Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ezért kell az emelés, én úgy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezért kell az emelés, én úgy gondolom jogos. Elég ez az emeléshez?

Figyelt kérdés

Tart a válóperünk,az apuka felajánlott a két gyerekre 18000-18000 ft gyerektartást.Én ezt kevésnek gondolom,ezért elkezdtem számolni,és a számok engem igazolnak.Aránytalanul nagyobb teher van rajtam anyagilag mint rajta,ha 18 ezret fizetne gyerekenként.Ezt azt hiszem érdemes azoknak is megnézni,akik állandóan azt "kiabálják",hogy az anya leakarja húzni az apát anyagilag,ha gyerektartás emelést kér.Ezt fogom benyújtani a bírósághoz,persze még párszor átszámolom,ezek alapján én úgy gondolom emelik a gyerektartás összegét...van esély ugye?

villanyszámla:5000

vízdíj:2500

tv,internet:6500 Havonta összesen 93000 1 314 000 ft

étkezés:60000

osztálypénz:1500

Szept.-máj fűtés 22000

Albérlet:20000

Gyerekek utaztatása apukához:alkalmanként 25000 270000 ft

évente 3x

Ruházkodás,gyógyszer,nyaralás,múzeumok,kiállítások évente 150000 ft

beiskolázás: évente 1x:50000 50000 ft

Nagyobb lány: havonta:5200

bérlet:2000

Bőrgyógyász 2 havonta 15000 (eddig 4 alkalom) 58400 ft

Tánc:3200

Kicsi lány: 29000 ft

színház:3500

Tánc:éves díj:12000

szakkör:8000

Iskolai újság:5500

1 871 400 ft Havonta: 155 950 ft

1 gyerekre: 77975 - 13300 csp: 64675 ft Apukára eső rész:18000 ft Anyukára eső rész: 46675 ft

2014. dec. 3. 12:34
1 2 3 4 5 6
 31/56 A kérdező kommentje:

Hati 35000 négy ember étkezése,ebből vettem 15000-et a két gyerekre.Ami azt jelenti,hogy egy gyerekre heti 7500 ft.

Most így gondolkodva...ha megszüntetem a tv-t,internetet,szakkört,táncot,színházat,múzeumokat,utazást,és megmondom a gyerekeknek,hogy ha ezeket akarják,azt beszéljék meg az apjukkal,akkor én leszek megint a szemét,mert ezzel uszítom őket az apjuk ellen? Ha igent mond nekik,akkor nincs probléma,konfliktust a gyerek és az apa között akkor okoz,ha nemet mond az apa erre,anélkül,hogy megtudná magyarázni miért.Én kuncsorogjak neki,hogy a gyerekeknek ne legyen rossz? Mert én biztosítom nekik ezeket nélküle is,de baromi igazságtalannak tartom.

Hivatalosan felezni kell az útiköltséget,bárki költözött is,nálunk mindketten költöztünk Ő jobbra,mi balra.

2014. dec. 3. 14:51
 32/56 anonim ***** válasza:
75%

"Minden nap nem kell húst enni"

De, a fehérje bevitelre mindennap szükség van.

FŐleg, ha sportol is.

AZ más kérdés, hogy sok magyar családban erre nem kerül sor anyagi okok miatt.

2014. dec. 3. 14:55
 33/56 anonim ***** válasza:
77%

"Hati 35000 négy ember étkezése"

?????

Én egyedül eszem meg ennyit.

2014. dec. 3. 14:56
 34/56 anonim ***** válasza:
23%
Ja, bocsánat, most heti vagy havi?
2014. dec. 3. 14:56
 35/56 anonim ***** válasza:
40%
Apám 15 ezret fizet. Nyelvtanárhoz járok - ez magában 18 ezer forint havonta, ezenfelül egyetemi tandíj, könyvek, könyvtári tagság, utazás, és még tartós beteg is vagyok, amire külön diétát kell tartanom. Senkit nem érdekel. Ilyen számításokkal mész bíróságra csak kiröhögnek, hogy ilyenekre fecceled az idődet. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy viszonylag elegendő pénzt kapsz, ahhoz, hogy eltartsd a gyermekeidet. a bíróságot nem fogja érdekelni a színház, meg a balett.
2014. dec. 3. 15:09
 36/56 anonim ***** válasza:
69%
Te mennyit keresel kérdező? Neked van új párod?
2014. dec. 3. 15:21
 37/56 A kérdező kommentje:
Igen van új párom,3 éve élünk együtt.Eddig jól kerestem,határmentén lakunk,átjártam házi gondozónak,napi 6 órával megvolt a 300000 ft-om.Most két hónapja,egy balesetben elvesztettem mind a két lábamat,így egyenlőre fogalmam nincs hogy mennyi is lesz a havi bevételem.
2014. dec. 3. 18:27
 38/56 anonim ***** válasza:
12%

"Hati 35000 négy ember étkezése"

NÉGY EMBER ??

Eddig te voltál meg a két gyerek.

A kérdés feltevése óta szaporodtatok?!

Ki a negyedik???

2014. dec. 3. 18:30
 39/56 anonim ***** válasza:
28%

Kérdező te az igazán buta fajta vagy ugye?

- internet, tv - akkor is ugyanennyit fizetnél, ha nem lennének a gyerekek.

- az, hogy táncolni, színházba, szakkörre járnak, milyen újságot vesznek szintén nem érdekli a bíróságot. Ezeket a pluszköltségeket annak a szülőnek kell vállalnia az új törvény szerint, aki azokról dönt. Tehát neked.

Az apukához utazást annak a félnek kell állnia, aki elköltözött. Ha te, akkor neked, ha ő költözött el, akkor neki.

2014. dec. 3. 18:43
 40/56 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, jobban járnál, ha újrafogalmaznád (számlákkal alátámasztva) a költségvetésedet: kellene a 4 főre eső összeg, a fejenkénti összeg, és a gyerekeket érintő összeg. Szájbarágósan. Tudod, mintha h*lyéknek magyaráznál. :)

És akkor idézek egy másik kérdés alól, saját kommentet:

Én csak azt tudom, hogy albérletben is ki kell fizetned a rezsi rád eső részét a lakbéren felül, tehát aki azzal jön, hogy "nem a gyerekre van költve" a gyerektartás, meg hogy "az anya/apa amúgy is fűtene magára", annak szívesen feldugnék a valagába egy, az ostobaságával egyenlő méretű tárgyat.

Normál, 2 hálószobás+nappalis, 55-60 négyzetméteres lakás rezsije internettel, közös költséggel, szemétdíjjal, satöbbivel átlag 40-50000-re jött ki egy hónapban. (Ecseri út, saját tapasztalat.)

És akkor ugye a bérleti díj maga még nincs ideírva, nem ettünk, nem ruházkodtunk, nem közlekedtünk, az iskolai költségekről ne is beszéljünk, pláne különóráról, edzésről, táborról...

Akinek van kedve, számoljon utána, mennyi ennek az 50%-a, ami az anya költsége, és a maradék 25-25% pedig ugye felesbe (anya is 25, apa is 25) kellene, hogy menjen, aztán ha még mindig irreálisnak mondja a gyerektartást, akkor nevelje ő a gyereket, és nézzük, mennyiből jön ki.

Nem vagyok elvált nő, gyereket se nevelek, csak hányok attól, amikor valaki számolgatja a filléreket, és inkább sarat dobál. Bármelyik oldal is legyen az, mindkettőnek élnie kell.

Íme, a kérdés is:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2014. dec. 3. 20:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!