Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felesegek, akikkel ez megtortent, tudtok tanacsot adni?
Szintén elvált szülők gyereke vagyok. Az én szüleim 2 éves koromban váltak el,van 3 testvérem. Apámnak szeretője lett,természetesen mikor kiderült nem akart válni,de anyám meg igen. Apám megmondta neki,hogy nem baj,megy a másikhoz. Úgy hagyott ott mindent,hogy az is kérdéses volt,mit ad anyukánk holnap nekünk enni. Anyám velem volt otthon,apám meg a fizetését magára meg a szerető gyerekeire költötte. Egy fityinget nem tervezett beleadni a nevelésünkbe, bíróságra kellett ez miatt is menni. Évekig kemény 8.000 ftot fizetet gyerektartásként,mert a munkahelyén trükköztek. Direkt kevesebb bérre jelentették be,hogy ne kelljen annyit fizetnie,a többit megkapta zsebbe.
Ezt most azért írtam le, kedves kérdező,hogy lásd,lehet valaki rossz apa ígyis meg úgyis. De ha a te férjed jó apja akar lenni a gyerekeidnek, lehet jó apja válás után is. Anyámnak hála,olyan erős személyiségem lett,hogy boldogulok az életemben. 20 éves korom óta 100% ban önfenntartó vagyok,külön élek és van egy jó kapcsolatom. Volt,hogy megcsaltak,de egy percig nem gondolkodtam rajta,hogy kirakjam vagy sem az illetőt. Anyukámtól megtanultam,hogy az élet nem mindig habostorta,de a kemény munkának és kitartásnak mindig megvan az eredménye. Ő kitartott mellettünk,felnevelt,szeretett pedig sokszor nagyon nehéz lehetett neki velünk. Megtanultuk,hogy egymásra és rá is mindig számíthatunk. Azt láttam tőle,hogy a saját problémáinkra ne mástól várjunk megoldást. Úgy gondolom,a lehető legjobb példát kaptam tőle,amiért örökké hálás leszek. Most,hogy már felnőttem bőven,van önálló életem,munkám,párom, igyekszem a lehető legtöbbet visszaadni neki ezekből a dolgokból.
Szóval nem gondolnám,hogy azzal óvod a fiaidat,ha megtűröd a férjed dolgait.
Egyébkènt tanárként dolgozom...tudod hány olyan gyerek van,aki azt mondja,hogy "Tanárnéni,nincs kedvem hazamenni,mert anya meg apa folyton veszekszik" vagy valamilyen viselkedési zavarral kompenzálja az otthoni feszült légkört? Rengeteg. A gyereknek nem a látszatházasság kell,hanem apa és anya. Lehettek válás utan is remek szülők és így talán van esèlye a fiaitoknak jó kapcsolatot látni mintaként maguk előtt.
"Amugy a ferjem otthon kedves velem igy a gyerekek a helyzetrol semmit nem tudnak."
Lehet, hogy tényeket nem tudnak, de a gyerekeknek nagyon kifinomult antennáik vannak arra, hogy mi zajlik a szülők között, mennyire van köztük valódi harmónia és szeretet, és mennyire a látszatot próbálják fenntartani feléjük és a külvilág felé.
Ha a gyerekeitek nem éreznék valahol tudat alatt, hogy valami nincsen rendben köztetek, akkor vajon miért írtad ezt:
"A gyerekeink rettegnek attol hogy elvalunk.Tobbszor megkerdeztek mar anya igerd meg hogy nem fogtok elvalni!"
Kedves Kérdező!
A gyerekeid megérdemlik, hogy ne egy rettegő, idegeskedő, önbizalom vesztett anyjuk legyen- a mostani helyzet lelkileg hosszú távon nem fog jót tenni neked.
A gyereknek pedig, bármennyire is szeretik, lelkileg stabil, kiegyensúlyozott szülőre van szükségük.
A férjed nem tisztel sem téged, sem a családotokat.
Nem azzal teszel jót a gyerekeknek, ha ezt tűröd.
Sok erőt kívánok a jövőhöz! :)
Hát ha emmiatt "lecsúsznak" akkor az csak a te anyai alkalmatlanságodnak lesz a bizonyítvány. Ehhez kb. életképtelennek kell lenni. Vagy netán ettől félsz igazából? Most kiderült, feleségként megbuktál, és félsz, hogy kiderül, hogy az anyai szerepben is katasztrófa vagy? Mert akkor megértem miért félted úgy a vállástól a gyerekeid.
Családon belül bármi történhet, baleset érhet, meghalhat valaki, szörnyű veszteség! De túl lehet lendülni ezeken és az ember megtanulja ezt feldolgozni. Na a vállás ehhez képest lepkefing.
Ha tudsz beszélni a gyerekeiddel elmondani mi a helyzet miért döntöttél így, szerintem meg fogják érteni. Ahhoz egy mocskosul önző, burokban nevelt dögöket kellett nevelned, hogy ennyitől padlót fogjon a kis lelkük.
Mondom ezt úgy, hogy én kitünő tanuló voltam pedig anyukámmal önkormányzati lakásban éltünk egy gettó közepén és apámmal folyton háborúztak rajtam keresztűl. Tehát nem a békés vállás történt.
Fejezd be a gyerekeidre mutogatást, meg az időhúzást! Felnőtt nő vagy nem egy taknyos gyerek! Ez életed és nem a matekházid!
Gratulálok!
Most esett le hogy troll vagy! Szép munka! 3 választ fogalmaztam meg mire leesett!
Jól hoztad az idegesítően ostobát, de egy csöppnyi kedvesség legyen benne, hogy elvegyük a karater élét. Tehát kellően tenyérbemászó, de nem végletesen hülye.
Le a kalappal! Szép volt!
További jóestét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!