Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás setén a hitellel mi lesz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás setén a hitellel mi lesz?

Figyelt kérdés
Konkrétabban: még házasságkötés előtt vettem fel lakáshitelt. A házasság alatti fizetés ugye közösnek számít. Váláskor a házasság ideje alatt történt befizetés felét kell visszaadnom neki? Jelenleg egyedül fizetem és még kb 12 év van hátra.
2014. júl. 9. 21:58
 1/10 A kérdező kommentje:
esetén akart lenni
2014. júl. 9. 21:59
 2/10 anonim ***** válasza:
5%
attól függ ki kezdi a válást.. ha te akkor nem ha ö akkor igen
2014. júl. 9. 22:04
 3/10 anonim ***** válasza:
94%

Az elsö marhaságot ír, az teljesen mindegy, hogy ki indítja a válást.

A házasag alatti törlesztés fele a másikat illeti, a közös vagyonból ez jár neki. Nem feltétlen kell pénzben kifizetni, de a vagyonmegosztásnál figyelembe veszik. Adott esetben más vagyontárggyal lehet megváltani.

2014. júl. 9. 22:08
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem akarom kisemmizni!

Csak pl anyukám szerint a felénél kevesebb jár, mert úgymond az én lakásomban lakott. Tehát mintha levonnának belőle lakáshasználati díjat, vagy ilyesmi.

2014. júl. 9. 22:15
 5/10 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy a kifizetett hitel fele jár neki.

Továbbá ha volt felújítás ami értéknövelő és ő fizette.

2014. júl. 9. 22:19
 6/10 anonim ***** válasza:

Tök mindegy, ki a felperes, az első hülyeséget ír.

Igen, valamennyit vissza kell adni neki valamilyen formában. Vagy megegyeztek, vagy a bíróság dönt.

2014. júl. 9. 22:23
 7/10 anonim ***** válasza:
A kifizetett törlesztés fele jár neki. Lakáshasználati díjat (meg rezsi felét, stb) nem kell ebböl levonni, mert közös háztartásban éltetek. Amit a lakáson használt, azt "megfizette" az együttélés során ott végzett munkákkal.
2014. júl. 9. 22:28
 8/10 anonim ***** válasza:
91%
Valamennyit vissza kell fizetned. Anyukád meg butaságot mondott. Attól, hogy a te lakásodban éltetek mint férj és feleség utólag nem kérhetsz lakáshasználati díjat, végül is az ő fizetése is belement a közös életetekbe. Lakáshasználati díjat csak abban az esetben kérhetsz, ha te elköltözöl, és ő ott marad a lakásodban.
2014. júl. 9. 22:30
 9/10 A kérdező kommentje:

Nem a megnevezés volt a lényeg, csak az elv.

Én is a hitel felére gondoltam.

2014. júl. 9. 22:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy zajlott, hogy volt hitelünk és megtakarításunk is. A Megtakarítás felét a bíróság a volt feleségemnek ítélte, (igen hülye voltam, hogy nem vettem le a számláról mindent), míg a hitelt (volt hitelkártya és személyi hitel is) nekem ítélte, mondván úgy is az én nevemen van.
2014. júl. 10. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!