Mit gondoltok arról, hogy aki túlsúlyos, elhízott, de nem betegség miatt, annál valami lelki probléma van a háttérben? Az akaraterő nem szokott működni, hiszen fogyás után visszahízzák az emberek, amit leadtak.
Nálam a lelki okok nagyon közrejátszottak abban, hogy meghíztam.
Aztán munkahelyet váltottam, helyrehoztam a kapcsolatom, és azóta is az egyensúlyra törekszem. Nem könnyű, de muszáj. Ha nem megy egyedül, akkor pszichológus. :)
Szerintem igen. És nem egy kisebb, vagy kicsit nagyobb feleslegre gondolok, hanem tényleg az elhízásra.
Náluk szerintem lelki okok vannak a háttérben, mint más táplálkozási zavaroknál is.
Főleg az extrém elhízás esetében. Ami nálunk annyira nem gyakori, de láttam pár USA dokumentumfilmet róla. Elég durva.
Pszichológushoz el kell menni, illetve érdemes lehet elkezdeni valami testmozgást. tudom, hogy piszok nehéz tudatosnak és konzisztensnek maradni ilyen állapotban, de hosszú távon a rendszeres sport és testmozgás segíti a stresszoldást és a jobb közérzetet.
A stresszt se felejtsük el, amúgy, nagyon komoly hatásai vannak az anyagcserére, hormonháztartásra, meg úgy összességében az egészségre, szóval érdemes a stresszforrással is megbirkózni, amennyiben ilyen jellegű a probléma.
Jajaj!!
Nehogy olyat mondj,hogy kövérnek lenni nem jó!!!
Rögtön leveszik a fejedet!!Inkább ne is írj semmit!!
Vagy a "fogadd el magad" még hoz egy-két zöldet!!
De legjobb,ha hallgatsz.
Aham, tehát én 6 éves korom óta lelkibeteg vagyok. Leszámítva 3 évet középsuliból amikor vagdostam magam, akkor jól voltam mert lefogytam 57 kilóra.
AHHAAAMM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!