Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezért kell az emelés, én úgy gondolom jogos. Elég ez az emeléshez?
Tart a válóperünk,az apuka felajánlott a két gyerekre 18000-18000 ft gyerektartást.Én ezt kevésnek gondolom,ezért elkezdtem számolni,és a számok engem igazolnak.Aránytalanul nagyobb teher van rajtam anyagilag mint rajta,ha 18 ezret fizetne gyerekenként.Ezt azt hiszem érdemes azoknak is megnézni,akik állandóan azt "kiabálják",hogy az anya leakarja húzni az apát anyagilag,ha gyerektartás emelést kér.Ezt fogom benyújtani a bírósághoz,persze még párszor átszámolom,ezek alapján én úgy gondolom emelik a gyerektartás összegét...van esély ugye?
villanyszámla:5000
vízdíj:2500
tv,internet:6500 Havonta összesen 93000 1 314 000 ft
étkezés:60000
osztálypénz:1500
Szept.-máj fűtés 22000
Albérlet:20000
Gyerekek utaztatása apukához:alkalmanként 25000 270000 ft
évente 3x
Ruházkodás,gyógyszer,nyaralás,múzeumok,kiállítások évente 150000 ft
beiskolázás: évente 1x:50000 50000 ft
Nagyobb lány: havonta:5200
bérlet:2000
Bőrgyógyász 2 havonta 15000 (eddig 4 alkalom) 58400 ft
Tánc:3200
Kicsi lány: 29000 ft
színház:3500
Tánc:éves díj:12000
szakkör:8000
Iskolai újság:5500
1 871 400 ft Havonta: 155 950 ft
1 gyerekre: 77975 - 13300 csp: 64675 ft Apukára eső rész:18000 ft Anyukára eső rész: 46675 ft
Nő vagyok, egyedül nevelem a gyerekem albérletben. Nehéz. De akkor sem értek veled egyet.
Tánc, színház, szakkör...nem sok ez egy kicsit? Amire nem futja, nem kell erőltetni. Na meg az iskolai újság 5500?? No komment. Ez a te döntésed, fizesd!
Internetet sem kell állja, na meg mint kiderült, ott a párod is, kicsit már olyan, mintha őt is az exed kéne eltartsa.
Nyaralás, muzeumok évente 150 ezer? Vicces vagy....
Két lánygyermek mellé eég két szobás albérlet, minek a 3? Persze jó az, ha az embernek saját lakása lenne, de albérletben 3 szobát fizetni luxus.
A tánc hetente 1x van.Az iskolában lehetett választani,táncolni jár a gyerek vagy focizni,mi ezt választottuk.Persze elvileg nem kötelező,gyakorlatilag a tornatanár tartja és halálra szekálja a gyereket ha egyikre sem jár.Színház:A lányom elsős,azt hiszem a 6 előadás kerül 3500 ft-ba egy évben,nem,nem tartom soknak.Újság..na ez a legjobb közöltem,hogy mi ezt nem kérjük,mondta a tanárnéni,hogy semmi gond,de ők ebben fognak dolgozni órán,persze megrendeltem,és tényleg sok feladatot ebben kapnak meg,vagy órán csinálják.
Nyaralni 2x 4 napot megyünk,egyszer Balatonra,1x valamelyik nagyobb városba,ilyenkor panziókban szállunk meg,és ha nem figyeltél leírom még egyszer ebben a 150000-ben benne van a ruházkodástól kezdve a gyógyszerig minden,a nyaraláson kívül.És a 150000-et két gyerekre számoltam.
Internet nekik fontosabb mint nekem,skype-on tartják az apjukkal a kapcsolatot,mivel "élőben" ritkán találkoznak.Ha nem tudnának ingyen kommunikálni,nem tudom milyen gyakran keresné őket az apjuk :S
Gondolod ha havi 18 helyett 25-öt kérek,az már súrolja annak határát,hogy az én páromat a volt férjem tartja el?Hát azt hiszem Te viccesebb vagy mint én :)
Valóban nem sok a 25 ezer gyerekenként, de én úgy érzem, hogy itt nektek vannak azért luxus dolgok is, amikről nem akartok lemondani, mert téged egy sajnálatos baleset ért és csökken a te életszínvonalad is.
