Miért van ennyi elhízott korombeli lány?
Akkor itt a történetem:
A családomban anyai ágon mindenki vékony, apai ágon mindenki kövér, tippelj, én milyen alkatot örököltem. Emellé 3 éves koromtól 6 éves koromig szteroidokat kellett szednem, ami elég jól megalapozta a későbbi súlyproblémákat. Gyerekként nem voltam soha kifejezetten kövér, de mindig jó húsban voltam, hiába nem ettem sokat. Mikor tesióra volt, vagy eljártam sportolni, a társaim csúfoltak, mert ügyetlen voltam, és ducika, ez elvette a maradék kedvem is a mozgástól. Ahogy nőttem, én nem voltam olyan szerencsés, hogy kinőjem a súlyomat, mindig maradt rajtam egy kis plusz. Idővel a mozgást teljesen hanyagoltam, már tesiórákra sem jártam.
Amikor gimnáziumba kerültem 175 centi/80 kiló voltam. Aztán valami bekattant egy nap, és megannyi sikertelen próbálkozás utan úgy döntöttem, mist lefogyok. Koplalással persze, hogy máshogy? Tök jól sikerült, először 60 kilóra fogytam, itt már nem volt menstruációm, de még mindig kövérnek láttam magam. 49 volt a vége, és kórház, pszichológus. Szondát szerencsére nem kaptam, mert elkezdtem magamtól enni. Visszahíztam egy jó 15 kilót, és kb 2-3 évig sikerült is tartani magam 63-68 között, majd megismerkedtem a volt párommal. Az első évben a boldogságban jókat ettünk, nem figyeltünk oda, így telepedett rám közel 10 kiló. Mikor észrevettem, visszaestem, koplalni kezdtem, visszafogytam, de nem bírtam tartani, így visszajött minden kamatostul. Életemben először 80 kiló felett voltam. Újabb fogyókúra, még az edzést is megpróbáltam, sikerült összehozni újabb 10 kiló mínuszt, de azt újabb kudarc követte: 15 kiló plusz. Ezen a ponton jött még az életembe egy hormonkezelés, ami eléggé megviselt pszichésen, és újabb 15 kilót híztam miatta, nagyjából fél év alatt. 100 kilót nyomtam ekkor. Aztán idővel kiderült, hogy van egy csomó betegségem, ami részben az eddigi életmódommal függ össze. Pajzsmirigyalulműködésem van, kaptam rá gyógyszert, amivel nagyjából 1 év alatt sikerült beállítani a működést. Ezalatt az egy év alatt végig próbáltam fogyni, de esélyem sem volt, a sporthoz erőtlen voltam, sokszor még a napi teendőim elvégzése, illetve a tanulás is gondot okozott, ráadásul állandóan éhes voltam. Mikor a pajzsmirigyem rendben lett, újabb vizsgálatok jöttek, hogy vajon miért nem vagyok jól. Az ítélet: D-vitamin hiány + kezdődő inzulinrezisztencia, ami még bőven visszafordítható helyes étrenddel. Itt már nagyon ki voltam bukva, munkahelyi, iskolai, párkapcsolati problémák tornyosultak felettem, idegileg már egy roncs voltam. Aztán elkezdtem szedni a D-vitamint novemberben, és arra lettem figyelmes néhány hónap után, hogy továbbra is körülöttem van a sok szar, mégis sokkal jobb a közérzetem, sokkal energikusabb vagyok, így márciusban úgy döntöttem, eljött az én időm, és változtatok, most tényleg, és most helyesen. Sikerült is leadnom 30 kilót sporttal, egészségesen táplálkozva, és nem is érezhetném jobban magam. Még további 7 kiló leadása a cél, ami már nincs túl messze. :)
Ítélkezni nagyon könnyű, de minden embernek megvan a maga kis története. Nincs jogunk pálcát törni senki felett sem. Nem tudhatjuk, hogy ki miért néz ki úgy, ahogy. Nem tudhatjuk, hogy mi áll a háttérben. Sok embernek lehet fizikai vagy mentális problémája, ami akadályozza őt a fogyásban. Persze az életmód sem elhanyagolható, de sok esetben nem a lustaság miatt ül egy kövér ember naphosszat a tévé előtt csipszet zabálva, hanem valamilyen pszichés problémája van, amivel így próbál megküzdeni, vagy amit így próbál elfojtani.
Mindenkinek jobban tetszenek az ilyen testű lányok. Ahogy a szálkás pasik is jobban néznek ki mint a hurkásak. Ha valaki "bevallja" hogy neki ez tetszik nem kéne neki esni, hogy "akkor neked is izmokat meg kocka hasat kell gyúrni különben TILOS ilyen lányokra csorgatnod a nyálad" 🤦♂️🤷♀️
Én mindig is túlsúlyos voltam már gyerekként is. Szeretek enni. Fura mód egyedül középsuliban fogytam le 57 kilóra pedig nem is fogyóztam, csak ettem a kolis kaját, chipset, hétvégén meki stb. Maradhattam volna olyan.
