Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Feleségek! Ti észrevennétek,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feleségek! Ti észrevennétek, ha a férjetek terrorizálna?

Figyelt kérdés

Én csak most kezdem...

Ma mutatott egy kolléganőm egy kört, ami abból áll, hogy minden átlagos, aztán jön a zsarolós rész, aztán meg minden extrán nagyon szép, és jó lesz...

Na, velünk ugyan ez van...

2013. nov. 4. 19:42
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Hogyne venném észre.

De pontosan mi történt veletek? Elég szűkszavú a leírás.

2013. nov. 4. 19:44
 2/21 anonim ***** válasza:
88%

Erről van szó?

"Lenore Walker pszichológus (Denver, Egyesült Államok) éveken át tanulmányozta a bántalmazó párkapcsolatokban lezajló folyamatokat. Az ő elmélete az „erőszak ciklusának” fogalma, amely segít megérteni az ilyen kapcsolatok dinamikáját. Walker szerint az erőszakos párkapcsolat egyfajta körforgás-jellegű, ciklikus mintázatot követ, melyben három jól elkülöníthető szakaszt figyelhetünk meg: a feszültség felgyülemlésének szakaszát, az erőszakkitörést és a „mézeshetek” szakaszát.

A feszültség felgyülemlése során a kapcsolatban egyre sűrűsödnek és súlyosbodnak a súrlódások: a férfi mindenben hibát talál, mindenbe beleköt, esetleg szóban bántalmazza partnerét. A nők elmondják, ilyenkor úgy érzik, mintha tojáshéjon járnának, esetleg próbálnak mindenben megfelelni partnerük vélt és valós elvárásainak, hátha ezzel csökkenteni tudják annak idegességét. Ez a feszültség egészen a férfi erőszakos kitöréséig növekszik, majd az erőszakcselekményben „oldódik”.

Az erőszakkitörés történhet szóban vagy tettlegesen, lehet egy pofon vagy akár a nő gyerekek előtti megerőszakolása.

A bántalmazást követően az elkövető nemegyszer mélységes megbánást mutat: bocsánatot kér, kedvesen és szeretetreméltóan viselkedik, fogadkozik, hogy ilyesmi soha többé nem fordul elő,és ő nagyon szereti a nőt. Ebben a fázisban az udvarlási időszak kedvességei is megjelenhetnek apróbb vagy értékes ajándékok, virágcsokor, bonbon vagy ékszerek formájában, ezért ezt az időszakot néha a „mézeshetek” kifejezéssel szokták jelölni. Mint Walker kimutatta, a „békülési” szakasz alapvetően fontos a nő lelki ellenállásának megtörésében, a kapcsolatban tartásában, így az szerves része a bántalmazási folyamatnak. A „mézeshetek” szakaszt tovább bonyolíthatja a férfi esetleges alkoholizálása is, amikor a fogadkozások között az ivás abbahagyása és a szaksegítség keresése is megjelenik az ivás miatti mélységes bűntudattal keveredve. Ezt az átmeneti szakaszt ismét a feszültség felgyülemlésének időszaka követi, és így tovább."

2013. nov. 4. 19:47
 3/21 anonim ***** válasza:
81%
Persze.de amint olvasom ez forditva van nálunk.
2013. nov. 4. 19:56
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem észrevenném, és egészen addig a napig lenne a férjem.
2013. nov. 4. 19:57
 5/21 anonim ***** válasza:
46%
Feszültségfelgyülemlés mindenhol van. A terrorizálás kifejezés azért erre erős. Annak a barátnőmnek próbáld ezt terrorizálásként beállítani akit több évre bezárt a férje aztán félholtra verte. Na az már terrorizálás. A feszültségek viszont mindenféle kapcsolatban benne vannak, a kérdésed alapján nem sok dolgot lehet megállapítani. Lehet hogy nem tudtok egymással kommunikálni vagy valamiért nem tudod őt megérteni, vagy esetleg ő téged. Ez sokszor előfordul, de a jó kapcsolat titka a jó kommunikáció többek között. De terrorizálásnak azért ne nevezd. Lehet hogy az ő szemszögéből pont te terrorizálod őt, Pont ezért lesz ilyen feszült mert mindent elfojt ami veled kapcsolatban érzékenyen érinti, aztán kitörik belőle. Meg kellene tanulnia az érzéseit elfogadni és normálisan kezelni.
2013. nov. 4. 20:05
 6/21 A kérdező kommentje:

Mondok egy példát.

Most éppen megszorultunk, nincs egy fillérünk se HOLNAPIG, holnap megjön az ÉN fizetésem. Van itthon fagyasztott krumpli, fagyasztott hús, tészta, tejföl, sajt. Éhen nem halnánk HOLNAPIG.

Erre ő elkezdett hisztizni, hogy most azonnal el akarja adni a telefonját, és vesz kaját, mert nincs mit ennie... Itt puffogott, csapkodott fél délután, mire kitalálta, hogy akkor most ÉN menjek át a mobiloshoz, és adjam el.

Addig b*sztatott, amíg átmentem, eladtam. Full megalázónak éreztem.

Most meg hazaértem, és totál mézes-mázas, hogy mit hozzon a boltból, stb.

Bocsánatot kért, lehiggadtam.

És most jött az okos ötlete, hogy akkor holnap az ÉN fizetésemből vesz majd másik telefont. Mivel ebbe nem fogok belemenni, ebből is hiszti lesz, ha hagyom, akkor kizsarolja, aztán kiengesztel, és így tovább...

Amúgy ő is dolgozik, nem iszik, nem drogos, nem ver.

2013. nov. 4. 20:08
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ez nem az simán csak hisztis, infantilis, te pedig partner vagy a játszmáiban.
2013. nov. 4. 20:11
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de ez alapján a férjed nem teljesen normális. Fogalmazhatnék úgy is, hogy gerinctelen, hisztis és debil egyszerre.

Mihamarabb menekülőre fognám a helyedben.

2013. nov. 4. 20:14
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Jèzusom... Nagyon gàz a fèrjed, es rettentöen gyerekes. De te is yehetsz rola, mert partner vagy. 10-bõl 9 nõ kiröhögnè, hogy ez egy vicc. Te meg meg bele is mesz es eladod a telefonjat :o
2013. nov. 4. 20:29
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Rúgd ki a francba, nekem meg csinálj egy kis sajtos tésztát :D
2013. nov. 4. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!