Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Férjem előző feleségének...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férjem előző feleségének fizet gyerektartást, megállapítottak gyerekenként 10-10ezret, ez eddig nem is volt probléma, csakhogy megszűnt a munkahelye. Szociális segélyen van. Ha bíróságra megyünk, van esély a csökkentésre?

Figyelt kérdés
Mert így a saját gyermekünk eltartása kerül veszélybe.28ezerből nem tud 20-at odaadni és minket is eltartani.
2009. nov. 29. 07:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/80 anonim ***** válasza:
9%

Pár napja feltették itt a kérdést,hogy ki mennyit költ a gyerekére havonta!

Én azt írtam,hogy havi 49.000Ft!

Nem kap extra dolgokat,most 4 éves,ez az összeg egyenlőre elegendő!

Úgy vélem ha el is válnak a szülők a gyerekekről akkor is kötelességük 50-50%os arányban gondoskodni,vagyis ez nálunk havi 25.000Ft/gyerek lenne,vagyis 50.000 a kettőre.

A 10:45öst nagyon lehúztátok,de én vele értek egyet.

Nekem is az arcomról leégne a bőr,ha havi 10.000es gyerektartást fizetnék és még ezt csökkenteni?

12:37 pénzéhes dögök?Nem kívánom,hogy egyszer majd Te kerülj ilyen helyzetbe és 10.000Ftos gyerektartást kapj,de megváltozna a látásmódod!

Sose hittem abba,hogy valaki nem talál munkát,ha nagyon akar.

A fix állásom mellett még 4 helyen segítek be!

Te is próbálhatnál akkor munkát vállalni,nem?Ha már apuka úgyis otthon van!

Letelt szülés után a 6 hét és napi két órát dolgoztam én is,hogy véletlenül se ismerje a gyerekem a hiány szót!

2009. nov. 29. 15:16
 22/80 anonim ***** válasza:

Szóval ki mondja azt,hogy anyukának abból a 20.000ből kéne eltartania a két gyereket?

És azt kimondja,hogy a kérdező,az exférj és az új jövevénynek összesen csak 8.000Ftból él?

Lehet a kérdező gyede+családi pótlék így is több jövedelem,mint az excsaládé!

És tényleg akkor miért nem próbál anyuka dolgozni?

Vagy ha belegondolsz és Te is ott lennél hagyva egyszer,akkor Te is csak 10.000Ftot kapnál a gyerekre havonta!De kevés,mi?

2009. nov. 29. 15:22
 23/80 anonim ***** válasza:
52%
A 8.000Ftot felháborítóan kevésnek tartod,vagyishogy 4.000-4.000Fttal száll be a saját maga és a gyereketek eltartásába,de annó hogy 20.000Ftot fizetett,vagyis 10.000-10.000Ftot a másik két gyerek eltartására,azt nem keveselted?
2009. nov. 29. 15:36
 24/80 anonim ***** válasza:
56%

Szidjátok itt a kérdezőt meg a férjét... Ne csak olvassatok,értelmezzetek is! Ha bíróság állapította meg 20.000 ft-t,.valószínüleg azért mert a férj jövedelméből csak ennyit tudtak megállapítani. Ő fizette is,de most mivel ilyen helyzetbe keróült,most is fizetne,de kevesebbet. nem arról van szó,h mert munkanélküli nem akar fizetni,hanem csökkentést szeretnének. Ha csak b@aszohatni tudjátok a kérdezőt,akkor inkább meg se szólaljatok.

A kérdésre válaszolva pedig,igen lehet kérni a csökkentést,és mindenképpen bírósági útom rendezzétek,mert ha csak szóban állapodtok meg az ex feleséggel,akkor később vissza is élhet azzal h nem fizetett a párod. -Sose lehet tudni- de mielött,be adnátok a kérelmet a bíróságra,beszéljetek az ex feleséggel is h tudja mire számítson. Ez így korrekt.

