek szenvedése, mindenfajta ketogén meg IF diéta meg "tutihormonzavarosvagyok" idők után ez vált be, csak ki kellett várni, míg elindul. Az volt jó, hogy most nem a fogyás motivált, hanem maga az edzés, meg tök jó, hogy olyan kajákat is megengedek, amiket eddig ördögtől valónak hittem. Pl. az nekem régen elképzelhetetlen volt, hogy ha épp olyanom van, lekváros pirítóst egyek kávéval reggelire, miközben épp fogyni szeretnék (persze ebből sem csinálok rendszert) :D Alapvetően amúgy lowcarb étrendem van, átlag 100-120 g CH-val, 2-3g/kg fehérjével, nagyjából 30-40g zsírral.

Én nagyon ajánlom. Utólag nem is értem, hogy miért nem csináltam ezt korábban.

2021. jún. 29. 22:10
 9/27 anonim ***** válasza:
17%

5 -ös ezen a válaszon tényleg be...osok.

Majdnem felébredt a gyerek úgy nevettem.

2021. jún. 29. 23:02
 10/27 anonim ***** válasza:
62%

*nagyjából

*HA kiszámolom

*abban kell legyek

Ez mind azt jelenti, hogy nem számolod szigorúan grammra pontosan, amit megeszel. Ez pedig az alap kellene legyen. Meglepődnél, ha találomra beírsz mondjuk 150g rizst, de ha leméred, akkor 200g. Máris több a kalória. Lehet megeszel 2500kcal-t. Mérleg kell, feltétlenül. Anélkül értelme nincs, hasraütésszerűen nem lehet komolyan venni.

Az is lehet, hogy ennyi sport mellett raktároz a szervezeted, többet kellene enni. A sportolás is bőven deficitet csinál, de valamennyi részét pótolni kell. Ha 1500kcal eszel, de kemény edzéssel elégetsz mondjuk 500-600kcal-t, akkor 900-at vittél be. Ez sem fogyás, sem formálódás szempontjából nem elég.

Én 160 cm vagyok, 69kg-ról indultam. 1600kcal-t állítottam be a bázisba. Az edzést nem viszem túlzásba, inkább saját testsúlyos, mindent megmozgató tornákat csinálok, persze kis súlyzóva, cardioval keverve, heti 4-5× kb. 30-40 perc. 7 kiló ment már le.

2021. jún. 30. 07:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!