Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezért kell az emelés, én úgy gondolom jogos. Elég ez az emeléshez?
Tart a válóperünk,az apuka felajánlott a két gyerekre 18000-18000 ft gyerektartást.Én ezt kevésnek gondolom,ezért elkezdtem számolni,és a számok engem igazolnak.Aránytalanul nagyobb teher van rajtam anyagilag mint rajta,ha 18 ezret fizetne gyerekenként.Ezt azt hiszem érdemes azoknak is megnézni,akik állandóan azt "kiabálják",hogy az anya leakarja húzni az apát anyagilag,ha gyerektartás emelést kér.Ezt fogom benyújtani a bírósághoz,persze még párszor átszámolom,ezek alapján én úgy gondolom emelik a gyerektartás összegét...van esély ugye?
villanyszámla:5000
vízdíj:2500
tv,internet:6500 Havonta összesen 93000 1 314 000 ft
étkezés:60000
osztálypénz:1500
Szept.-máj fűtés 22000
Albérlet:20000
Gyerekek utaztatása apukához:alkalmanként 25000 270000 ft
évente 3x
Ruházkodás,gyógyszer,nyaralás,múzeumok,kiállítások évente 150000 ft
beiskolázás: évente 1x:50000 50000 ft
Nagyobb lány: havonta:5200
bérlet:2000
Bőrgyógyász 2 havonta 15000 (eddig 4 alkalom) 58400 ft
Tánc:3200
Kicsi lány: 29000 ft
színház:3500
Tánc:éves díj:12000
szakkör:8000
Iskolai újság:5500
1 871 400 ft Havonta: 155 950 ft
1 gyerekre: 77975 - 13300 csp: 64675 ft Apukára eső rész:18000 ft Anyukára eső rész: 46675 ft
Szépen kiszámoltad, de arról semmit sem tudunk, hogy te mennyit keresel és apukának milyen kiadásai vannak. Talán fizet albérletet, rezsit, hitelt, valamit. Akkor ha 160-ból levonjuk a két gyerekre az 50-et, akkor marad 110 mindezekre plusz étkezésre. Az nem sok.
Azt írtad, eddig sem fizetett. ???? Akkor nem lenne jobb, ha a 18-18-at fizetné? Ha ezt nem fizette, akkor miért fizetne egy magasabb összeget?
Egyébként elvált szülők gyereke vagyok, apukám soha semmit nem fizetett, anyukám egyedül nevelt fel. Szóval nem vagyok elfogult az elvált férfiakkal kapcsolatban :)
Az extra kiadásokat a bíróság nem számolja bele, nekünk 2 hete ment le ez az egész a bíróságon, úgyh mi az ügyvédtől meg az eljárásnak köszönhetően már átlátjuk a katyvaszt. Tehát az h anyu hányszor viszi múzeumba nyaralni táncóára meg magánorvohoz a gyreket a saját döntése és ennek megfelelően a saját anyagi ráfordítása is lesz a bíró szerint. Amiben anya kizárólag dönt, azt ő is fizeti. Rezsi dettó. Nem feleségtartást fizet apa, hogy anya villanyszámláját is kigazdálokdja. A rezsit az fizeti akivel a gyerek él. Amikor apánál vannak gondolom te se küldesz pénzt az arra a hóra vonatkozó számlákra ha jól sejtem.
Ettól még a 18e kevés, de sokkal többet nem fognak megállapítani. És apa körülményeit nem tudjuk, szóval ha elég katasztrofális vagy van még eltartandó személy gyerek avgy rokon esetleg neki betegsége stb, akkor lehet változtatni se fognak rajta. :s
Ha külön edzést táncot szórakozást akarsz fizetni, akkor beszéld meg apával beszáll-e, mert extra költségre semmit nem fog megítélni a bíróság.
Biztos én vagyok hülye, de szerintem 35 ezer heti kajára az baromi magas összeg.
Ma magamból indulok ki, akkor 10-esbe beleférek úgy hogy férfi vagyok, sokat eszek, ráadásul munkából kifolyólag hétköznap kajáldában eszek 1000-1500 forintért. Amiben aztán benne van a desszert, savanyúság, meg minden. Plusz boltban sem feltétlenül a legolcsóbbat veszem, és mindig veszek mellé nagy csomag ropit, csokit, kólát.
Ráadásul a sütés, főzés sokkal gazdaságosabb 3 főre, ezért mondom, hogy nekem nagyon magasnak tűnik ez az összeg egy hétre bontva.
Nem azért mondom mert sajnálnám tőletek, de szerintem egy bírósági pernél sem feltétlenül veszik figyelembe hogy valaki étteremben eszik és esténként koktélt szürcsölget, csak hogy túlzó legyek.
Amúgy az apuka hogy áll a gyerekekkel?
Mert elsősorban vele próbálnám ezt megbeszélni, és egyeztetni, hogy állja e a gyerek szakkörének felét, vagy egyéb kifejezetten a gyerekre vonatkozó kiadásokat, és "békés" úton próbálnám kezelni ezt a problémát.
19# Nem csúsztatok.Az apa nem él külföldön.350 km-re él,ennek a benzinköltsége oda-vissza,plusz autópálya matrica.Valószínű,ha felemelné a seggét és Ő jönne a gyerekeihez mondjuk vonattal,akkor olcsóbb lenne.
A beiskolázás egy tétel,nem 2x50000,hanem csak 50000,ebből a nagynak a tankönyvei 22000 ft volt.
A nagynak a havi össz költsége annyi,mellette részletezve van,hogy miből áll.A kicsinek nem havonta fizetek be dolgokat,ezért éves szinten van jelölve,lerészletezve,mi mennyi,átmásoltam doc-ból ezért kicsit elcsúszott.
Apukának nincs több gyereke,kapcsolata sincs másik egyenlőre.Apuka a szüleivel lakik nincs plusz kiadása.
23# Köszönöm :)
Szóval amit ebből leszűrtem,hogy általában a különélő szülőnek nem igénye ,hogy a gyereknek a minimumnál több legyen.A lényeg,hogy egyen,azt is csak minimális szinten,
A láthatás költségeit annak a félnek kell állnia, aki elköltözött a közös lakhelyröl. Ha az apa, akkor neki, de ha te költöztél a gyerekekkel, akkor az a te saját költséged és ezt egyetlen bíróság sem fogja figyelembe venni.
A kajakérdéshez: mi a párommal - két felnött, dolgozó ember -, havi 60ezerböl hozzuk ki, ennyi elég kellene lenni a két gyereknek meg neked összesen is, csak a gyerekekre 60ezer igencsak túlzás.
Minden nap nem kell húst enni, és a bió meg östermelöi áru nem szükséges, a normál bolti árat vehetik csak figyelembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!