Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ti elválnátok? (Többi lent. )

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti elválnátok? (Többi lent. )

Figyelt kérdés

Tíz éve vagyunk házasok, van egy óvodás gyerekünk. A gyerek imádja az apját, de nyilván nem menne vele, mert engem még jobban szeret.

A házasságunk gyakorlatilag a teherbeesésemmel egyidőben ment tönkre, bár mindketten akartunk gyereket (sőt, ő talán jobban), ám ahogy elkezdődtek a problémák, ő kettőt hátralépett. Nyíltan nem hagyott magamra, csak szájhúzva állt hozzá mindenhez. Innentől kezdve a házasságunk szép lassan kimúlt. A férjem meg van róla győződve, hogy én vagyok minden probléma forrása, hiszen aki vele nem tud együtt élni, az senkivel nem tud.

A férjem "pozitívumai": nem iszik, nem szerencsejáték függő, nem ver, dolgozni jár, ebben-abban otthon is segít.

Ami miatt mégis pokol mellette az élet: gyakorlatilag minden teher az én vállamon van, ha nem szólok rá, még a saját rokonairól is megfeledkezik. Velem valójában hónapok (de lehet, hogy évek) óta nem beszél, legalábbis érdemi dolgokról, gyakorlatilag a telefonjához jár haza. A gyereket nyugodt szívvel rábízni nem tudom, ha vele van, vagy valami baleset éri (apró, de tipikus figyelmetlenségből vagy felelőtlenségből adódó baleset), vagy nem öltözteti fel rendesen, vagy a kocsiban hagyja ésatöbbi. Ami neki nem érdeke, abban soha nem áll mellém, a konfliktusokat úgy kerüli, hogy hagyja, én álljak bele.

Ha nem lenne gyerekünk, már rég elváltam volna.

A férjem azon túl, hogy sok hasznát nem veszem, nem is zavar sok vizet, hiszen csöndben elvan, mint egy szobanövény. Viszont engem rendszerint kiborít a figyelmetlensége és a felelőtlensége. Amúgy is kimerült vagyok, ettől az utóbbi időben sokat beteg is, a férjem ugyanakkor érzelmileg egy biodíszlet, viszont előszeretettel csinál olyan dolgokat, amitől szerintem minden nő kiborulna. (Pl. a tiszta ruhák közé bedobja a koszosat vagy fordítva, begyalogol koszos cipővel a szőnyegre, ráül/ráfekszik a még el nem pakolt holmikra, kidobálja a cuccaimat kérdés nélkül, vagy úgy rakja el a dolgokat, hogy soha többé nem találjuk meg, meg ilyenek.) Természetesen belőlem az elmúlt években vérbeli házisárkány lett, a gyerek alig lát mást, mint hogy anya már megint veszekszik.

A férjem változni nem fog, ez biztos, én pedig képtelen vagyok szó nélkül elviselni, hogy semmibe vesz. Ugyanakkor a gyerekemet sem akarom tönkretenni. De közben meg belehalok, ha arra gondolok, hogy elveszíti az apukáját.

(Minden reggel az az első kérdése, hogy hol van apa.)

Ti elválnátok?

2019. jan. 15. 23:52
1 2 3 4 5
 41/45 A kérdező kommentje:
Utolsó, szerinted ezzel a válasszal kinek segítettél?
2019. jan. 19. 16:02
 42/45 anonim ***** válasza:
25%
elég baj kérdező, ha nem érted....de legalább szültél, az a lényeg.
2019. jan. 19. 16:16
 43/45 anonim válasza:
100%

Kedves Kérdező!

38-as vagyok…

Akkor próbáld megfordítani amit írtam. Ha vissza akarod szerezni (ha akarod egyáltalán) legyél olyan mint amilyen voltál a gyerek előtt. Kezdj eljárni barátnőzni, kondizni, futni, moziba, stb. Csinálj úgy mintha újra „áruba akarnád bocsátani a portékád”. Ha ekkor sem lesz féltékeny, akkor hagyd a francba. De legtöbbünk ilyenkor észbe kap és elkezd ismét teperni csakhogy nehogy elveszítsen ha egy picit is számítasz neki.

2019. jan. 19. 20:30
 44/45 anonim ***** válasza:
75%

És hová teszi a gyerekét mig bulikázni megy?.. Eleve kidoblája a holmitokat.. Szerintem ő az aki utal ezzel.. Csak hát aki vak..

40N

2019. jan. 19. 20:58
 45/45 anonim ***** válasza:
0%
Én nem válnék. A leírásod alapján egyáltalán nem tűnik halott ügynek a kapcsolatotok. Nem követtetek el egymás ellen semmi megbocsájthatatlant, simán csak bosszantó dolgai vannak. Az ő figyelmetlenségénél a te állandó veszekedésedet sokkal bántóbb és rombolóbb dolognak értékelném egy kapcsolatban. Nekünk nőknek terhesen, baba és kisgyerek mellett olyan könnyű magunkrahagyva érezni magunkat! Hiszen ami a mi testünkben történik, azt csak mi érezzük, és babagondozás időszakában is nagyon elkülönül a világunk a dolgozó fél világától, egy jól müködő közös élet után hirtelen nehezen lesznek egyenlően feloszthatóak a felelősség- és feladatkörök, ez hol kisebb, hol nagyobb zökkenőket okoz. Szerintem próbáld nem felbosszantani magad a dolgokon, mélyítsd el az önismereted, hogy tudd, valójában hogyan lehetnél a jelenlegi élethelyzetedben boldog, és adj egy esélyt a családodnak.
2019. jan. 23. 17:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!