Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjem előző feleségének fizet gyerektartást, megállapítottak gyerekenként 10-10ezret, ez eddig nem is volt probléma, csakhogy megszűnt a munkahelye. Szociális segélyen van. Ha bíróságra megyünk, van esély a csökkentésre?
Kérdező, ne adjátok fel a harcot a gyerekekért, ti is legalább ugyanolyan joggal nevelhetnétek őket, mint az anyjuk, mikor azok a gyerekek megfogantak, egyenlő arányban kaptak génállományt apától és anyától is. És az anyjuk is fizethetné a gyerektartást, ha nálatok lennétek. Menjetek el önkormányzathoz, családsegítőhöz, gyermekvédelmi szakemberhez, mondjátok el, hogy "van egy gyanútok", hogy a gyerektartást az anyuka nem arra költi, amire kéne, mert ezt meg ezt tapasztaljátok, ha találkoztok (műköröm, frizura, a gyerekek általatok vett ruhái...), és most, hogy nehezebb lett az anyagi helyzetetek, végképp nem szeretnétek, ha az a kevés se a gyerekekre menne. Mutassátok meg a hivataloknak, hogy a gyerekek a fontosak, kérjetek kivizsgálást az ügyben, lehet kötelezni az anyukát számlák bemutatására, mit költött konkrétan a gyerekre. Szerintem ti jó szülők vagytok és jó szülei lennétek az előző házasságból született gyerekeknek is. Egy pénzéhes liba nem így ír, ahogy te.
Remélem, sikerrel jártok.
Tudod, én még nem felejtettem el számolni, nem véletlenül lett kitűnő az érettségim. :-)
:):):):)hát matekból tuti 5-ös voltál:):)
De most az egyszer igazad van.El lehet perelni a gyerekeket,majd anyuka ad nektek havi 10-et a kettőre,mert szerinted ez is elég,aztán a 28-ból meg vígan megélhettek.Na,ez lesz a megoldás,látod végre megvan.Neveljétek ti fel őket,elvégre ugyan úgy felelősséggel tartoztok értük mint az anyjuk!!
14:18-as!
Tanulj meg olvasni...A 10ezer gyerekenként megy,a volt asszonyka régen 50ezret kapott.Azt se tudta beostani.
És igenis bele fogok szóln hogy mirekölti,mert a gyerektartás a gyerekre van,nem fodrászra meg műkörmösre.
Ha nálunk lennének a gyerekek sajnos az asszonyka nem fizetne gyerektartást,mert életébe egy napot sem dolgozott...Elveszítené a gyes-t is.Ráadásul most is épp dolgoznia kellett volna menni,és erre felcsináltatta magát az új palijával.
Én szülés előtt eddig 4,5 évet bedolgoztam.Rám senki ne mondja hogy pénzéhes vagyok,én tudom mi az a munka..A volt feleség viszont egyáltalán!!!
Kedves fiatalok!
Természetesen ha az anyagi helyzetetek csökken, akkor is fizetnetek kell, viszont csökkentést kérhettek, és meg is ítélik. Ahogy látom, nem a fizetés alól akartok kibújni, hanem átmeneti dologról van szó, és ahogy az előző tanácsokat elolvasgatom, csak habzó szájú elvált anyáktól kaptatok hideget-meleget.
A lényeg, hogy az anyagi helyzetetekhez mérten mindig fizessetek, és minél hamarabb munkát kell találni.
Azokra a válaszadókra pedig, akik a gucsmolást választották a józan ész helyett, ne figyeljetek, mert vagy a gyermektartást várják otthon terpeszkedve, és sohasem próbáltak meg munkát keresni, vagy értelmezési korlátaik miatt, nem értették a kérdést.
Azt írják, hogy kevés a 10 000. Ft, holott ezt senki sem vitatja, de azt sem kell elvitatni, hogy az ország nagy része is minimálbérből él, és az is kevés. Ha jól értettem a kérdéseteket, akkor nem vagytok milliomosok, és nem a Bahamai nyaralásotok került veszélybe a gyermektartás miatt.
