Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Közös hitellel mi lesz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös hitellel mi lesz?

Figyelt kérdés

Van 2 autónk a volt feleségemmel. Mind a 2 autón hitel van. Házasság alatt vettük fel a hitelt, és vettük meg az autókat.

Mikor különváltunk megegyeztünk, hogy övé az egyik autó és a hozzá tartozó hitel, míg enyém a másik autó és a hozzá tartozó hitel! Mindenki használ egy autót és mindenki fizeti a hozzá tartozó hitelt!

Ez egész szépen működött, azonban 6 hónapja volt feleségem nem fizeti az autója után a hitelt. Erről hivatalos papírt kaptam a banktól. Ilyenkor mi a helyzet?

2013. szept. 18. 09:49
 1/9 anonim ***** válasza:

ha nem született bírósági végzés róla akkor nagy baj van .....

ha volt vagyonmegosztás és abban ezt rögzítik akkor azzal bemész a bankba és megmutatod

2013. szept. 18. 09:51
 2/9 A kérdező kommentje:

a vagyonmegosztás még csak most fog következni.

Mikor különköltöztünk lepapíroztuk, hogy nála az egyik kocsi és az ahhoz tartozó hitel, nálam a másik kocsi és az ahhoz tartozó hitel!

Évekig működött ez így, de most már fél éve nem fizeti. Én a kocsim után minden hónapban tisztességesen fizetem a hitelt, átutalással a banknak, így nyoma is van neki.

2013. szept. 18. 09:53
 3/9 anonim ***** válasza:

Hát ha még nincs bíróság által rendezve, akkor a te szempontodból mindegy, hogy miben állapodtatok meg, mert a bankot egyáltalán nem fogja érdekelni.

Ha a Te neveden van a hitel, akkor rajtad fogják követelni a pénzt.

A helyedbe szólnék a banknak, hogy vigyék az autót, és kérnék tőlük egy igazolást, hogy mióta nincs fizetve, stb, bár gondolom ezt amúgy is megkapnád.

A feleséged max nem fog tudni mivel járni. Te KHR listára kerültél így is, mert 3 havi nem fizetés stb után felteszik az embert.

Az ügyvédeddel meg beszélj, nehogy a vagyonmegosztásnál kérje az autód felét, mivel addigra neki már nem lesz.

2013. szept. 18. 09:59
 4/9 A kérdező kommentje:
értem akkor rajtam követelik. Ha ez így lesz, akkor a vagyon megosztásnál meg követelhetem én azt a pénzt, amit rajtam követel/követelt a bank?
2013. szept. 18. 10:04
 5/9 anonim ***** válasza:

Akkor pl. te se fizesd a sajátot és arról meg majd ő is kap papírt.

De emiatt ne aggódj, mert gondolom hogy az ő autóját fogja elárverezni a bank, ha az a hitel arra van terhelve.

Az alapeset az, hogy a javak és a hitelek is közösek a házasság alatt a vagyonközösség megszűnéséig. Ez pedig bizonyíthatóan megszűnt, hiszen még papírt is írtatok. Bár a bankot ez nem érdekli, csak a hivatalos bírósági végzés, de ha neked ebből károd keletkezik, akkor azt érvényesítheted vele szemben, akár a vagyonközösségi perben is.

2013. szept. 18. 10:30
 6/9 A kérdező kommentje:

én fizetem a sajátomat, hisz az az én érdekem is, hogy legyen autóm. Tehát ezzel nincs is baj.

A baj azzal van, hogy az ő magatartása miatt rajtam követelhetik azt amit ő nem fizet meg?

Igen az ő autóját fogják árverezni! A kérdésem ha elárverezik az autóját (nyilván áron alul) akkor mi lesz a még rajta lévő hitellel?

2013. szept. 18. 10:33
 7/9 anonim ***** válasza:

figyi ha nem fizeti akkor a bank téged vesz elő

te meg add oda az autót

nem lesz autója -- mert nem fizette

ennyi

am ha a te neveden van azt autó akkor add el és fizesd ki belőle a bankot

2013. szept. 18. 13:59
 8/9 anonim ***** válasza:

Az utolsóval teljesen egyet értek, add el, fizesd ki a bankot, mert jól gondolod, hogy ha áron alul adja el a bank, és marad hitel, azt szintén rajtad fogják követelni.

A bankot kérdezd meg,hogy hogy tudnád eladni, mert biztos hogy a tulajdonjog az övék. Tehát Te se vagy tulajdonos, csak üzembentartó. Legalábbis ez az általános eljárás lízingnél.

2013. szept. 18. 14:23
 9/9 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat! Az autón több a hitel mint amennyit ér, amennyiért el lehetne adni. Nem utolsó sorban pedig nagyon le van harcolva a kocsi, volt feleségem össze vissza törte már...

Igen ha el is viszi a bank a fennmaradó hitel még megmarad, ám annak a fele szintén volt feleségemet illeti. Amennyiben tőlem levonnak bármit is, azt a vagyonmegosztáskor érvényesítem volt feleségemmel szemben!

Ügyvédem azt javasolta, hogy hagyjam az autót, úgyis volt feleségemnél van, nem hiszem hogy csak úgy átadná nekem a kulcsokat önként. Majd a bank elveszi tőle, a többit meg majd rendezem a vagyonmegosztáskor!

2013. szept. 19. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!