Évente 2-szer nyaraltok? Ha innentől kezdve csak egysze nyaralnátok az tragédia lenne? Sok magyar család egyáltalán még egy napot sem tud a Balcsira sem lemenni, pedig el sem váltak. Tánc, színház, szakkör, újság, ilyen-olyan kirándulások. Ezek mind luxus dolgok. Persze, az ember éljen, ez tény, de amíg 300 ezret kerestél, addig elég volt a gyerektartás, most meg kevés lett. Egy kicsit a luxusból is vissza lehet venni. Nem az összeggel van gond, hanem szerintem te sem akarod a saját életszínvonalad egy kicsit sem csökkenteni.
Leírtam feljebb,hogy eddig egyáltalán nem fizetett gyerektartást.Akkor nem is érdekelt,hisz egyedül is tudtam gondoskodni a gyerekeinkről.Most viszont az én bevételem jóval kevesebb lesz,nem akarom,hogy az élettársamon legyen a teher nagyobb része,úgy gondolom,hogy éppen ideje,hogy az apjuk is kivegye a részét a gyerekek életének szponzorálásából.
Igen a 2x4 nap valószínű nem általános,de korántsem luxus.Ha ezt nem veszem bele a gyerektartás számításába,akkor is simán kijön a 25 ezer fejenként.
A szakkör, a 8 nap "nyaralás", az újság, amiből a suliban dolgoznak, és a különóra, amire valljuk be, a legtöbb gyereknek abban az oktatási rendszerben járni kell(ene) (nyelv, matek, valami úgyse megy), ez luxusnak számít... Hát, jó.
És mennyien csodálkoznak, hogy vannak, akik nem az otthoni nyomorban óhajtják felnevelni a gyermeküket. Persze, amíg benne éltem, én se láttam, mennyire rossz. Tudjátok, ha a békát belerakjátok a forró vízbe, kiugrik, de ha a hideg vízbe teszitek, és azt folyamatosan melegítik, forralják, akkor nem fog kiugrani, mert hozzászokik az állandóan növekvő hőhöz. Na, ez van otthon, tök mindegy, ki van kormányon, ez politikamentes.
Kérdező, mindent írj össze, ami eszedbe jut, aztán majd kiválogatja belőle a bíróság, hogy mi számít, és mi nem. Fontos, hogy írd bele, a gyerekek életminőségének változásával járna, ha nem tudna az apa fizetni. Ezt támaszd is alá.
Én neked drukkolok.
A kérdező igényei ill. a gyerekei tevékenységei NEM SZÁMÍTANAK LUXUSNAK, teljesen normális igények.
VIszont! Jogi értelemben nem veszi őket figyelembe a bíróság, mert a gyerektartás alatt a gyerek SZÜKSÉGLETEIT nézik, nem a kényelmi szempontjait. A rezsi a jelenlegi törvények szerint a gyereket nevelő szülő költsége, az egyéb költségeket pedig fele-fele arányban kötelesek állni. Az egyéb költségekbe viszont a tánc, szakkör, kirándulás, nyaralás stb. NEM tartoznak bele, akármennyire is normális és érthető igények.
Magyarán a fent felhozott szempontokból amit figyelembe vesz a bíróság az:
- gyógyszerek, orvosi ellátás
- ruházkodás
- tankönyv
- bérlet, amennyiben az az iskolába járáshoz szükséges
- osztálypénz
- étkezés (bár előre megjegyezném, hogy a 30.000 ft/fő/lánygyermek összeget túlzásnak fogják tekinteni, akkor is, ha kb. tényleg ennyibe kerül egy fő havi egészséges és változatos étkezése).
Ahogy pedig már többen is írtuk, az édesapjuk látogatását annak a félnek kell fedeznie, aki a közös lakhelyről elköltözött. Ezt még nem írta le a kérdező, hogy kicsoda.
Ezt összeszámolva a kérdező számításai szerint 1500 + 60.000 + 50.000 + 2.000 + 15.000 = 128.500 + ruházkodás a két gyermekre összesen, tehát durván 60.000/fő, azaz a gyerektartás 25.000 ft-ra emelése teljességgel reális lenne. M
"Ezt még nem írta le a kérdező, hogy kicsoda. "
Mindketten költöztek. Leírta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!