2009. nov. 29. 15:46
 25/80 A kérdező kommentje:

Kedves 13 éves és néhány jó válaszadó!

Sajnos a csökkent értelmiségiek nem értik a lényeget,de látom ti igen.

Örülök hogy legalább páran értik az egész lényegét.

Amúgy a volt feleségnek új élettársa van aki eltartja és már terhes is megint tőle.Gondolom nem fog belemenni a csökkentésbe,mert ebből akarná eltartani a 3ikat is.Csakhogy az a gyerek nem miránk tartozik.A férjem volt felesége elég pénzéhes és ellenséges.Inkább magára költi a pénzt mint a gyerekekre.

Csak látnotok kellett volna a porcelánkörmét meg az új frizuráit miután utaltuk a pénzt.

Válás előtt havi 50ezret kapott,utána a bíró ennyit állapított meg,mert megszűnt a munkaviszonya a férjemnek.

Most pedig a 2,5 hónapos kisbabánkat nem tudjuk eltartani.Dolgozni meg nem tudok elmenni.

Itt Miskolcon sajnos nincs munkalehetőség,képzeljétek még a kukásokhoz sincs felvétel,pedig már azt is próbálta.

Aki soha nem volt ilyen helyzetbe az nem hogy nem fog megérteni,de nem is akar.

2009. nov. 29. 16:56
 26/80 anonim ***** válasza:
36%
Nem sül le a pofádról a bőr a szemét férjeddel együtt??Milyen emberek vagytok ti?Minek csináltátok azt a gyereket is ha nem tudjátok eltartani?Tipikus élősködők lehettek!!!Irigy és rosszindulatú vagy!!Mi közötök van ahhoz,hogy a volt feleség milyen anyagi helyzetbe van,és mikor mit vesz vagy kap?A ti pénzetekből biztosan nem él nagylábon,azt nem kell elszórnia mert abból még a férjed gyerekei is éhen vesznének.Undorítóak az ilyen embernek nevezett senkik mit ti!!!!Még nektek mert járni a pofátok,és az a rendes aki azt mondja,hogy lopjátok meg mégjobban a férjed gyerekeit??Dolgozzon inkább az a semmirekellő!!!Aki gyereket tud csinálni,az tudja eltartani is!!!
2009. nov. 29. 17:25
 27/80 anonim ***** válasza:
68%

Basszus, mennyi rosszindulatú ember. Elhiszem, hogy egy gyerek sokba kerül, de nem kívánom itt egyik kérdezőt és férjét szidónak se, hogy munkanélküli legyen hosszú távon önhibáján kívül, de azt hiszem, minden beszólogató megérdemelné. Én voltam már munkanélküli és még itt Pesten is nehéz volt munkát találni, most van munkám, de ez is csak hónapokra szól, és folyamatosan csak így hosszabbítgatnak, és nem kapok sok pénzt, és ez is kérdéses, hogy meghosszabbítják-e újból. Nem tudom, hogy itt az a sok rosszindulatú hárpia hogyan bírná elviselni hosszú távon a munkanélküliséget, amikor mindent megteszel érte, hogy legyen munkád, de sorra utasítgatnak vissza (jogos lenne a felháborodás, ha az apuka nem akarná a gyerekeinek a legjobbat, csak épp jelen esetben nem ez van).

Kérdező, keressetek munkát a párodnak, bárhol, bármit, akár más településen, mindegy, mi, csak tartós legyen és legális, majd kifizetitek a gyerekek után azt a pénzt valahogy, kérjetek segítséget önkormányzattól, bárhonnan, és ha sikerül jobb helyzetbe kerülni, próbáljátok úgy támogatni azokat a gyerekeket, hogy az anyuka ne költhesse magára a pénzt, és tényleg a gyerekekre menjen (akár felülvizsgálatot is lehet kérni, és ha bebizonyosodik, hogy nem a gyerekekre költötte a pénzt, akkor őt is büntethetik).

