Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartás kérdés? Jogosan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartás kérdés? Jogosan kéri e az emelést?

Figyelt kérdés
exfeleségemtöl 2 éve elváltam mert folyamtosan megcsalt, elhagyott egy másik férfiért aki az apja lehetne. Azóta már mással él. A bírosag elött váláskor megegyeztübk, h mivel egyedül hagyott, a közösen felvett lakáshitelbe semmit nem fizet egyedül fizetem, ezért havonta 20ezer gyerektartást utalok neki. Mióta elhagyott fizetem, most vettem fel még egy hitelt h kifizessem a közös lakásból. A birosagra beadta h emeltetni akrja a gyerektartást min 30ezer forintra. Mert munkanélküli és mivel a gyerek aerobicra jár mg külön tornaórára és nem udja fizetni ezekt. Ezért kéri z emelést. Holot azért nincs munkahelye mert lopott és kirugták. Nekem hitelek után kb marad a hónapra 20ezer forintom élni. Egyedül vagyok párom nincs. Megítélheti neki ezt az összeget a bíróság? Vagy nem veszi figyelembe h már lassan ételre sem tellik ké hitel mellett?

2011. nov. 24. 11:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
kedves kérdező. Mennyi a hivatalos kereseted? Csak olyanra, hogy anyukának nincs állása nem fognak megítélni magasabb összeget...pláne úgy, hogy felróható neki az, hogy miért ninc sállása.. tehát pl. nem megszűnt a munkahelye, hanem olyan magatartást tanusított ami miatt mennie kellett... ez így nagyon gáz! :( Az, hogy a gyereknek vannak különórái, ez sem alapja egy emelésnek. amíg a mindennapi megélhetése megvan a gyermeknek addig nem hiném, hogy megállípítják az emelést. akárhogy is vesszük de ezek a különórák luxusnak számítanak... mindenképpen tételesen mutasd ki, hogy milyen költségeid vannak...ügyvéded van már?
2011. nov. 24. 11:50
 2/12 A kérdező kommentje:
A havi nettom 120ezer és 130ezer között ingadozik. Mikor mennyi hétvégét dolgozok. A gyerekemnek mindent megadok ha kéthetente nálam van, nem sajnálom töle a pénzt de két hitel mellett rezsit fizetve számlákat fizetve nem tudok többet adni. Igen van ügyvédem holnp megyek hozzá h megbeszéljük mit tehetünk. Csak kétségbe vagyok esve :( sjnos bizonyitani nemtudom h mért rugták ki mert nem volt bejelentve a munkahelyén.
2011. nov. 24. 11:58
 3/12 anonim ***** válasza:
Értem. és akkor honnan tudod, hogy lopott a munkahelyén feleséged? Hallottad valakitől? nyugi holnap majd többet fogsz tudni az ügyvédedtől...
2011. nov. 24. 12:04
 4/12 anonim ***** válasza:
most olvasom, hogy amíg nem fizetted ki feleségedet a lakásból addig csakis te fizetted a teljes hitelt. na ez itt már hiba volt! fele fele arányban kellett volna, ezt vélhetően ügyvéded is mondja majd holnap, sőt akkor ő maradt a lakásban a gyerekkel igaz? te addig albérletbe mentél? na már most ilyenkor a közös lakásból távozó fél nyilván anyagi hátrányba került, hisz nem élhetett az őt megillető jogával, sőt még fizetted is a telejs hitelt, úgy hogy nem is éltél a lakásban? gyorsan említsd meg az ügyvédednek, mert akár még utólag jogosult vagy pénzre...
2011. nov. 24. 12:07
 5/12 A kérdező kommentje:

Nem, én maradtam a lakásba, ö ment el önszántából mire hazaértem a munkából elvitt mindent gyerekstül. A bíróságon lemondott a lakáshasználati jogáról. A tulajdonjoga megmaradt az ö részéböl levonták amit eddig helyette fizettem. Már a lakás az enyém 4napja mikoris ügyvéd elött kifizettem a részét.

én mindent megtettem amit eröm helyzetem engedett. Imádom a gyerekem, de mivel fenyegtözött ki kellett fizetnem a lakásból. Máskülönben nem adta volna a gyermekm láthatásra. A gyámügy meg nem tett semmit ez ellen : ( de holnap már okosabb leszek. Köszi a tanácsokat

2011. nov. 24. 13:29
 6/12 A kérdező kommentje:
Onnan tudom h lopott, h a fönökével jóban vagyok és elmondta.
2011. nov. 24. 13:32
 7/12 anonim ***** válasza:
Akkor esetleg belehetne hívni a főnököt tanunak a bíróságra! bár ha nem volt bejelentve feleséged akkor vélhetően ezzel nem akar büszkélkedni majd a barátod...kíváncsi vagyok, hogy mit mondd majd az ügyvéd, megírod majd egy pár szóban? köszi. Szép napot neked
2011. nov. 24. 13:40
 8/12 A kérdező kommentje:
Hát nem hiszem h eljönne tanuskodni, mivel feketén dolgoztat most is . Szal biztos nem kockáztatná. De holnap megírom mit mondott az ügyvédem. Neked is szép napot
2011. nov. 24. 13:45
 9/12 anonim ***** válasza:
várni fogom a választ :) Minden jót kívánok!
2011. nov. 24. 14:46
 10/12 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

az ügyvédem azt mondta semmiképp sem jogos ez a dolog, és max 2000ft amit emelhetnek mivel a fizetésem nem változott sót jövöre még kevesebbet fogok keresni. Szal elvleg nyert ügyem lesz a tárgyaláson. Üdv

2011. nov. 25. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!