Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válófélben vagyok kisbabát...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tűzmanó kérdése:

Válófélben vagyok kisbabát várok, de nem a férjemtől hisz 1-éve külön élünk, de kíváncsi vagyok arra, ha csak folyamatban van a válás akkor kinek a nevét kapja a pici?

Figyelt kérdés
A Bíróság bevonta a házassági kivonatot,így még azt sem tudom bemutatni a kórházban . A babám apukája nagyon szeretné adni a kicsinek a nevét,de mivel házas vagyok ezt nem tudom ,hogy is működik.
2014. júl. 10. 23:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
40%
Apasági nyilatkozat kell, és akkor nem a férjed nevét kapja.
2014. júl. 10. 23:55
 2/15 anonim ***** válasza:
51%
Amíg házasok vagytok, automatikusan a férj nevét kapja a pici, mert ő a vélelmezett apa. A gyermek apjának apasági nyilatkozatot kell tennie és úgy tudom, a férjednek is nyilatkoznia kell, hogy nem az ővé a pici.
2014. júl. 10. 23:55
 3/15 anonim ***** válasza:
90%

nem elég az apasági sajnos. vacak a törvény jelenleg.

az számít, hogy a fogantatás pillanatában házas voltál-e, szóval hiába válsz el 3 hónapos terhesen, ha visszaszámolva házas voltál...

csak akkor kerülhet egyből az apa nevére a kicsi ha elválsz, és összeházasodtok!

ha nem házasodtok, akkor először a (volt) férjed nevére kerül és majd akkor kell az apasági, hogy levegyék és új anyakönyvit kapjatok...

2014. júl. 11. 00:06
 4/15 anonim ***** válasza:
52%
Az apasági nyilatkozat tételéhez először szükség van a kismama részéről egy családi állapot igazolás.(a nyilvántartásban valszeg még házasként fogsz szerepelni) Ebben az esetben lehet, hogy a Te nevedet fogja kapni a picúr. (ha hivatalosan nem tudod igazolni a házasságot, de apaságid sincs)
2014. júl. 11. 00:44
 5/15 anonim ***** válasza:
71%

Hiába van apasági nyilatkozat, ha nem váltál el, a baba a volt férjed nevét kapja. Sőt, ha el is választanak gyorsan, akkor is az ő nevét kapja, ha a válás és a szülés között nincs meg, ha jól emlékszem 10 hónap! Ezt azzal tudod elkerülni, ha nagyon-nagyon megsürgeted a válást, és gyorsan összeházasodsz a gyerek apjával. Ellenkező esetben a volt férjed a gyerek apja hivatalosan, amit utólag bíroságon lehet rendezni persze, csak macerás.

Tapasztalatból mondom, én is így voltam anno.

2014. júl. 11. 04:44
 6/15 anonim ***** válasza:
Így van, sajnos nem elég az apasági nyilatkozat. Mindenképp a férjed nevét kapja a pici, ha csak össze nem házasodtok addig a jelenlegi pároddal. Megszületése után lehet kérni, hogy lekerüljön a volt férjed nevéről, ehhez kell ő is és a pici apja is. Így is nagyon el fog húzódni, nálunk háromszor utasították el a kérvényünket, úgy, hogy mind a hárman közreműködőek voltunk. Már majdnem két éves lett a fiam, mire az apja nevét viselhette:(
2014. júl. 11. 08:50
 7/15 anonim ***** válasza:
Kérheted, hogy addig a lánykori nevedet kapja.
2014. júl. 11. 09:17
 8/15 anonim ***** válasza:
A férjed nevét fogja kapni.
2014. júl. 11. 09:36
 9/15 anonim ***** válasza:
Ha a fogantatás pillanatában férjnél voltál, automatikusan a férj nevére írják a babát. majd ha ez megtörtént, bementek apukával a gyámhivatalba (úgy emlékszem rajtuk keresztül indítottuk az eljárást) és a bíróságon keresztül kell megdönteni az apaság vélelmét. A gyámhivatal mindkét "apát" meghallgatja, majd a bíróság hoz egy ítéletet, kié is a gyerek (nem kell DNS teszt). A gyerek kirendelt ügyvédet fog kapni. Kicsit hosszadalmas procedúra a leterhelt bíróságok miatt, de ezt le kell játszani sajnos.
2014. júl. 11. 09:53
 10/15 anonim ***** válasza:

A gyerek csak akkor nem kapja a jelenlegi férjed nevét, ha elváltok, és még a szülés előtt elvesz valaki más feleségül( gyerek apja ;))

Egyébként megkaja a gyereke a jelenlegi fjed nevét, amikor megszületett, és be kell adni az apasag vélelmének megdöntésére vonatkozó keresetet.

A legegyszerűbb, ha bebattyog a volt férj, és az igazi apa, egyik nyilatkozik, hogy nem az övé, másik nyilatkozik, hogy az övé, és átírják. De ezt már csak akkor lehet, ha megszületett.

( itt a gyakorin olvastam olyat, hogy 1,5 éves volt a gyerek mire jogilag is az lett az apja, aki, pedig mindenki egyöntetűen nyilatkozott,mtehát nem nehezítették meg a dolgaikat, persze nem általános, szerintem, hogy enniy idő, de azért nem semmi)

2014. júl. 11. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!