2009. nov. 29. 19:06
 28/80 anonim ***** válasza:
54%

és a másik gyereke? az éhenhalhat? a mocskolódók nyilván elvált nők, akiknek nem akarnak fizetni, ne is foglalkozz velük.

honnan tudjátok, hogy milyen a volt felesége, hmm? ő biztos egy tökéletes ember, bezzeg a kérdező pénzéhes és nem akar fizetni. hát mit ne mondjak, ha nincs pénzem, akkor nem csináltatok műkörmöt! voltatok már munkanélküliek? voltatok már olyan helyzetben, hogy fogalmad sincs miből fizesd ki a rezsit? hogy egyik napról a másikra nincs talaj a lábad alatt? azt hiszitiek olyan könnyű munkát találni??? a családomban több fiatal küzd ezzel. elmenne ő bárhova, de ahol hely van oda túlképzett, máshova meg nem kell. de nem csak fiatalként nehéz ám munkát találni. ne félj, majd ha ilyen helyzetben lennétek, kedves mocskolódók majd kétszer is meggondolnátok, mielőtt ilyen alpári, utcaszéli stílusban írtok! tapasztald meg! neke dlenne 3 gyereked akkor melyiket mellőznéd, ha nem lenne pénz???

2009. nov. 29. 19:33
 29/80 anonim ***** válasza:
35%

Igen, a férjem 1 éve munka nélküli,és baromi nehéz.Ennek ellenére el kell tartanunk a 3 gyerekünket!!Én meg gyesen vagyok.De ha az egyik nem lenne közös,de a férjemé lenne,akkor sem kapna egy fityinggel sem kevesebbet mint a többi!!!Nehéz munkát találni,de nem lehetetlen.Az én férjem is elvállal mindenféle vacak melót,csak legyen a gyerekeknek enni.De ez az apuka akkor is szaros 10000-et fizetett amikor dolgozott.Most szerintetek apa az ilyen??És az új maca még ebből is el akar venni.Na ehhez csak gratulálni lehet!!!Remélem ezt kapják vissza majd azoktól a gyerekektől amit adnak.

Egyébként mond kérdező,mennyit vannak nálatok a gyerekek?Hányszor főzöl mosol rájuk?Hányszor viszitek Őket kirándulni bárhová?Hányszor olvastok mesét neki tanultok együtt velük?Szoktatok közösen sütni főzni,tollasozni játszani,vagy bármit ami nem kerül sokba vagy semmibe?Vagy miért nem veletek élnek ha az anyjuk magára költi az a pár ezer ft-ot is amit adtok?Miért nem ti tartjátok el őket úgy,hogy anyuka ad fejenként egy ötezrest/hó??Na,nem irigynek kell lenni,neveljétek ti fel őket,nektek ugyan olyan kötelességetek lenne ez mint az anyjuknak!!

2009. nov. 29. 20:18
 30/80 A kérdező kommentje:

Kedves 20:18-as!

Nem vagyok maca,hanem szerető anya és feleség.Elfogadom a két gyereket,ha itt vannak főzök,mosok,takarítok rájuk és órákig lennt vagyunk velünk a játszótéren.A gyerek azt hordja amit tőlünk kap,az anyja nem vesz neki túl sűrűn ruhát.Eltartja az új barátja,nehogy már még nekünk kelljen állni a luxus-igényeit.Nyugodj meg,a gyerekek nem mellőznek és mindenük megvan,ha velünk vannak,az anyjuk viszont csak magára költi a pénzt.Asszonytartás fel lett neki ajánlva asszonytartás váláskor,de neki nem kellett,nem tehetek róla hogy a gyerek pénét költi magára.Neki régen amikor 50ezret kapott az is kevés volt.

Mégis mit képzelsz???28ezerből 40ezret adjunk oda?Mielőtt okoskodsz tapasztalnod kéne,de úgy látom neked soha semmi gondod nem volt.Azt kívánom ne is legyen...

2009. nov. 29. 20:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!