Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Lehet trükközni, hogy ne a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet trükközni, hogy ne a fizetésemből vonják a gyerektartást?

Figyelt kérdés
Az exem egy szemétláda és arra hajtott, hogy engem kicsináljon és nem a gyerek érdekeit nézi, csak arra hivatkozik!5 éve rendszeresen fizettem gyerektartást és egyszer csak elment bíróságra és sajnos fellebezés ellenére is megítélték, hogy vonják a fizumból! Ezt szeretném kijátszani valahogy! Én anyámmal élek összesen kb. nettó 140 000Ft-ból és épphogy kijövünk! Az exemék nettó 500 000Ft körüli összegből! Józan életű és életvitelű ember vagyok és ráadásul a lányom 80 kilométerre is lakik az utazási költség is nehéz, de nehezen, de megoldom! Lányomnak van egy telefonja, aminek a számát természetesen az édesanya nem adja oda és a lányom pszichiáterhez is jár, mert olyan jól érzi magát az anyjánál és élettársánál! Nekik pénzük van, nekem meg semmim! Valahogy tudok trükközni, hogy ne vonják tőlem, vagy van valami apáknak járó támogatás vagy kedvezmény vagy akármi! Amúgy a lányom 8 éves!

2014. márc. 25. 16:25
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
Nem költségvetés az, hanem KöLTSD akart lenni
2014. márc. 25. 17:54
 52/62 anonim ***** válasza:
86%

Előrebocsátom, nő vagyok, elvált, két gyerekkel két házasságból, két irányból KAPOM a tartásdíjat. Ezt a részét kérem nem véleményezni, nem ez a téma, csak azért írtam le, hogy lássátok, első kézből tudom a tartásdíj körüli hercehurcát.

Amikor az első férjemmel váltunk, semmi gond nem volt, megegyeztünk a 20%-ban, a bíróság jóváhagyta, nem kértem tiltást, pedig megkérdezték, hogy kérem-e. Az exem adott egy átutalási megbízást a banknak, minden hónapban jön a pénz, amikor emelték a fizuját, ő is emelte a tartásdíjat. Sose mentem utána, nem ellenőriztem, hogy ténylegesen mennyit keres, megbíztam benne, eszembe sem jutott tiltatni.

A második férjemmel mikor váltunk, azonnal kértem, hogy tiltsák a fizetéséből, mivel a különköltözésünktől kezdve azzal az indokkal nem fizetett, hogy a barátnőjének nincs munkája és el kell tartania gyerekestől. A bíróság nem vizsgálta, hogy ennek van-e igazságtartalma, én kértem a tiltást, ők automatikusan jóváhagyták és bekerült a végzésbe. Tehát simán hihető, hogy a kérdező is fizetett rendesen, az exe mégis kérte a tiltást, és bizony a bíróság nem vizsgálja a fizetési hajlandóságot, ha tiltást kérnek, megadják. Annyiból meg tudom érteni a kérdezőt, hogy zavarja a tiltás, hogy valóban, a legkisebb hitelt sem veheti fel szinte, és azért legyünk őszinték, manapság igenis előfordulhat, hogy bármi miatt, legyen az akár olyan extrém eset is mint pl. egy temetés, hitelt kell felvenni. Nos, így tényleg nem teheti meg, és ez problémát okoz. Ha nem fizette a gyt-t akkor megértem az exét, viszont ha fizetett, akkor tisztességtelennek tartom a tiltást. Egyébként már a feltett kérdésből is egyértelműen látszik, hogy nem a tartásdíj FIZETÉSÉT, hanem a LETILTÁSÁT szeretné elkerülni, ami messze nem ugyanaz. Aki meg azt mondja, hogy örüljön neki, meg hogy teljesen mindegy, hogy utal vagy tiltanak, az gondoljon bele milyen az, amikor minden ok nélkül egyszerűen csak korlátoznak, holott semmi rosszat nem tettél. Nem gazdálkodhatsz szabadon, nem vagy hitelképes, megbízható, pusztán kib..szásból. Sajnos megoldást én sem tudok, hiába fizetnél rendesen magadtól is, ha az ex tiltást kér, meg is fogja kapni, nincs mese.

