Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Váláskor mi lett a közösen felvett hitellel?
Gondolom a nővéré maradt a lakás, ő fizeti tovább a hitelét. A férj meg felszabadult, és új hitelt vehetett fel saját házra.
Nálunk úgy alakult, hogy volt egy nagy közös házunk, amit a férjem mindenáron meg akart tartani. Amikor különmentünk, de még nem voltunk elválva, együtt vettünk fel hitelt nekem egy házra (jóval olcsóbb volt mint a közös). Azért együtt vettük fel, mert külön-külön nem adtak volna. Papíron közös a hitel, de az exem fizeti. Papíron közös a régi ház is, de valójában az övé. 9 éve csináljuk így, 1 év múlva lejár a hitel, és soha nem volt köztünk vita erről a kérdésről. Abból sem csinálunk problémát, hogy az Ő házának eladásához kell az én aláírásom is, mert természetes számomra, hogy aláírok bármit, ami a házzal kapcsolatos.
# 4
valahogy így képzeltem el, csak furcsa volt, mert azt írta, hogy azért vállalta át a hitel törlesztését, hogy az exe másikat vehessen fel
Ez attól függ milyen hitel. Mert egy személyi kölcsönért kis összeg esetén miért adná el valaki is a házát.
A másik meg, ha a hitel a közös életvitelt segítette akkor sem biztos. De a házon van hitel az megegyezés kérdése. A közösen az azt is jelenti, hogy együtt vettétek föl nem pedig akár hogyan.Régen ezzel vissz aéltek, mert a házasság vége felé vettek föl hiteleket , hogy feleződjék. Úgy, mint volt olyan is, hogy 5 év után a különálló ingatlan is közössé válik. Ebből is sok visszaélés volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!