Az én bűnöm hogy elhízott a kisfiam? Mit tegyek?
Összefogás nélkül ez nem fog menni, ha ott settenkedik a nagyi a háttérben a sütijeivel, ti a fejetek tetejére is állhattok.
Egy gyerek mindig a legkönnyebb megoldás fele húz, valamiért hiányzik a motiváció belőle.
'édesség és nasi viszont mindig van itthon, ugyanis anyósom mindig süt valamit, és a párom is édesszájú. '
Na, ezert van elhizva a gyerek.
Jó, akkor jelentse ki a fiadnak, hogy csak vasárnap van nasi süti.
Ennyi. Szólj a mamának is.
Hát nálunk van egy szabály. Édesség csak hétvégén ebéd után, akkor is csak akkor ha megették az ebédet rendesen.
Nálunk ismerik a lányok a szabályt és be is tartatom.
Nálatok ki hozza a szabályokat?
még várok a válaszra, hogy hány éves a gyerek...
De sztem már egy ötévessel is meg lehet értetni, hogy egyrészt a kövérség nagyon egészségtelen, másrészt meg csúfolni fogják miatta a társai...
Ne legyen otthon nasi és kész.Tesóm is ilyen volt, állandóan tolta az édességet magába.13 évesen nem bírta felfogni,hogy nem kéne zabálni,de sírt a szája,hogy milyen kövér.Eldugtuk a kaját,volt hogy megtalálta és egyszer az egész szekrény magára borította.Azóta nincs nasi otthon csak heti egyszer(mindenki választ magának valamit).
Szerintem ez a legegyszerűbb megoldás.
Hát nem csak a tiéd,de inkább a nagyié.Beszéld meg a nagyival,hogy cukor mentes egészségesebb sütit csináljon.Én is utálok futni,inkább irasd be valahova.(úszásra például)
El neki magyarázni,hogy igenis kell mozogni és egészségesen enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!