Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az én bűnöm hogy elhízott a...

Az én bűnöm hogy elhízott a kisfiam? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Mi szülők, nem vagyunk elhízva. Én futni szoktam, a párom pedig fizikai munkát végez.Itthon egészégesen főzünk alapvetően(tojás, zöldségek, teljes kiőrlésű tészta), édesség és nasi viszont mindig van itthon, ugyanis anyósom mindig süt valamit, és a párom is édesszájú. A rendes ebéd megevésére alig tudom rávenni a fiamat,ezzel szemben a nasik, sütik, mind "eltűnnek" a hűtőből. A mozgásra nem lehet rávenni, a futásnak, vagy a nagyobb kirándulásoknak mindig csak hiszti a vége. Nem tudom mit tehetnék, nem akarok erőltetni, vagy rákényszeríteni dolgokat, viszont a doki is mondta, hogy ugyan nincs az elhízott kategóriában, de némi fogyás nem ártana.

2020. ápr. 22. 19:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne azt keresd, hogy ki a bűnös, mert ez nem számít, hanem próbáld meg innentől kontrollálni. Például úgy, hogy ne legyen otthon édesség. Süssön a nagyi nyugodtan, egyen belőle, de akkor ne legyen otthon csoki, gumicukor, meg kóla. Illetve tudom, hogy most nem opció, de az iskolában a barátai nem sportolnak valamit? Ha eljárna focizni, kézizni, kosarazni akkor nem lenne rajta felesleg. Legalábbis nálunk a fiúk még a hűtőt is megették, de annyit mozogtak, hogy nem látszott rajtuk. :) Gyerekként én se élveztem a futást meg a kirándulást, de ha a haverjaival tud valami csapatjátékot játszani azt valószínű, hogy élvezni fogja.
2020. ápr. 23. 08:54
 12/19 anonim ***** válasza:
86%

Hány éves a fiad?

Próbálj olyan főtt ételeket csinálni amit szeret így már nem fog annyit nasizni.

Amúgy nem tudkm hány éves de abból, ahogy leírtad szerintem még nővésben lehet akkor meg elég ha csak tartja a súlyát mivel még nyúlni fog.

2020. ápr. 23. 14:12
 13/19 A kérdező kommentje:
11 éves a kisfiam. Épp ezért, mivel még növésben van, nem akarom diétára fogni. Az a baj, hogy anyósommal nem lehet megértetni, hogy ne az ételen keresztül mutassa ki a szeretetét, beszéltünk már erről, és nagy veszekedés lett a vége. Egyébként is elég nehezen értünk szót sajnos. A férjemmel már beszéltem, ő hajlandó lemondani a nasik vásárlásáról, viszont az anyja süteményéről nem. Tudom, hogy egy gyereknek nem a legizgalmasabb az anyjával futni, be is irattuk még régebben különböző sportokra (úszás, kosárlabda) de egyik sem tetszett neki, kényszeríteni pedig nem akartam. Nem tudom hol húzzam meg a határt, milyen "szabályt" hozzak,annak érdekében hogy egészségesebben étkezzen. "Addig nincs édesség amíg meg nem etted a rendes ebédet" elv működik nálunk.. Viszont a mozgást, és a süti nassolás terén bizonytalan vagyok..
2020. ápr. 23. 16:46
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

11évesen már egy átlag gyerek van olyan hiú, hogy látja magán az "úszóövet". És van annyira okos, hogy tudja az összefüggést is a nassolás és a háj között...

Valahogy el kéne neki mondani, hogy nem lenne érdemes addig növeszteni a hájakat, hogy majd csúfolják érte... MErt majd nem tud lefutni 400 métert tornaórán, vagy nem tud felmászni a kötélre, stb .stb....