2014. márc. 25. 18:01
 53/62 anonim ***** válasza:
0%
Egyszer itt olvastam azt ha a gyerektartás 51%-át fizeted csak akkor sem jelenthet fel, illetve ha 5 havonta fizetsz akkor sem indíthat ellened állami megelőlegezést így nem gyűlik a a tartozás.
2014. márc. 25. 18:02
 54/62 anonim ***** válasza:
64%
na előző, hát pont ezért kérte az ex a letiltást, mert tudta, hogy képes a volt pasi trükközni.
2014. márc. 25. 18:04
 55/62 anonim ***** válasza:
70%

Igenis számít a számlán zajló pénzmozgás, és ki is lehet ilyen módon szúrni a másikkal. Mi fizető fél vagyunk, a férjem gyereke után. Nálunk nincs letiltás, mivel nem állandó a fizetése a férjemnek, vállalkozást vezetünk, így a fix összeg volt kézenfekvő. Volt időszak, mikor az exe hitelt tervezett fölvenni, kifejezetten kérte, hogy utaljuk/bankba fizessük a pénzt, hogy a hitelkérelem intézésekor lássa a bank a pénzmozgást, pedig addig kézbe adtuk mindig a láthatásokkor. Szemétkedhettünk volna mi is azzal, hogy nem utalunk, ami eszünkbe sem jutott, de valóban, tök indokolatlanul és érdemtelenül is ki lehet tolni a másikkal egy ilyen pusztán technikai jellegű húzással is. A kérdező a másik oldalon, de ugyanilyen helyzetbe került. És amint a mi esetünk mutatja, könnyen kerülhet az anyuka is a rosszabbik végére a dolognak, nem csak az apa.

Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy tegyél félre minden hónapban egy keveset a születésnapra, karácsonyra, így nem kell hitel. Akinek nincs pénze, amúgy is luxus hitelből vásárolni, mivel a kamatok nagyon megdrágítják. Inkább takarékoskodj, mást nem tudok mondani, és nagyon sajnálom a helyzetedet.

2014. márc. 25. 18:17
 56/62 Költőnő? ***** válasza:
huhhhuhhhúúúú Kérdező, Te aztán minden voltál itt ma, csak akasztott ember nem :))
2014. márc. 25. 18:26
 57/62 anonim ***** válasza:
41%
Kérdező, a saját sértettségedet gyakorlatilag a gyereken vered le. Tényleg próbáld meg felnőtt férfi módjára kezelni a helyzetet, ne hisztiző kisgyerekként!
2014. márc. 25. 18:52
 58/62 anonim ***** válasza:
62%
Azért nem mindegy neki,mert letiltás miatt sehol nem kap hitelt.Tiltják, és kész ez ellen nem tudsz tenni.Amúgy miért is kell neked hitelre ajándékot venni?8éves a lány,már most extra kivánságai lehetnek,amit te anyagilag nem is bírsz.Legközelebb mit kér?torony órát láncostól?Ne azért szeressen téged mert bazi drága ajándékot kér és megkapja.Magdért szeressen..tanulja meg az agyerek mindig mindent nem kaphat meg,nem az van amit ő kiböfög.Szoktasd hozzá és te is jobban jársz.
2014. márc. 25. 19:14
 59/62 anonim ***** válasza:
Utolsó hogy szoktassa rá ha az anyja ellene neveli.
2014. márc. 25. 19:15
 60/62 anonim ***** válasza:
70%
Kétlem, hogy a hitelt a gyerek ajándékára vetted volna fel, de kétségtelenül megható, bár ugye nem minden a pénz.
2014. márc. 25. 19:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!