A mások véleményére minél kevesebbet adjatok, mert az megnyomoríthatja a kapcsolatotokat.
Inkább arra figyeljetek, hogy évek elmúltával is figyelmesek legyetek egymáshoz, és a harmadik kicsi babát pedig szeretetben neveljétek fel, nem úgy, mint azt az első feleségek szokták, ha elválnak tőlük.
Házasság után gyorsan gyereket szülnek, aztán a barom meg éjt nappallá téve gürcöl, a feleség elhanyagolja magát, a férj nem kap egy kedves szót sem, amikor hazaér a munkából, és ha netalán megelégelné ezt, akkor még a here felesége követelődzik, nem hogy azon törné a fejét, hogy hol rontotta el. Ezekután az életét teszi arra, hogy megkeserítse mások életét, és lefekszik füvel-fával, hátha akad még egy barom, aki felvállalja a gyerekekkel.
És itt már senki sem figyel a gyerekekre, akik a legfontosabbak a számunkra.
Tehát! Legyetek egymással figyelmesek, és akkor a gyermeketek is boldog ságban fog felnevelkedni.
Talán nem arra tetted fel a kérdésedet,hogy hogyan lehetne azt a fejenkénti 10ezret csökkenteni???Most akkor nem vagy 100-as???Lehet csökkenteni,fejenként ötezer tartás díjból is lehet gyereket nevelni,de ezt ti mutassátok meg hogyan!!!Neveljétek ti fel őket,hiszen ugyan olyan kötelességetek mint az anyjuknak!!!
Ahhoz meg nem hiszem,hogy közöd lenne Ő mit csinál.Szerintem Ő sem avatkozott abba,hogy te minek szültél amikor a meglévőket sem tudtátok tisztességesen eltartani!!!A havi 50 tartásdíj kettőre kb reális összeg!!!De ebből még nem kell a maminak műkörmöshöz mennie,hanem legalább ennyit neki is hozzá tenni,hogy el tudja tartani a gyerekeit!!!
Ja!Még válaszolva a kritikára:
Az a nő lenne az utolsó akire féltékeny lennék,te 3 gerek után biztos 100kg felett vagy,én viszont tartom a szülés előtti súlyom.Akkor voltam 53kg most pedig 60kg vagyok.Nem tespedek egész nap,mint egyesek...
Nem sokat dolgozhattál eddig ha 3 gyereked van...Hacsak nem 50 éves vagy...Akkor viszont sajnállak hogy ilyen a gondolkodásmódod...
Látom, sok agyhalott meri kinyílvánítani a véleményét, megkockáztatom, lehet hogy soha nem volt agyuk.
Ha a bíróság megítél egy gyermektartást, akkor úgy ítéli meg, hogy X-%, vagy a minimum összeg.
Tehát, ha az apuka dolgozik, akkor nem 10 000. Ft-ot fizet gyermekenként, hanem többet.
Amikor olyan helyzetbe kerül, hogy éppen állást keres, akkor jön a minimális fizetés, a jövedelméhez képest.
Tehát, ha csökkentést kér, akkor azt nem általában kéri, hanem csak arra az időszakra vonatkozik, amikor állást keres.
Ez ennyire egyszerű! Ezt az agyhalálban tengődők részére írom, hátha eljut hozzájuk is.
Talán még arra is kíváncsi lennék, hogy a gyerekek bizonyosan a szóban forgó apától vannak-e?
Javaslatom, az apasági teszt! Egy apasági teszttel meg lehetne kérdőjelezni az otthon unatkozó anyukák hűségét is. Sajnos itt megint a gyerekek isszák meg a levét, egy pénzéhes anyuka miatt.
Annyira rölejesek egyes emberek,h az már fáj! Ha a bíróság állapította meg a 10-10 ezer ft-ot gyerekekként,akkor valószínüleg azért,mert nem keresett 120.000ret... nagy okosok!
A SEMMIBŐL HOGYAN ADJON?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!