2020. ápr. 23. 20:30
 15/19 anonim válasza:
100%
Ha nagyon eldurvul a helyzet és más nem működik, én leülnék vele megnézni pár részt az Élet 250 kiló felett-ből. A tlc-n szokott menni, hátha "sokkolódik" kicsit és motivációt talál a fogyásra mielőtt jobban elhízik. Persze ez is csak akkor fog működni ha ti támogatjátok, szigorúan veszitek a határokat, és nem pakoljátok tele a házat egészségtelen dolgokkal. A nagyi sem :D Az én öcsém 7 éves és már el van hízva sajnos, mi is nagyon megszenvedünk a súlyával. Szóval én átérzem hogy ez mindenkinek egy nehéz helyzet, de ha arra koncentrálsz hogy kinek a hibája, maga a probléma nem oldódik meg. Sőt. Konstatálni kell hogy mindenki hibás valamilyen formában, és teperni a megoldásért :D Sok sikert és kitartást a fogyáshoz a fiadnak!
2020. ápr. 24. 00:53
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Nemcsak futni lehet. Lehet fiadnak nem tetszik a futás.

Akkor legyen bicikli mondjuk. vagy roller.

Esetleg ülj le vele és mondd el, miért nem jó elhízottnak lenni. De ne kioktató stílusban.

Futás talán nem is jó neki, hogy ha van többlet súlya.

A gond ott kezdődik, hogy van az a nagyi a sütijeivel.

Nyilván az xy süti finomabb, mint mondjuk a párolt brokkoli.

Írhatnám, hogy rossz példát mutattok, de ha egészséges kaját csináltok otthon alapból, meg egyikötök fut, akkor elég nehéz ezt írni.

Talán lehetne bevezetni egy rendszert, hogy akkor kap sütit-csokit, ha ezt vagy azt megteszi. De ha pl. kitaláljátok, hogy 20 perc futásért jár egy szelet süti, akkor az nem biztos,hogy jó megoldás. El fogja lógni úgy, ahogy tudja. Mindez mellett, ha őrt álltok felette, hogy na, csinálja, akkor meg egyáltalán nem azt fogja megjegyezni, hogy hú, milyen király a futás.

2020. ápr. 24. 15:31
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

A 17-es ötletéhez még kiegészítésképpen ajánlom ezt a cikket elolvasni!

[link]

Egy 11 éves gyerek is megérti, hogy egyetlen szelet torta, vagy sütemény ledolgozásához mennyit kéne mozognia!

OK, nem kell drasztikus fogyókúrára fogni, de sokkal jobb megelőzni az elhízást, mint aztán 20 kiló feleslegnél reménytelenül nézni a vakvilágba....

2020. ápr. 24. 19:48
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Menjen veled biciklivel mikor futsz,ha futni nem szeret . Vagy otthon is lehet erősíteni,renegeteg jó videó van a neten , köredzés,pilates, saját testsúlyos gyakorlatok,valamelyik csak tetszene neki . Persze szerintem úgy könnyebb motiválni ha te is csinálod vele.

Az anyósod süteményével semmi gond nincs, ebéd után lehet enni egy szeletet és ennyi . Szerintem neked kéne beszabályozni ezt ,nem a fiadnak. 11 évesen még nem mindegyik gyerek érti a következményét ennek ,ezt is el lehetne magyarázni,hogy miért fontos sportolni ,és miért nem szabad édességen élni . Később sokkal de sokkal,ezerszer nehezebb lesz lefogyni. Ráadásul ezt az életmódot továbbviszi magával felnőttként,nem fog az örökkévalóságig nőni ,ha most duci akkor 18-20 évesen már kövér lesz .

2020. ápr. 26. 12:46
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván, a te gyereked, a te felelősséged. Ne tartsatok otthon cukros fehérlisztes cuccokat, sütikét. Ha azt akarod, hogy ne kövér felnőtt legyen és kínlódjon ezzel fél életében, változtass, alkoss szabályokat, tartasd be , mutass példát, és zsebpénzt se kapjon.
2020. aug. 27. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!