De aztán megint kezdtem hízni. Utána elkezdtem kocogni meg odafigyelni mit eszek. De azt is feladtam amikor jött a tél (egy megcsúszás és kiugrik a térdem) meg egy kakaós csiga függőség. Ez kb 7 éve volt. Azóta 90 kg vagyok (több is voltam) párommal 10 éve vagyok együtt, ő is nagy darab. Mindig nagy adagokat ettünk. Imádom a finom ízeket és tele enni magam. Volt hogy dupla tányérra raktam az ebédet mert 1 kevés lett volna. Úgyhogy szépen lehúztuk egymást a lejtőn.
Sztem aki olyan sportos mint amit linkeltetek annak a hobbyja is a test edzés de én minden percét utálom. Pedig sok mindent kipróbáltam már. A szobabicikli még egész tetszik. De amikor tornázni/edzeni próbáltam... amikor csak azt látom hogy nem megy, mindenhol izom lázam lett, pedig csak 15 percig bírtam. Aztán megnézem, hogy kb 30 kcalt égettem el de már "meghalok". Másnap még nehezebb mert már alapból fájnak az izmaim és kevesebbet bírok. Rohadtúl motiváció gyilkos. Fél évig-évig szín tiszta szenvedés mire elég fitt leszek a siker élményhez. Közben sose lakhatok jól és nem is szeretem azokat az ételeket amiket enni kéne (natúr húsok, zöldségek stb)
Rengetegszer próbáltam már fogyni és mindig arra jutottam, hogy marhára utálom, utálok fájni, éhezni (ha nem ízlik nem laktat) és az 5 perc öröm ellenére amikor megjegyzik, hogy latszik a változás, nem vagyok boldogabb. Sőt most is mélypontonvagyok.
De általánosságban a fogyasztói társadalom a hibás. Mindent azonnal akar az ember de ideje nincs semmire. A leg egészségtelenebb kaják a legfinomabbak, legolcsóbbak is. Minden adag hatalmas (ha rendelsz valahonnan) vagy ha "fitt" kaját rendelsz dupla annyiért hoznak fele adagot.
"Mindenkinek jobban tetszenek az ilyen testű lányok."
Nem biztos. Szerintem a legtöbb pasinak bejönnek az ilyenek is:
Középiskolában volt egy barátnőm kb. olyan alakkal, mint amiket belinkeltem, rajzottak körülötte a pasik. Egy másik barátnőm felül vékony, karcsú volt, hosszú lábakkal, de jó széles csípővel és vastag combokkal. Neki se volt gondja a fiúkkal. Tudtak öltözködni, szép arc, jó kisugárzás, és még okosak is voltak. Mondjuk nekem se voltak komoly problémáim, alacsony, vékony csajként, korántsem dús keblekkel. Akkoriban kb. senkinek se volt kockás hasa, akit ismertem.
Itt meg gyakran olvasom, hogy jaj, vastag a lábam, széles a csípőm, hogy fogyasszam le. Az összkép a fontos, nem a részletek. A külsőségek addig lényegesek, amíg meg nem ismersz valakit. Lehet valaki csodacicababa, ha nem tud megszólalni, nem lehet vele egy jót beszélgetni, mert sötét, mint az éjszaka, vagy épp arrogáns a természete. Hasonlóképpen, egy molett lány is lehet vonzó, okos és jó társaság.
(Egyébként élőben még sosem láttam olyan csajt, mint az első, akit a kérdező belinkelt.)
Kérdező, az általad linkelt átlaglány valójában a vékony kategória. Az álomalakos, ami az elvárásod, pedig bivalyerős genetikai alapokat, fiatalságot, és rengeteg edzéssel eltöltött időt és pénzt igényel. Mindemellett simán elmennél mellette az utcán, mivel a beállítástól, póztól néz ki így, alapból közel sem ilyen. A lányok túlnyomó többsége nem tudna ilyen alakot elérni, de aki igen, azok nagy része is csak egészségtelenül. Irreális elvárásaid vannak!
Az utcán szembejövő lányokról minden ismeret nélkül alkotsz lesújtó véleményt.
A saját elképzeléseidet veszed etalonnak, mindenkire érvényesnek, pedig a többségnek egyáltalán nem tetszenek az ennyire vékony, de kigyúrt nők. Ill. arról se feledkezzünk meg, hogy a barátnő nem csak a külsejéből áll, a saját életedet teszed pokollá, ha kizárólag ilyen szempont alapján választasz.
Habár nem értek egyet a kérdező arrogáns stílusával azért egy apróságot megemlítenék.
"Kérdező, az általad linkelt átlaglány valójában a vékony kategória."
Ezt mondja egy 30 testzsírszázalék körüli lányra. Ez tükrözi a magyar mentalitást, amiért Európa legelhízottabb és a világ egyik legelhízottabb országa vagyunk. Az a lány mindenképp egészséges kategóriába tartozik testalkatilag, számomra is vonzó, nem erről van szó. Hanem vékonynak nevezni egy lányt aki közelebb van a túlsúlyhoz, mint a tényleges vékony testalkathoz az szomorú. És ehhez mérik magukat az emberek, ez a vékony, akkor a túlsúlyos az átlag. Itthon valóban a túlsúlyos az átlag, ez itt nagyon megmutatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!