Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
NévNEMváltoztatás válás után, volt vki így?
Én is megtartottam az asszonynevemet, nem volt belőle semmi gond.
Ami nálam még egy szempont volt: munkatársak, látásból ismerősök stb. előtt sem akartam magyarázkodni, mert a válásomhoz a munkámnak pl. semmi köze.
Egyébként normális, nyugodt hangulatban zajlott a válás, nem szúrtunk ki egymással, nem tettünk egymás alá direkt, nem osztoztunk méltatlanul apróságokon, így a névhasználatommal kapcsolatban is a volt férjem elfogadta a döntésemet.
Semmi gond vele. Mivel nem -né változat, ezért ha bemutatkoznál nekem, úgysem tudnám, hogy ez a vezetéknév eredetileg a volt férjedé. Egyébként meg jól is jön ki, hogy ugyanaz a neved, mint a gyerekeknek.
Aki meg ezért megszól, az nagyon unatkozhat vagy nagyon rosszindulatú.
Anyukám is pont így volt, mint Te, gondolj bele, huszonx évvel ezelőtt ez mennyi susmusra adott okot. Pedig ő is pont azért csinálta, amiért te is, és az első válaszoló is.
Szerintem nincs ezzel semmi gond. Azt gondolom, ha ilyet hallok, hogy normálisan váltak el, és a nő egyszerűen nem akarta a névváltoztatással járó macerát.
26N
Hasonlo praktikus okokbol nalunk mar eleve fel se vette a nevemet a felesegem. Mire jo az, egy csomo felesleges papirmunka.
Ennek ellenere nagyon jol megvagyunk.
Nekem is furcsa, hogy egy elvált nő még mindig Nagy Károlyné vagy akármi. Én visszavenném a leánykori nevem, ha elvált lennék, de eleve fel se fogom venni a férjem nevét.
Egyik oka az, hogy teljesen félreérthető egy idegennek, hogy egyedülállóként, hogy vagyok én né. Meg új melóhelyre kerülve írjam a hátamra, hogy elvált vagyok, ne kezeljenek házasként? Kolléganőm így járt, kérdezték a férjéről, hogy Ő mit csinál, hol dolgozik, és totál megrökönyödés, h nincs is férjnél... Miért nincs, akkor Ő miért Józsefné stb... stb.
Másik oka az, hogy szégyenbe hozza a volt férjét vagy fordítva. Ez is munkahelyi eset, hogy hát a feleséged ezt és ezt csinálta ám. Mire szerencsétlen ember elmagyarázza, hogy semmi közük egymáshoz már el vannak Ők válva... Őt hagyják a volt neje hülyeségeivel békén.
Én ha tudom, h elvált az illető elfogadom, nem igazán érdekel mi a neve csak ne Péternének kelljen szólítani pl.
Bocsi, hogy hosszú lett, de nekem fura. Nem zavar, csak fura és önkéntelenül is eszembe jut ez a két eset.
ismerek ilyen embert, de ő nagyon kötődik a volt férjéhez aki egy nagyon menő ember amúgy, ő meg annyira nem
azt is teljesen okésnak tartom, ha valaki a név csengése miatt hagyja meg a nevet, főleg, hogy a gyerekeinek is az a neve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!