Régen miért volt kevesebb elhízott ember?
Állítólag régen sokkal kevesebb ember volt elhízva? Ez igaz? Én most 31 vagyok, és a gyerekkoromban tényleg így volt, gondolom azleőtt meg méginkább.
Az ételek összetétele miatt lehet ez?
Tudom, a kevés mozgás is. De nem lehet, hogy a kajákban van valami, ami nem jó és attól hízunk?
Mert akkor azért ettek, hogy éljenek, és nem azért éltek, hogy egyenek!!
Másrészt nem volt mekis kaja, cukrozott üdítő, és nem volt annyi autó, tv, számítógép, tehát: egészségesebben étkeztek és többet mozogtak!
A táplálkozásnak és az élelmiszeriparnak biztosan van hozzá köze. Régen az emberek maguknak termelték az alapanyagokat vagy a piacon megvették, amit más termelt, és főztek minden nap. Most bemegyünk a boltba, ahol az ételek zöme feldolgozott élelmiszer, kevesebben tudnak vagy akarnak egyszerű, friss alapanyagokból főzni. Egyszerűbb rendelni egy pizzát, elmenni a mekibe, vagy csinálni egy zacskós levest.
Ezzel együtt sokkal válogatósabbak az emberek, mert hozzászoktak a sok cukrozott, finomított élelmiszeripari "remekműhöz". Nem eszik meg a zöldséget, a friss gyümölcsök sem tűnnek olyan finomnak, mint a jégkrém meg a csoki. Saját készítésű szendvics helyett ott vannak a péksütik, amikben ki tudja, milyen alapanyagok vannak, hús helyett a csibefasírt, amiben alig van hús.
45 éves vagyok. Az én gyerekkoromban is voltak kövér emberek, de ez akkoriban azt jelentette, hogy volt rajtuk 10-20 kg felesleg. Nem emlékszem, hogy láttam volna olyan embert, aki irdatlanul el volt hízva. Anyukám és nagymamám minden nap főzött, változatosan, olyan nem volt, hogy valamit nem ettünk meg, amit elénk tettek, mert "nem ízlik". Az volt a kaja és kész. Ha tökfőzelék, akkor tökfőzelék, persze friss tökből. Sütit csak hétvégén sütöttek. Fagyit csak nyáron ettünk, akkor se gyakran, és azt régen a cukrász maga készítette, nem porból (aztán jött a csavaros fagyi).
"egészségesebben étkeztek és többet mozogtak!"
Az első fele azért nem teljesen igaz. Akár sokkal több szénhidrátot is ettek, mint ma eszünk akár a mekis kajából, csak fizikai munkával fel is használták az energiát, nem volt minek felhalmozódnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!