Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
NévNEMváltoztatás válás után, volt vki így?
sokan veszk fel a férjük vezetéknevét, nagyon ingerszegény és boldogtalan családból jöhet egy olyan osztálytárs aki ilyenek miatt bántaná a társát
nem is értem miért kell a gyerekekbe ennyire belevinni a saját korlátozottságainkat, hogy ilyenek miatt bántsanak másokat, ezek a dolgok a szülőkről tükrök
Szerintem nagyon ciki
Elvalt jo az ex nevevel mintha nem zarta volna le a multat.
Hát ahogy gondolod. Én biztosan nem tartanám meg a nevet, egy olyan ember nevét aki már nem az életem része.
Én egy esetet tudok, amit simán megértek, és így én is meghagynám a nevem férjezetten. Ami az anyósommal van..
A férjem apukája meghalt 4 évvel az után, hogy anyósommal összejöttek. És anyósom megtartotta az XYné nevet, viszont azóta már van élettársa. Férjhez menni nem akar.
Ha megözvegyülnék, én is megtartanám a nevet. Ha elválnék, biztos hogy nem!!! Még akkor sem ha csak vezetéknévről van szó. Bár én amúgy kötőjeles lettem.
Miért kéne azt bárkinek látni, tudni, ha egy ember elvált? Kinek, mi köze hozzá... én szégyellném is.
"sokan veszk fel a férjük vezetéknevét, nagyon ingerszegény és boldogtalan családból jöhet egy olyan osztálytárs aki ilyenek miatt bántaná a társát "
Nem azt mondtam bántaná, hanem másra gondolna, mint ahogy a Kovács Bélánénál is mindenki tudja hogy férjnél van.
A név kötelez, tehát a viselője érzése szerinti formában használja, ebbe nem szabad beleszólni senkinek.
Anyósom meghagyta a teljes név-né formulát, pl. Példa Jánosné, azóta se ment férjhez, csak most pl. Második Béla az élettársa. Neki ez így jó, nekem nagyon furcsa.
A férjem exfelesége szintén meghagyta a Vezetéknév-né formulát, elmondása szerint mert sokba kerül a változtatás, de végül is az ő dolga. Engem nem zavar.
Ha ilyen helyzetbe kerülnék nekem evidens lenne, hogy a leánykori nevemet visszaveszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!