Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezért kell az emelés, én úgy gondolom jogos. Elég ez az emeléshez?
Tart a válóperünk,az apuka felajánlott a két gyerekre 18000-18000 ft gyerektartást.Én ezt kevésnek gondolom,ezért elkezdtem számolni,és a számok engem igazolnak.Aránytalanul nagyobb teher van rajtam anyagilag mint rajta,ha 18 ezret fizetne gyerekenként.Ezt azt hiszem érdemes azoknak is megnézni,akik állandóan azt "kiabálják",hogy az anya leakarja húzni az apát anyagilag,ha gyerektartás emelést kér.Ezt fogom benyújtani a bírósághoz,persze még párszor átszámolom,ezek alapján én úgy gondolom emelik a gyerektartás összegét...van esély ugye?
villanyszámla:5000
vízdíj:2500
tv,internet:6500 Havonta összesen 93000 1 314 000 ft
étkezés:60000
osztálypénz:1500
Szept.-máj fűtés 22000
Albérlet:20000
Gyerekek utaztatása apukához:alkalmanként 25000 270000 ft
évente 3x
Ruházkodás,gyógyszer,nyaralás,múzeumok,kiállítások évente 150000 ft
beiskolázás: évente 1x:50000 50000 ft
Nagyobb lány: havonta:5200
bérlet:2000
Bőrgyógyász 2 havonta 15000 (eddig 4 alkalom) 58400 ft
Tánc:3200
Kicsi lány: 29000 ft
színház:3500
Tánc:éves díj:12000
szakkör:8000
Iskolai újság:5500
1 871 400 ft Havonta: 155 950 ft
1 gyerekre: 77975 - 13300 csp: 64675 ft Apukára eső rész:18000 ft Anyukára eső rész: 46675 ft
Számlák, csekkek másolatát is vigyed, így egy cetlit nem fognak komolyan venni.
A rezsinek/albinak csak a 2/3-át számoltad, ugye? Mert a harmadik harmad a te fogyasztásod, az nem apuka dolga.
Apuka mennyit keres? Az is fontos lesz, mert 50%-nál semmiképp sem ítélnek meg többet.
Hát most már a gyerekek nem fognak táncolni és magán bőrgyógyászhoz járni ha nem futja rá. Üdv a magyar valóságban. Nekem nem váltak el a szüleim mégse futotta ilyen úri mulatságokra, mégis felnőttünk, azóta suli mellett diákmunkából magam fizetem a tánctanfolyam díját, ha ilyen szórakozásra vágyok.
Egyébként sosem értettem, hogy miért sírnak az elvált apukák, hogy az ex lehúzza őket, minek vállalt akkor gyereket? Az egy életre szól ha tetszik ha nem. Ha ennyire sajnálja a saját gyerekére a pénzt, akkor nevelje ő, fizesse ő a dolgait és majd az ex feleség fizeti a gyerektartást, ja, hogy az se kényelmes.
Apuka 160-160 ezret keres.Én nem akarok annyit,hogy ne tudja kifizetni,sőt azt is tudom,hogy ennek a havi költségnek még a felét sem fogják megítélni,de legalább 25000-et szeretnék gyerekenként.
Ja különbem március elsejei törvényváltozás kimondja,hogy a gyerek tartásnál,nem a "szűktartást" veszik figyelembe.Tehát nem csak az alapszükségleteket.Bár sztem lassan az internet,a heti egy óra mozgás,és az iskolai kiegészítők(ami kötelező,akár tetszik akár nem bárkinek is),mint az újság is alapszükségletnek tudható be.
A költségeket igen úgy számoltam,hogy négyen élünk és a két gyereké a fele.
Nem azért hogy az apukát védjem, de azért vannak itt megtámadható dolgok.
Nekem mondjuk havi 60 ezer étkezésre nekem soknak tűnik, ha rendesen főzöl, akkor 3 fő kijön ennyiből.
TV,villany, albérlet, fűtés, ezek kb mind olyanok, hogy akkor is fizetnéd ha egyedül élnél. Biztos nézik hogy milyen arányban állja ezt az apuka, de azt se tartom korrektnek ha valaki teljesen át akarja hárítani a költségeit.
A szakkörök is kicsit olyanok, hogy nem feltétlenül jó dolog 100 félére beíratni a gyereket ha nem telik rá. Persze mellette megértem hogy korlátozni sem akarja a szülő. De ha havi 30 csak arra megy el hogy a gyerek "szórakozzon" az sem egészséges hosszú távon.
Ettől függetlenül tény hogy az a 36 ezer forint kevés összeg, hát kényes téma ez a gyerektartás.
Én egyedül voltam gyerek, apámtól 12 000-t ítélt meg a bíróság.
Zenéltem, ami nem kis összeg, szakkörök, tánc, nagy ház nagy rezsivel... Ezeket mind figyelmen kívül hagyták.
Gondold el, hányan tennének így direkt keresztbe a volt férjnek, ha attól, hogy anyuka beíratja mondjuk sportlőni vagy lovagolni a gyereket, rögtön a ló tartását is osztani kéne... Én is azt gondolom, hogy akkor menjen a gyerek különórára, ha van rá keret. Meg lehet beszélni, hogy a különórát felezzétek, de nem hinném, hogy a bíróság ezt döntéshez figyelembe veszi. Az iskolai újság mérhetetlen túlzás. Ezt a számolást szerintem elírtad, nem értem, hogy lett például a havi rezsi milliós tétel. meg utazás 25-270 ezer? Hová? meg mivel?
Plusz amennyire én tudom, a rezsit sem nézik, mondván, azt gyerek nélkül is fizetnéd. Nálunk biztos, hogy nem nézték. Ez úgy 8 éve volt, akkor voltam 12.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!