A túlsúlyos/elhízott emberek hogy tudnak fürgék lenni?
Én is 162kg vagyok, de a 2.ra felbírok menni különösebb lihegés nélkül! Sokat úszom is, szobabiciklizem, szóval...nem vagyok eltunyulva és igyekszem fogyni.
Aki gyerekkorától ilyen, annak az egész váz rendszere ehhez alkalmazkodott valamennyire! Aki mindig vékony volt, de felnőttként vagy középkorúként lett csak elhízott, akár "csak" 10-20-30kg felesleg is rengeteg számára!
Vannak ilyen emberek, volt is róla műsor egyszer, hogy félmaratont futott, edzett stb. miközben végig túlsúlyos volt.
A szumósok nagyon elhízottak, de fürgék, hajlékonyak.
Az erőemberek is eléggé hájasok, mivel sosem szálkásítanak, hisz az sportjukban nem a kinézet számít, aztán több száz kilós betonkofferekkel rohangálnak.
Mert a vékonyság nem automatikusan fittség.
A túlsúly meg nem automatikusan a fittség hiánya.
Láttam is egyszer egy erről szóló kutatást. Túlsúlyos (tehát nem durván elhízott) emberek, akik rendszeresen mozogtak, jobb eredményeket értek el, az egészségi mutatóik is jobban voltak, mint a vékony, de nem egészségesen élőké.
Én 175cm/ 113 kg vagyok, közepesen elhízott, de többet mozgok mint a vékony 65 kilós testvérem aki 2 emeletet nem bír lépcsőzni lihegés nélkül. Én meg se izzadok tőle. Amúgy magas a koleszterinszintje. Nekem pl nem.
Másfél éve váltottam életmódot, akkor még 57 kilóval több voltam. Akkor is minden nap sétáltam egyébként, munkába jártam( gyalog), itthon házimunka, kerti munka, kutyával séta. Annak ellenére hogy nem volt könnyű.
Aki nem ismer annak fogalma sincs mennyit dolgoztam már ezért a 113 kilóért is, épp mostanában ha rám néznek, külsőből ítélnek csak mert még nem értem el normál súlyt. Nem minden kövér ember puding. Emellett aki évekig cipeli magán a felesleget, alapból több izomtömege van, különben nem bírná el a súlyát és ki se tudna kelni az ágyból.
Nem tudhatod kinek milyen az élete adott pillanatban, amikor látod. Aki adott pillanatban 200kg és fürgébbnek látszik mint azt te gondolnád, lehet hogy 1 éve még 230 volt és egész nap feküdt.
100.6kg és 178 cmrel könnyedén le sprinteltem egy hazai profi kosarast, egy baráti spritversenyben. Fél úton le kellett lassítanom hogy beérjen és tudjak beszélni hozzá.
Több izom + genetika.
Én jó lábakat örököltem, már 14 évesen 3-4 osztálytársammal a tolóckodó gépen szériáztam. Plusz elhízott 35%os testzsírral futottam osztály szinten olyan időket, mint 60kgos vékony osztálytársak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!